World Sports

Μίλτος Τεντόγλου: Κορυφαία επίδοση για το 2021, «πέταξε» στα 8,60μ! (video)

Μίλτος Τεντόγλου: Κορυφαία επίδοση για το 2021, «πέταξε» στα 8,60μ! (video)
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος «πέταξε» στα 8,60μ. και σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Σχετικά Άρθρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα, «πετώντας» στα 8,60μ. Μάλιστα ο νεαρός αθλητής σημείωσε την Νο1 επίδοση φέτος στον κόσμο, παίρνοντας τη θέση του Αμερικανού Τζουβόν Χάρισον που είχε πηδήξει 8,44μ, και δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα!

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και μετά τη δεύτερη προσπάθεια σταμάτησε τον αγώνα του. Ο 23χρόνος αθλητής φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που αντιμετώπισε μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης, δείχνοντας σε τρομερή φόρμα.

«Το άλμα βγήκε πολύ χαλαρά. Δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα πολλά άλματα, αφού δουλεύουμε κυρίως στην ταχύτητα, μέσα από την οποία καταφέρνω και βελτιώνω την απόδοση μου. Πιστεύω πως ένα μεγαλύτερο άλμα, ακόμη και καλύτερο από το πανελλήνιο ρεκόρ, μπορεί να έρθει σύντομα, γιατί όχι και την Κυριακή στα Χανιά», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Όταν σηκώθηκα από το σκάμμα σκέφτηκα πως η επίδοση μου ήταν περίπου στο 8,30 μ. με 8,40 μέτρα. Η σημερινή εμφάνιση, μου δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια».

Το 8,60μ (+0.7) που σημείωσε στο 2ο άλμα του είναι ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού η προηγούμενη επίδοση του ήταν 8,38μ στο κλειστό του Ευρωπαϊκού το 2019 και 8,32μ στο ανοιχτό του Ευρωπαϊκού Κ23 στο Γκέβλε.


Το σημαντικό είναι ότι ο πόνος στο πόδι έχει φύγει. Είναι μεγάλο άλμα αλλά για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ θα πρέπει να κάνω 8,70μ. που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν αθλητές όπως ο Ετσεβαρία που μπορούν να κάνουν 8,70μ. όποτε θέλουν
» ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου κρατώντας χαμηλά τους τόνους εν όψει του Τόκιο.

Ήταν ο πρώτος του αγώνας στη σεζόν, λίγες μόλις εβδομάδες από την επιστροφή του στα άλματα στις προπονήσεις και με την εξαιρετική επίδοση του ανήκει αδιαμφισβήτητα στους κορυφαίους άλτες στο μήκος, και ίσως είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος, που θα μπορέσει να παίξει ρόλο στην υπόθεση μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0