World Sports

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες στην ενόργανη! (video)

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες στην ενόργανη! (video)

Σοκάρουν οι καταγγελίες που συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας για προπονητές της ενόργανης που κακοποιούσαν σωματικά και αθλητικά κοπέλες και αγόρια.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες που σοκάρουν στην ελληνική ενόργανη γυμναστική για προπονητές που κακοποιούσαν σωματικά και αθλητικά κοπέλες και αγόρια. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η Βάσω Τσαβδαρίδου, η Σοφία Πήδουλα, πρώην αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής.

Βάσω Τσαβδαρίδου: «Έφαγα πολύ ξύλο από τους προπονητές μου στη γυμναστική. Έτρωγαν ξύλο αθλήτριες από 6 ετών μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φοβόμουν να μιλήσω στους γονείς μου για να μη με απομακρύνουν από το άθλημα». Παράλληλα, για τις καταγγελίες που έγιναν για τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση ανέφερε: «Πολλές αθλήτριες δέχτηκαν απειλές για να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες. Έχει παραγραφεί το αδίκημα και το γνωρίζουμε, αλλά περιμένουμε μια ηθική δικαίωση».

Σοφία Πήδουλα: «Δεν είναι μόνο 27 οι άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης. Τόσες είναι μόνο οι καταγγελίες. Είμαστε 120 άτομα. Κάποιοι άλλοι για προσωπικούς λόγους δεν θέλησαν να προσυπογράψουν τις καταγγελίες. Η ομοσπονδία προκαλεί με τις τοποθετήσεις της και λέει πως θέλουμε να ρίξουμε σκιές στο άθλημα, αλλά εμείς θέλουμε να ρίξουμε φως. Τις σκιές τις ρίχνουν αυτοί που καλύπτουν ανθρώπους που κακοποιούν παιδιά. Ο άνθρωπος που με κακοποίησε επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά».

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, δικηγόρος των καταγγελλόντων, ανέφερε πως πέρα από τις κακοποιητικές πράξεις υπήρχαν και περιπτώσεις που προπονητές πρόσφεραν στις αθλήτριες χάπια για δήθεν ρύθμιση της περιόδου τους, αλλά που αποδείχτηκαν αναβολικά! Στην εκπομπή τοποθετήθηκε ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Γιάννης Μούτλιας, αλλά και ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε, ακόμα και αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0