World Sports

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Βάφτηκε «πράσινο» το ντέρμπι στον Άγιο Θωμά! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Βάφτηκε «πράσινο» το ντέρμπι στον Άγιο Θωμά! (video)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικράτησε 3-1 σετ στο κλειστό του Αγίου Θωμά και παρέμεινε ολομόναχος στην κορυφή της Volley League!

Με σύμμαχο την «καυτή» του έδρα στον Άγιο Θωμά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού (3-1 σετ) στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς στη Volley League Γυναικών.



To ματς

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο ξεκίνημα του σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει μονίμως «βραχεία κεφαλή» και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει. Οι «ερυθρόλευκες» ωστόσο βρήκαν ένα σημαντικό σερί και ξέφυγαν με 6-11, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για το πρώτο σετ. Το «τριφύλλι» ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με το μπλοκ του να λειτουργεί πολύ καλά πλησίασε στον πόντο με την Στεπανένκο (11-12). Το ματς ήρθε στα ίσα και με την Χατζηευστρατιάδου στο σερβίς πέρασαν για πρώτη φορά στο ματς μπροστά (19-18). Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σερί, με την «πράσινη» κεντρική να κάνει το 21-18 με άσο και το διπλό μπλοκ από Χαντάβα και Κρος το 22-18. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνέλθει και με δύο σερί λάθη οι γηπεδούχες έφτασαν στο 1-0!

Έχοντας το μομέντουμ από το τελείωμα του πρώτου σετ, οι «πράσινες» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα και το δεύτερο. Η διαφορά έφτασε γρήγορα στους 5 πόντους με την Γκρόθες (8-3), όμως οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν γρήγορα να επιστρέψουν (10-9). Χαντάβα και Χατζηευστρατιάδου έδωσαν μικρό προβάδισμα στο «τριφύλλι» (12-9), αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και στο κρίσιμο σημείο κατάφερε να περάσει μπροστά (17-19 και 19-22). Χαντάβα και Κωνσταντίνου μείωσαν στον πόντο (21-22), ενώ ένα φοβερό διπλό μπλοκ έφερε ξανά το ματς στα ίσα. Η Κωνσταντίνου συνέχισε να πιέζει στο σερβίς και ένα νέο μπλοκ έφερε τις έφερε μπροστά (23-22), ενώ το λάθος της Χίπε έδωσε σετ μπολ στο «τριφύλλι» (24-23). Η Στεπανένκο σέρβιρε και ένα ακόμα διπλό μπλοκ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο!

5445431_1.jpg

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο σετ, με την Σάλας στο σερβίς να πιέζει πάρα πολύ τις «πράσινες» και να φτάνει το σκορ μέχρι και το 4-11. Με Γκρόθες και Χατζηευστρατιάδου ο Παναθηναϊκός μάζεψε κάπως την διαφορά (6-11), ενώ ένα νέο σερί από ΓκρόθεςΣτεπανένκο και Χατζηευστρατιάδου έφερε το σετ στους 2 πόντους (12-14). Με λάθος της Χίπε η διαφορά έπεσε στην ελάχιστη τιμή (13-14), ενώ η Χατζηευστρατιάδου με μπλοκ-άουτ ισοφάρισε μέσα σε αποθέωση. Ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι προβάδισμα 2 πόντων, με την Στεπανένκο να κρατάει το «τριφύλλι» (20-21) και την Καραγκούνη με άσο να φέρνει ξανά το ματς στα ίσα (22-22)! Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν σε διπλό σετ μπολ, ο Παναθηναϊκός «έσβησε» την πρώτη ευκαιρία, αλλά τελικά οι Πειραιώτισσες κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Οι «πράσινες» ωστόσο δεν πτοήθηκαν και με την Χατζηευστρατιάδου στο σερβίς και την Χαντάβα να βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση προηγήθηκαν γρήγορα με 6-2! Ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα και πέρασε μπροστά, με τις Στεπανένκο και Χαντάβα να δίνουν «βραχεία κεφαλή» στις γηπεδούχες (16-15). Ένα εξαιρετικό σερβίς της Κρος έδωσε προβάδισμα 2 πόντων στον Παναθηναϊκό (19-17), με τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν άμεσα και τον Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ. Η Χαντάβα διατήρησε μπροστά τον Παναθηναϊκό(23-22), ενώ ένα λάθος τις έδωσε διπλό ματς μπολ. Η Χαντάβα αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία και το «τριφύλλι» πήρε μια τεράστια νίκη, μεγαλώνοντας την διαφορά από τις «ερυθρόλευκες» στους 4 βαθμούς!

Τα σετ: 25-19, 25-23, 23-25, 25-22

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0