World Sports

ΣΕΓΑΣ: Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο η απόφαση για τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας

ΣΕΓΑΣ: Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο η απόφαση για τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας

Η "πρόσκληση" σε Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο όμως δεν πάρθηκε απόφαση, αφού η πρόταση την οποία κατέθεσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου κι έτσι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην εισήγηση της στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινε τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας στις 19 Μαρτίου στην πόλη της Αθήνας, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων της Ομοσπονδίας μετά την έξαρση της πανδημίας του ιού covid-19.

Η κ. Σακοράφα στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του να βρεθούν και πάλι τα μέλη της οικογένειας του στίβου στον ίδιο χώρο και να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τα ζητήματα του ελληνικού στίβου μετά τον διετή αποκλεισμό, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Μάλιστα η πρόεδρος ενημέρωσε τους συναδέλφους της στο Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, προκειμένου η συνέλευση να γίνει δίχως να επιβαρυνθεί οικονομικά η Ομοσπονδία. Ενέργειες που αφορούν στη χορηγία σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους των σωματείων, στο χώρο που θα γίνει η συνέλευση και θα παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη, καθώς και στο κέτερινγκ που θα αναλάβει τη σίτισή τους.

Τη σημασία να βρεθούν και πάλι στον ίδιο χώρο οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης,  που υποστήριξε την πρόταση για τη διεξαγωγή της συνέλευσης στην Αθήνα. Υπέρ της ίδιας πρότασης τάχθηκε και ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας της Ενόργανης Γυμναστικής, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Βασίλης Οικονόμου δε συμφώνησε με την θέση της προέδρου και πρότεινε τη διεξαγωγή της συνέλευσης στις 26-27 Μαρτίου διαδικτυακά και με την ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ. Την πρόταση του Βασίλη Οικονόμου για διεξαγωγή της συνέλευσης μέσω του διαδικτύου, υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μελαχρινός.

Παρόντα στη σημερινή συνεδρίαση ήταν όλα τα μέλη του συμβουλίου. Όχι στην πρόταση διεξαγωγής της δια ζώσης συνέλευσης της Ομοσπονδίας στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, ψήφισαν οι: Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Θεμελίδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης. Ναι ψήφισαν οι: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για το νέο σχεδιασμό που θα ισχύσει για την ένταξη των αθλητών και αθλητριών στο σχεδιασμό της επόμενης διετίας. Ανάμεσα στις αλλαγές που προβλέπει το νέο μοντέλο είναι η ένταξη της νέας κατηγορίας "ελίτ" που αφορά στους αθλητές και στις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στις κορυφαίες διοργανώσεις.


Παράλληλα, εγκρίθηκε το νέο Point System, που θα αφορά στους αθλητές και τους προπονητές, αλλά και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Υψηλού Αθλητισμού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0