World Sports

Ολυμπιονίκης δήλωσε την ενοχή του για την εισβολή στο Καπιτώλιο!

Ολυμπιονίκης δήλωσε την ενοχή του για την εισβολή στο Καπιτώλιο!

Ο Κλέτε Κέλερ, πέντε φορές ολυμπιονίκης, παραδέχτηκε την ενοχή του για την συμμετοχή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο και την… γλίτωσε με 2000 δολάρια πρόστιμο!

Την ενοχή του δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, της κολύμβησης, Κλέτε Κέλερ για την συμμετοχή του στην εισβολή των -ακραίων- οπαδών του Ντόναλτ Τράμπ στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 39χρονος αθλητής της κολύμβησης έχει κερδίσει, στο παρελθόν, πέντε Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός κολυμβητής μεγάλωσε στην Αριζόνα, ενώ σήμερα ζει στο Κολοράντο και από το 2000 μέχρι το 2008 κατέκτησε τα πέντε μετάλλια (2000, 2004, 2008). Κέρδισε δύο χρυσά και ένα ασημένιο ως μέλος της σκυταλοδρομίας 800 μέτρων ελεύθερο, καθώς και δύο ατομικά χάλκινα στα 400 μέτρα ελεύθερο.

Ο Κέλερ αναγνωρίστηκε μέσω των οπτικοακουστικών υλικών που είχαν στα χέρια τους οι αρχές. Στο δικαστήριο ο ίδιος αποδέχτηκε τις κατηγορίες που του απεύθυναν. Στον Ολυμπιονίκη επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 δολαρίων, ενώ συμφώνησε έτσι ώστε να αποφύγει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε περί βίας (21 έως 27 μήνες), με την δέσμευση να βοηθήσει το έργο των αρχών. Η ποινή του είναι κακουργηματικής φύσης, καθώς του απευθύνθηκε πως προσπάθησε να εμποδίσει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Επιπλέον, ο Αμερικανός παραδέχτηκε πως πέταξε το διακριτικό μπουφάν των ΗΠΑ από την Ολυμπιάδα, το οποίο φορούσε την συγκεκριμένη μέρα, όπως επίσης πως κατέστρεψε το κινητό τηλέφωνο και την κάρτα μνήμης που είχε απαθανατίσει μοναδικό υλικό, από τις λεηλασίες του Καπιτωλίου. Ο λόγος που το έκανε, υποστήριξε πως ήταν ο πανικός και η ταραχή που ένιωσε μετά τα ακραία αυτά γεγονότα.
Screen_Shot_2021-09-29_at_5.11.jpg
Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0