UEFA Champions League Final 2023

Τα 5+1 κορεό-έργα τέχνης που «στόλισαν» τα γήπεδα του Champions League (video)

Τα 5+1 κορεό-έργα τέχνης που «στόλισαν» τα γήπεδα του Champions League (video)

Από το… κατακόκκινο Σαν Σίρο στην εκρηκτική ατμόσφαιρα του Signal Iduna Park, οι φίλαθλοι των ομάδων του UEFA Champions League στόλισαν τα ευρωπαϊκά γήπεδα με εντυπωσιακά κορεό που «έκοβαν» την ανάσα.   

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για τη σέντρα του μεγάλου τελικού του UEFA Champions League στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης (10/6,22:00). 

Οι φίλαθλοι, ο 13ος παίκτης των ομάδων που συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε κάθε ματς εξέφραζαν την υποστήριξή τους με τη δημιουργία εντυπωσιακών πανό και κορεό που... διακοσμούσαν τις κερκίδες των γηπέδων τους.

Το BN Sports ξεχώρισε 5+1 δημιουργίες που έμοιαζαν με πραγματικά έργα τέχνης και ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά στο UCL.    

Μίλαν – Νάπολι

Οι οπαδοί της Μίλαν και της Ίντερ στο Σαν Σίρο κάνουν κάθε φορά τα μαγικά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ντέρμπι μεταξύ ιταλικών ομάδων στο πλαίσιο του Champions League.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κορεό ήταν αυτό που είχαν ετοιμάσει οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» στο ματς της 20ης Απριλίου απέναντι στη Νάπολι.

Το σύνθημα ήταν «Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας» και απεικόνιζε ένα χαρακτήρα από το ιταλικό κουκλοθέατρο, ονόματι «Πουλτσινέλα». Δύο γιγάντια κόκκινα χέρια απειλούσαν τον ήρωα που παρουσιάζεται στην παράδοση της γειτονικής χώρας ως ένας λίγο αστείος και πονηρός άνθρωπος.

Μερικοί φανς των Ναπολιτάνων θεώρησαν το κορεό μέχρι και προσβλητικό.  



Ίντερ – Μπενφίκα        

Με το σύνθημα «Είμαι Ίντερ, είμαι Μιλάνο» υποδέχθηκαν οι νερατζούρι τη Μπενφίκα στο Τζιουζέπε Μεάτσα στις 19 Απριλίου στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Οι οπαδοί της ομάδας, έστελναν στον Σιμόνε Ιντζάγκι και τους παίκτες του ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Παλέψτε για εμάς».

Το σήμα της Ίντερ και η σημαία της Ιταλίας εμφανίζονταν στο υπόλοιπο μέρος της κερκίδας.



Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι

Μία καταπληκτική ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι της Μπάγερν Μονάχου στο Αλιάνζ Αρένα, στο ματς των Βαυαρών κόντρα στην φιναλίστ πλέον, Μάντσεστερ Σίτι.

Οι οπαδοί του συλλόγου δήλωναν «Βασιλιάδες του Κυπέλλου» έχοντας σχηματίσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπροστά από τη λέξη «Μπάγερν»

Μπορεί ο κόσμος της ομάδας να έγραφε το πανό του «Παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσης» ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι τους και ήρθαν ισόπαλοι  1-1 με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.  



Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν

Η Παρί Σεν Ζερμέν επεφύλασσε μία εντυπωσιακή υποδοχή στους φιλοξενούμενους Βαυαρούς στις 14 Φεβρουαρίου, στο Παρκ Ντε Πρενς.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Παριζιάνων έφτιαξαν ένα εντυπωσιακό κορεό στο πέταλο «Βιράζ Ατεγίλ» που απεικόνιζε έναν από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του δημοφιλούς άνιμε One Piece, να σπάει με τη γροθιά του το σήμα της Μπάγερν Μονάχου.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δημιουργίες των φιλάθλων της PSG, καθώς το χέρι του ήρωα απλωνόταν σχεδόν σε όλο το μήκος της κερκίδας του γηπέδου.

Παρά το κορεό και την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στάδιο, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ ηττήθηκε από τους Βαυαρούς με 0-1 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» του UEFA Champions League.    



Ντόρτμουντ – Τσέλσι

Οι οπαδοί των Βεστφαλών ποτέ δεν απογοητεύουν. Μέσα σε ένα γήπεδο, η ατμόσφαιρα του οποίου είναι κατά γενική ομολογία η καλύτερη της Ευρώπης, οι υποστηρικτές της Ντόρτμουντ έφτιαξαν στις κερκίδες ένα έργο τέχνης στο ματς κόντρα στην Τσέλσι.

«Και κάθε φορά αξίζει να στέκομαι δίπλα σου» έγραφαν στο πανό τους οι φίλαθλοι της BVB που είχαν σχηματίσει μία υδρόγειο σφαίρα η οποία κάλυπτε όλο το ύψος του πετάλου.

Μπροστά εμφανίστηκε η φιγούρα ενός οπαδού, ο οποίος είχε μέσα στο σακίδιό του φωτοβολίδες και ένα κουτί μπύρας.



 

Μίλαν – Ίντερ

To «Derby Della Madonnina» για τα ημιτελικά του UEFA Champions League έβαλε φωτιά στο Μιλάνο και το Σαν Σίρο.

Μίλαν και Ίντερ «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» διεκδικώντας το προβάδισμα της πρόκρισης στο μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης, με τους οπαδούς των «ροσονέρι» να δημιουργούν μία μαγευτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

«Πάμε Μίλαν» έγραφαν οι φίλαθλοι στη μία πλευρά της κερκίδας, ενώ πίσω από το τέρμα η μορφή του διαβόλου σε κόκκινο χρώμα που είχε σχηματιστεί από τους οπαδούς έκοβε την ανάσα.  



   


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0