World Sports

Χάντμπολ: Στις 29/1 «κληρώνει» για την εθνική ανδρών

Χάντμπολ: Στις 29/1 «κληρώνει» για την εθνική ανδρών
Στις 29 Ιανουαρίου θα μάθει η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών τον αντίπαλό της στον πρώτο γύρο των πλέι οφ για τη Β΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον 1ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 16-24 στο EURO 2022, το οποίο διεξάγεται το διάστημα 13-30 Ιανουαρίου σε Ουγγαρία και Σλοβακία. Αυτές είναι οι Σλοβενία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Αυστρία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ουκρανία.

Οι εννέα προαναφερθείσες ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με την Ελβετία και τις οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ φάση και οι οποίες είναι οι Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία, Εσθονία, Ρουμανία, Ισραήλ, Νησιά Φαρόε και Ιταλία, διεκδικώντας εννέα «εισιτήρια» για τον β΄ γύρο των πλέι οφ. Η κλήρωση για τον α΄ γύρο των πλέι οφ θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (14:30 ώρα Ελλάδας) στη Βουδαπέστη, με τις πρώτες αναμετρήσεις να είναι προγραμματισμένες για τις 16 ή 17 Μαρτίου και τους αγώνες ρεβάνς για τις 19 ή 20/3.

Στο μεταξύ, Τσεχία, Σερβία και Ουγγαρία, οι οποίες κατέλαβαν τις θέσεις 13-15 στο EURO 2022, έχουν ήδη κλείσει... θέση για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Εκεί θα μετάσχουν και έξι ομάδες από την κατάταξη των θέσεων 4-12 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εξαιρουμένων των -συνδιοργανωτών του Παγκοσμίου- Πολωνίας και Σουηδίας, καθώς και της -κατόχου του τίτλου- Δανίας.

Αυτές οι εννέα ομάδες θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες με τις εννέα που θα προκριθούν από τον α΄ γύρο των πλέι οφ με «έπαθλο» μια θέση στο Παγκόσμιο του 2023. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τον β΄ γύρο των πλέι οφ είναι προγραμματισμένες για τις 13 ή 14 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς για τις 16 ή 17/4.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0