UEFA Champions League Final 2023

Ο Χάαλαντ στα «χνάρια» του Ρονάλντο: Είναι η Χρυσή Μπάλα ένα… Champions League μακριά;

Ο Χάαλαντ στα «χνάρια» του Ρονάλντο: Είναι η Χρυσή Μπάλα ένα… Champions League μακριά;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο τελευταίος παίκτης της Premier League που σε μία σεζόν είχε κατακτήσει και το τρόπαιο του Champions League αλλά και τη Χρυσή Μπάλα. Είναι αυτό ένα… σημάδι για τον ασταμάτητο Χάαλαντ εάν αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης;   

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το τρεμπλ, εάν και εφόσον περάσουν το τελευταίο μεγάλο «εμπόδιο» της Ίντερ στον τελικό του UEFA Champions League (10/6).

Η κατάκτηση της Premier League για την ομάδα του Πεπ ήταν αναμενόμενη, μετά την ξέφρενη πορεία που είχαν οι «Πολίτες» στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τον Νορβηγό φορ να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έχοντας 36 γκολ σε 35 μόλις συμμετοχές!

Πόσο κοντά είναι όμως ο Χάαλαντ από το να κατακτήσει και τη χρυσή μπάλα της χρονιάς 2022/23 μετά από τις καταπληκτικές του εμφανίσεις τόσο εντός όσο και εκτός των αγγλικών συνόρων;

Ο τελευταίος παίκτης που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2008.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τότε κερδίσει στον τελικό της Μόσχας την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν φυσικά ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 8 γκολ και την ίδια χρονιά ήταν και ο μεγάλος νικητής του Ballon d'Or.

Έκτοτε κανένας άλλος παίκτης της Premier League δεν έχει προσθέσει στην τροπαιοθήκη του και το τρόπαιο του UCL αλλά και την Χρυσή Μπάλα την ίδια χρονιά.

Θα είναι άραγε ο Χάαλαντ ο «εκλεκτός» που θα επαναλάβει την ιστορία;    

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0