World Sports

ΣΕΓΑΣ: Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

ΣΕΓΑΣ: Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος
Σε συνθήκες ιδανικές για μια διοργάνωση σε ανώμαλο έδαφος γίνεται σήμερα στην Πηγή Τρικάλων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος. Ομίχλη, βροχή και αρκετά χαμηλή θερμοκρασία συνέθεταν από το πρωί το σκηνικό στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές, που όμως δεν αποθάρρυνε ούτε στο ελάχιστο τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Μια διοργάνωση, που θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στις 12 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είναι σήμερα εδώ και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στις διοργανώσεις που γίνονται στην περιφέρεια μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Εμείς ως περιφέρεια είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την ομοσπονδία και να φιλοξενήσουμε μεγάλους αγώνες παντού στη Θεσσαλία», είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στον χαιρετισμό του. Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την παρουσία του εδώ, αλλά και για τις απόψεις που ανταλλάξαμε για τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλία και για το τι μπορούμε να κάνουμε σε συνεργασία, στη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή. Εύχομαι καλή επιτυχία σε αθλητές και αθλήτριες και ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσοι εργάστηκαν για τον σημερινό αγώνα».

Η πρώτη κούρσα της ημέρας ήταν τα 4χλμ. Κ20, εκεί όπου η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) πήρε σχετικά εύκολη νίκη, παρά την πίεση που δέχθηκε στο πρώτο μισό της, από την περσινή νικήτρια Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας). Η Κάσσου τερμάτισε σε 13.54 και λίγο πίσω της η Ιωαννίδου με 14.15. Μάχη έγινε για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο πήγε στην Αθανασία Κοκκόρου (ΦΓΣ Σπάρτης) 14.39 έναντι της Αφροδίτης Κυρκοπούλου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) με 14.40.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στα 4χλμ. Κ18 χάρη σε δύο αθλήτριες, που έχουν δείξει πως έχουν μέλλον στις αποστάσεις. Η 16χρονη Άλκηστης Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνας) και η 17χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΓΣ Ηρακλής) πήγαν σε όλη την διαδρομή παρέα, ωστόσο στα τελευταία μέτρα η Γκιβιζίνη έδειξε να έχει τις δυνάμεις για το σπριντ κι έτσι τερμάτισε σε 13.58, έναντι του 14.02 της Καλλιμογιάννη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Μαρία- Ανθή Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ) με 14.13 και στην τέταρτη η Ναταλία Κατσιάνου με 14.15.

Στα 5χλμ. Κ18 ο Αλέξανδρος Σκούρτης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών), ο πέμπτος της περσινής διοργάνωσης, αναδείχθηκε νικητής κάνοντας πολύ καλή κούρσα και φτάνοντας στο φινάλε με δυνατό σπριντ στα τελευταία 400 μέτρα. Ο αθλητής τερμάτισε σε 15.43, έναντι 15.46 του Θανάση Ζυγούρη (ΣΑΚΑ) και το 15.47 του Ανδρέα Γεωργίου (ΑΣ Αιγίου Αθηνόρωρος).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0