World Sports

Νταμπλούχος Ελλάδας στο πόλο ο Ολυμπιακός, «έπνιξε» την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου (video)

Νταμπλούχος Ελλάδας στο πόλο ο Ολυμπιακός, «έπνιξε» την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου (video)
Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό (20-4) και κατέκτησε τον 22ο τίτλο της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην... πρωτάρα ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου, και επιδεικνύοντας την ανωτερότητά του μέσα στην πισίνα, επικράτησε με σκορ 20-4 και διατήρησε τα σκήπτρα της διοργάνωσης για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Αυτό ήταν το 19ο νταμπλ στην ιστορία του.

double.jpg

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πανηγύρισε και το Κύπελλο Ελλάδας. Οπότε θα παέι με ανεβασμένη ψυχολογία στο Final 8 του Champions League, για να διεκδικήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο και να πετύχει το απόλυτο στους φετινούς του στόχους.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ γνώριζε από την αρχή της αναμέτρησης ότι θα πρέπει να ανέβει ένα... βουνό για να «αγγίξει» την κούπα, ενώ αυτή ήταν η πρώτη της συμμετοχή στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου στο πόλο ανδρών.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η εξέλιξη του πρώτου οκταλέπτου μαρτυρά την κατάληξη που θα είχε ο τελικός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με πατημένο το... γκάζι έχτισαν μία διαφορά ασφαλείας (7-0). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε... ταχύητητα και η ΑΕΚ απέκτησε θάρρος, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 9-1.

polo_1.jpg

Στό τρίτο οκτάλεπτο η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική σημειώνοντας δύο γκολ, όμως οι Πειραιώτες έβρισκαν λύσεις μπροστά, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (13-3). Το τελευταίο οκτάλεπτο θύμισε το πρώτο και ο Ολυμπιακός κάνοντας επίδειξη δύναμης πέτυχε ένα επιμέρους σκορ 7-1 και «σφράγισε» το Κύπελλο Ελλάδας (20-4).

Πρώτοι σκόρερ από την πλευρά των νταμπλούχων ήταν οι Γενηδουνιάς και Σκουμπάκης με 7 και 5 γκολ αντίστοιχα, ενώ από την «Ένωση» ξεχώρισε ο Κουρλιάφτης με δύο γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 0-7, 1-2, 2-4, 1-7

ΑΕΚ: Φλέγκας, Καζάζης , Σταμέλος, Κουτσιαλής 1 , Βούκσεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος , Βέκκος, Μαυρωτάς , Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Γραμματικός, Σκουμπάκης 5 , Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος 4, Πρέκας , Δερβίσης, Κάκαρης , Μουρίκης, Καπότσης 1 , Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.


Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0