World Sports

Sky Brown: Ετοιμάζεται να γίνει η νεότερη αθλήτρια skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Μεγάλη Βρετανία!

Sky Brown: Ετοιμάζεται να γίνει η νεότερη αθλήτρια skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Μεγάλη Βρετανία!

H παρουσία της Sky Brown στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Μεγάλη Βρετανία επιβεβαιώθηκε και η μικρή αθλήτρια πρόκειται να καταρρίψει το ρεκόρ της Margery Hilton. Μαζί της η 14χρονη Bombette Martin.

Με την επιβεβαίωση από την Μεγάλη Βρετανία, για την συμμετοχή της Sky Brown στην ομάδα skateboarding που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η μικρή αθλήτρια πρόκειται να καταρρίψει το ρεκόρ της Margery Hilton. Συγκεκριμένα, η Brown, όταν αγωνίζεται στo στάδιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, θα είναι 13 ετών και 11 ημερών, με την προκάτοχό του «τίτλου» να είναι 31 ημέρες μεγαλύτερη!

Η Margery Hilton κολύμπησε στις πισίνες του Άμστερνταμ στους Ολυμπιακούς του 1928

Η ολυμπιακή αποστολή της χώρας, αναμένεται να έχει ακόμη μία αθλήτρια σε κοντινή ηλικία από την Brown. Θα είναι μαζί με τη 14χρονη συμπαίκτριά της, Bombette Martin, όταν το άθλημά τους κάνει το ολυμπιακό ντεμπούτο του.

Η Brown, η οποία γεννήθηκε στην Ιαπωνία, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στο Σάο Πάολο και κατέλαβε την τρίτη θέση μετά από μια σειρά προκριματικών αγώνων.

Ο επικεφαλής της αποστολής για την Μεγάλη Βρετανία, Mark England, δήλωσε: «Είναι απίστευτα συναρπαστικό να ανακοινώνουμε την Sky και την Bombette στην ομάδα μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Όχι μόνο θα καταρρίψουν και οι δύο ρεκόρ με την συμμετοχή τους στην πρώτη εμφάνιση skateboarding της χώρας, αλλά η Sky θα γίνει και η νεότερη αθλήτρια που έχει πάρει ποτέ μέρος σε θερινό τουρνουά».

Η νεότερη Ολυμπιονίκης της Βρετανίας παραμένει η Cecilia Colledge, η οποία ήταν 11 ετών όταν αγωνίστηκε στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Αγώνες του 1932.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0