UEFA Champions League Final 2023

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ακόμα και τα ρομπότ μπαίνουν σε… σίγαση (video)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ακόμα και τα ρομπότ μπαίνουν σε… σίγαση (video)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έμεινε μακριά από τα γκολ για τρίτο σερί ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Ίντερ στον τελικό του Champions League για να κατακτήσει το τρόπαιο που επιθυμούσε όσο κανένα άλλο. Οι «πολίτες» μάλιστα ολοκλήρωσαν ένα ιστορικό τρεμπλ, αφού φέτος αναδείχθηκαν παράλληλα πρωταθλητές και κυπελλούχοι Αγγλίας.

Το γκολ στον τελικό απέναντι στους «νερατζούρι» σημείωσε ο Ρόντρι στο 67’ και αποδείχθηκε αρκετό ώστε να πανηγυρίσουν οι Άγγλοι. Φυσικά, πριν από το παιχνίδι ελάχιστοι θα περίμεναν ότι ο Ισπανός θα ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα, ενώ αναμφίβολα οι περισσότεροι θα πόνταραν στο ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα έβαζε έστω ένα γκολ.

Ωστόσο, ο Νορβηγός μπήκε στο… αθόρυβο. Μάλιστα πραγματοποίησε ένα αρκετά κακό παιχνίδι, αφού ο Σιμόνε Ιντζάγκι κατέστρωσε πλάνο το οποίο δούλεψε στο έπακρο. Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι ήταν σκιά του Χάαλαντ στο ματς και δεν τον άφησε σε ησυχία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο φορ της Σίτι ακούμπησε την μπάλα μόλις 18 φορές στα σχεδόν 100 λεπτά του τελικού.

Ίσως στη μοναδική στιγμή που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, ο Χάαλαντ έφτασε κοντά σε γκολ, όταν στο 27’ ο Ονάνα τον σταμάτησε τετ-α-τετ, αλλά πέρα από αυτή τη φάση δεν προσέφερε πολλά στο επιθετικό κομμάτι για τη Σίτι.


Από τις 18 φορές που έγινε αποδέκτης της μπάλας, τις οκτώ έχασε την κατοχή, ενώ η ακρίβεια στις πάσες του ήταν στο 38%.

iPiccy-img_1.jpg

Παρόλα αυτά, η εικόνα του δεν στοίχισε στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πανηγύρισε στο φινάλε. Σίγουρα όμως έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία των «πολιτών» ως την κορυφή της Ευρώπης, αφού αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ στο Champions League με 12 γκολ σε 11 αγώνες. Κι όλα αυτά ενώ βρήκε δίχτυα μόνο στα έξι από αυτά.

Αυτό που έχει όμως τη δική του σημασία είναι πως για τρίτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Χάαλαντ δεν μπόρεσε να σκοράρει και σαφώς αποτελεί είδηση. Πριν από τον τελικό με την Ίντερ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε μείνει μακριά από τα γκολ και στους δύο ημιτελικούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τη «μηχανή των γκολ», όπως έχει χαρακτηριστεί ο 22χρονος, αφού δεν έχει συμβεί ξανά στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, σε 36 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε Champions και Europa League με Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Σάλτσμπουργκ και Μόλντε, ο Χάαλαντ ουδέποτε έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς «άσφαιρος».

Από την στιγμή που κατέκτησε την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» μάλλον δεν θα τον ενδιαφέρει καθόλου. Η «δίψα» του για γκολ άλλωστε δεν θα σβήσει και η μηχανή θα πάρει μπρος ξανά πολύ σύντομα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0