UEFA Champions League Final 2023

Γκουαρδιόλα: «Ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν ταιριάζει στη Σίτι»

Γκουαρδιόλα: «Ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν ταιριάζει στη Σίτι»
Όσα δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, εν όψει του μεγάλου τελικού του Champions League, κόντρα στην Ίντερ (10/06, 22:00).
Η ώρα του μεγάλου τελικού του Champions League πλησιάζει και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, παραχώρησε δηλώσεις, μέσω του σάιτ της UEFA, σχετικά με τη σπουδαία αναμέτρηση κόντρα στην Ίντερ (10/06, 22:00).

Για τον τελικό:

«Με τον σύλλογό μας, έχω μάθει ότι ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν μας ταιριάζει. Θα ταξιδέψουμε εκεί για να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο, [και] θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε τον τελικό. Γνωρίζουμε ότι είχαμε μια ευκαιρία πριν από δύο χρόνια. δεν τα καταφέραμε με το μικρότερο περιθώριο πέρυσι. Είμαστε και φέτος εκεί και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Θα το προσεγγίσουμε όπως κάνουμε για κάθε αγώνα της Premier League μεσοβδόμαδα. θα διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν, τίποτα περισσότερο από αυτό».

Για το ρεκόρ του στο Champions League:

«[Ως προπονητής] έχω φτάσει σε δέκα ημιτελικούς Champions League, έχω παίξει τρεις τελικούς, κέρδισα δύο και τώρα θα είμαι στον τέταρτο τελικό μου. [Ο διαγωνισμός] μου έδωσε περισσότερα από όσα θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ. Αν η ζωή μου τελείωνε τώρα, θα είχα κερδίσει έναν ως παίκτης στην ομάδα μου, την οποία αγαπώ τόσο πολύ, καθώς και δύο ως προπονητής της ομάδας μου.

Το ποδόσφαιρο και σου δίνει και σου παίρνει. Η ζωή είναι γεμάτη αδικία, αλλά ό,τι είναι άδικο για μένα είναι δίκαιο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι δίκαιο και για τη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι επίσης δίκαιο για την Μπαρτσελόνα. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος. Θέλουμε πάντα όλο και περισσότερα, και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος αλλά όχι πολύ άπληστος. Αυτός ο διαγωνισμός μου χάρισε πολύ, πολύ θλιβερές στιγμές που με πλήγωσαν, που θα είναι πάντα στο μυαλό μου, αλλά μου χάρισε και εξαιρετικά όμορφες στιγμές, που επίσης θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Αυτό είναι η ζωή και ο τρόπος που λειτουργεί ο αθλητισμός».

Για το τι θα σήμαινε να κερδίσει η Σίτι:

«Τόσοι πολλοί σύλλογοι έχουν καταστρέψει έργα και ιδέες επειδή δεν μπόρεσαν να κερδίσουν αυτόν τον διαγωνισμό, και τόσοι πολλοί έχουν γίνει μεγάλοι σύλλογοι επειδή κατάφεραν να τον κερδίσουν. Ακόμα κι αν δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη, καταλαβαίνω ότι όλα όσα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν πολλά και πολύ καλά, θα έχουν νόημα για τους άλλους αν κερδίσουμε αυτόν τον διαγωνισμό. Αν δεν το κερδίσουμε, τότε τα πράγματα θα φαίνονται «λιγότερο νόημα». Είναι λίγο άδικο, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Ετσι είναι.

Πρέπει επίσης να δεχτούμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε ένα οριστικό βήμα ως μεγάλος σύλλογος, πρέπει να κερδίσουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να κερδίσουμε το Champions [League]. αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να είσαι εκεί ξανά και ξανά και ξανά. Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν εκεί. Δύο χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ. Θα προσπαθήσουμε και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ξανά εδώ σε λίγα χρόνια. Αυτό είναι που ορίζει έναν μεγάλο σύλλογο όταν χρόνο με το χρόνο, φτάνεις στο Champions League αγωνιζόμενος στα τελευταία στάδια και κατακτώντας τον τίτλο».

Για το τι τον παρακινεί:

«Η αποτυχία δεν υπάρχει στον αθλητισμό. Το να παραδέχεσαι ότι έχεις αποτύχει είναι σαν να λες ότι ο αντίπαλός σου δεν έχει αξία. Αν πεις ότι απέτυχες, δεν θα μπορούσε να είναι ότι οι αντίπαλοί σου έπαιξαν καλά και τα πήγαν καλά; Πρόκειται για προσπάθεια. Η ζωή στον αθλητισμό είναι να προσπαθείς. Και είναι να προσπαθήσεις ξανά και να σηκωθείς ξανά. Όταν κερδίζεις, πρέπει να γιορτάζεις επαρκώς και ιδιωτικά, και όταν χάνεις, μπορείς να κλάψεις λίγο και να επιστρέψεις την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν αποτυγχάνεις. Όταν προσπαθείς, δεν αποτυγχάνεις».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0