World Sports

Εθνική εφήβων πόλο: Το όνομα τους είναι άντρες! Πέρασαν στον τελικό, 11-8 την Ισπανία

Εθνική εφήβων πόλο: Το όνομα τους είναι άντρες! Πέρασαν στον τελικό, 11-8 την Ισπανία
H Εθνική Εφήβων προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλτας μετά τη νίκη της (11-8) επί της Ισπανίας στον ημιτελικό.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά στον ημιτελικό και προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Ιμπάνιεθ και Χιλ Σέντο. Η Ελλάδα με δύο γκολ του Αλμύρα ισοφάρισε σε 2-2 και με τέρμα του Νικολαΐδη έφερε την κατάσταση τούμπα τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Ελλάδα προηγήθηκε ξανά με τον Σπάχιτς. Η Ισπανία πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ (5-4) με γκολ του Ναβάρο και του Λόπεθ Ντουάρτε. Ο Νικολαΐδης διαμόρφωσε το 5-5 που ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλμύρα η Ελλάδα προηγήθηκε και πάλι στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Ο Λόπεθ Ντουάρτ ισοφάρισε ξανά για τους Ισπανούς. Ο Αλμύρας έδωσε ξανά προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» με τον Χιλ Σέντο να ισοφαρίζει σε 7-7 κι ενώ απέμεναν 50 δεύτερα για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Μπιτσάκος μισό λεπτό πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου έφερε ξανά την Ελλάδα στη θέση του οδηγού.

Με γκολ του Μπιτσάκου πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του ματς η Ελλάδα προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (7-9) βάζοντας τις βάσεις για την πρόκρισή της στον τελικό. Ο Φριγκόλα Ναβάρρο μείωσε στον παίκτη παραπάνω σχεδόν αμέσως αλλά ο Αλμύρας με «κεραυνό» από την περιφέρεια έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα για το 8-10.

Ο Σιαμάς με εντυπωσιακή λόμπα έφερε την Ελλάδα στο 8-11 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Σερβία στον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 20:30 ώρα Ελλάδος. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στη φάση των ομίλων με τους Σέρβους να παίρνουν τη νίκη 17 δεύτερα πριν το τέλος.

Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο αρχηγός της Ελλάδας, Ανδρέας Αλμύρας με πέντε τέρματα.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-3, 1-3

Ισπανία: Γκιγιένα, Βιλαμαγιόρ, Χιλ Σέντο 2, Ιβαΐλοφ, Φριγκόλα 2, Κάστρο 1, Λοπεθ Ντουάρτ 2, Ιμπάνιεθ 1, Πέρεθ, Ντε Λα Κρουθ, Οτέρο, Γκομίλ, Γκαρσία Πλάνα

Ελλάδα: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδαλέων, Νικολαΐδης 2, Αλμύρας 5, Καστρινάκης, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής, Μυρίλος, Μαθιόπουλος, Σιαμάς 1, Σπάχιτς 1, Αλειφτήρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0