UEFA Champions League Final 2023

Μπαστόνι vs Ντίας: Οι «βράχοι» του τελικού έχουν δύσκολο έργο

Μπαστόνι vs Ντίας: Οι «βράχοι» του τελικού έχουν δύσκολο έργο
Πολύ μεγάλη έμφαση δίνουν οι ομάδες στο αμυντικό κομμάτι όταν πρόκειται για τελικό κάποιας διοργάνωσης και σίγουρα οι Ρούμπεν Ντίας και Αλεσάντρο Μπαστόνι θα έχουν δύσκολο έργο.

Κάθε λεπτομέρεια μετράει στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα σε έναν τελικό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου δύο ομάδες παλεύουν για το πιο σημαντικό διασυλλογικό τρόπαιο και την κορυφή της Ευρώπης.

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, ξέρουν τα δυνατά τους στοιχεία και θέλουν να βασιστούν εκεί, όμως σε τέτοια ματς, δεν χωράνε αμυντικά λάθη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι βασικοί στόπερ των ομάδων, θα έχουν ένα άκρως απαιτητικό βράδυ. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ρούμπεν Ντίας για τους «πολίτες» και ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για τους «νερατζούρι».

Ο Πορτογάλος ηγέτης στην άμυνα

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει συνηθίσει να παίζει με τριάδα στα στόπερ και γενικά να «ζητάει» πολλά από τους αμυντικούς της στο παιχνίδι. Προφανώς στην όλη της πορεία και ο Ακάντζι και ο Άκε έχουν παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά ο Ντίας είναι πιο μπροστά στην κούρσα.

Ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε 11 ματς φέτος στο Champions League, έχοντας μάλιστα σκοράρει και ένα γκολ την πρώτη αγωνιστική των ομίλων κόντρα στη Σεβίλλη.

Στις αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 26χρονος φρόντισε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο ένα ηγετικό στιλ, μιας και τόσο με το τρομερό του ποσοστό στις πάσες, όσο και με μαρκαρίσματα τα οποία σώσανε φάσεις που... μύριζαν γκολ.

Το ιδιαίτερο με τον Ντίας όμως, είναι το ποσοστό του στις πάσες. Έχει από τις περισσότερες στη διοργάνωση και με ένα ποσοστό που αγγίζει το 95.64% δείχνει ότι δεν... καταλαβαίνει ούτε από πρέσινγκ ούτε από δύσκολα παιχνίδια. Ένας παίκτης - πολυεργαλείο για τη θέση του στόπερ.

Ο Ιταλός «βράχος» είναι και δημιουργός

Ο Αλεσάντρο Μπαστόνι είναι ένας από τους λόγους που η Ίντερ έχει δείξει τρομερή αμυντική βελτίωση και μπορεί και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, ειδικά στα μεγάλα ματς. Ο Ιταλός αμυντικός στην πορεία των «νερατζούρι» μέχρι τον τελικό, ήταν καθοριστικός.

Όχι μόνο με την ηγετική του παρουσία, αλλά και γιατί στα 11 ματς που έχει αγωνιστεί στο φετινό Champions League, έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Οι δύο εξ αυτών ήταν στους ομίλους (μία με την Πλζεν και μία με την Μπαρτσελόνα) και η τρίτη στη φάση των «8» στο Ντα Λουζ. Από δική του πάσα ο Μπαρέλα είχε ανοίξει το σκορ.

 

Το ματς στη Λισαβόνα θα έχει να το θυμάται πάντως, μιας και είχε καταφέρει να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός (1.90) έχει ποσοστό στις πάσες που φτάνει το 86%, αριθμός πολύ υψηλός για τον τρόπο με τον οποίο παίζει η Ίντερ. Στο Champions League έχει καλύψει 44 μπαλιές ενώ έχει χρειαστεί να κάνει 19 τάκλιν, δείγμα του δυνατού, αλλά και έντονου τρόπου παιχνιδιού του.

Παναγιώτης Ραμαντάνης


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0