UEFA Champions League Final 2023

Χάαλαντ vs Λαουτάρο: Τώρα πρέπει να... μιλήσουν τα «κανόνια»

Χάαλαντ vs Λαουτάρο: Τώρα πρέπει να... μιλήσουν τα «κανόνια»
Λαουτάρο Μαρτίνες και Έρλινγκ Χάαλαντ έχουν μία αποστολή στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Τη... μισή ευκαιρία να την κάνουν γκολ.

Σε έναν τελικό, μία φάση (μπορεί και μισή) μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει το τρόπαιο σε μία από τις δύο ομάδες. Κάτι τέτοιο έχουν κατά νου να κάνουν οι Έρλινγκ Χάαλαντ και Λαουτάρο Μαρτίνες που σε μία πρώτη όψη των ομάδων, είναι τα βαριά ονόματα όσον αφορά το κομμάτι του γκολ.

Οι δυο τους έχουν μία εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και τώρα έχουν μπροστά τους μία μοναδική ευκαιρία, να κατακτήσου ένα τρόπαιο που δεν έχουν στην κατοχή τους. Και τι τρόπαιο, μιας και μιλάμε για το Uefa Champions League. Ένα πλασέ, μπορεί να γράψει ιστορία για μία εκ των Σίτι ή Ίντερ.

Έρλινγκ Χάαλαντ: Γεννημένος για να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα

Αδιαμφισβήτητα είναι η χρονιά του. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό, μιας και ο Νορβηγός επιθετικός, εκτός από την τρομερή του σεζόν στην Premier League, κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ στο Champions League πριν γίνει καν ο τελικός. Ο Νορβηγός έχει 12 γκολ και ο πρώτος σκόρερ της Ίντερ (Τζέκο) έχει τέσσερα άρα... δεν τον φτάνει κανείς.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, έχει αγωνιστεί σε δέκα αναμετρήσεις στη φετινή διοργάνωση. Το γεγονός ότι σκοράρει κάτι παραπάνω από 1 γκολ ανά αγώνα, είναι δείγμα του πόσο αποτελεσματικός είναι. Στους ομίλους του Champions League, είχε συνολικά πέντε γκολ. Δύο κόντρα στη Σεβίλλη, δύο κόντρα στην Κοπεγχάγη και ένα επί της Ντόρτμουντ.

Και τι γκολ ήταν αυτό κόντρα στην παλιά του ομάδα, μιας και όλοι οι φίλαθλοι είχαν μείνει άφωνοι με τον τρόπο που έστειλε ο 22χρονος την μπάλα στα δίχτυα.

Στη φάση των «16» ήταν και το ματς που έγραψε ιστορία στη διοργάνωση. Ο Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μέσι που σκοράρει πέντε γκολ σε μία αναμέτρηση. Ο Νορβηγός είχε δώσει «ρεσιτάλ» κόντρα στη Λειψία (τελικό σκορ 7-0).

Τα τελευταία του δύο γκολ ήταν κόντρα στην Μπάγερν (ένα εντός και ένα εκτός), με τον 22χρονο να μην βρίσκει δίχτυα κόντρα στη Ρεάλ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του σημείωσε συνολικά πέντε γκολ.

Το ιδιαίτερο πάντως στα γκολ του, είναι ότι έχει σουτάρει συνολικά 25 σουτ στην εστία. Δηλαδή σχεδόν ένα από τα δύο σουτ του που έχουν πορεία προς το τέρμα, καταλήγουν στα δίχτυα.

Λαουτάρο Μαρτίνες: Τι και αν δεν έχει σκοράρει αρκετά; Είναι ο άνθρωπος των μεγάλων ματς για την Ίντερ

Η αλήθεια είναι πως ο Λαουτάρο δεν έχει πιάσει τα στάνταρ του αν κρίνουμε καθαρά το πόσο έχει σκοράρει στο φετινό Champions League. Ο Αργεντινός στράικερ, έχει μόλις τρία γκολ, αλλά αυτό δεν τον κρατάει μακριά από το να ελπίζει ότι μέσα σε έναν χρόνο θα έχει κατακτήσει και το Μουντιάλ, αλλά και το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο.

Ο Μαρτίνες είχε πετύχει ένα γκολ, στη φάση των ομίλων και αυτό μάλιστα στη συναρπαστική ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα (3-3) στο Καμπ Νόου.

Τα άλλα δύο τέρματα που έχει σημειώσει ήταν στη νοκ άουτ φάση. Το πρώτο στο 3-3 με την Μπενφίκα στο Τζιουσέπε Μεάτσα για τη φάση των «8», εκεί όπου η Ίντερ πήρε την πρόκριση.

Το τελευταίο του γκολ ήταν και το πιο σημαντικό. Έχοντας προβάδισμα με το 0-2 στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν, η Ίντερ είχε επικρατήσει και στον δεύτερο ημιτελικό (1-0 αυτή τη φορά) με τον Λαουτάρο να είναι ο «χρυσός» σκόρερ.

Παρόλα αυτά ο 25χρονος έχει καταφέρει να μοιράσει και  τρεις ασίστ (Μπαρτσελόνα, Πλζεν και Μπενφίκα). Ο ίδιος έχει πάρει αρκετές προσπάθειες (27) εκ των οποίων μόλις οι έξι έχουν καταλήξει στον στόχο. Όπως και ο Χάαλαντ (μικρή διαφορά στο ποσοστό) και αυτός, θέλει δύο σουτ εντός στόχου, για να γίνει το... ένα τυχερό.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0