UEFA Champions League Final 2023

Οι ένδοξες (και μη) στιγμές του Πεπ σε τελικούς Champions League (video)

Οι ένδοξες (και μη) στιγμές του Πεπ σε τελικούς Champions League (video)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προετοιμάζεται για τον 4ο τελικό της καριέρας του στο Champions League και το BN Sports ρίχνει μία ματιά στις στιγμές που σημάδεψαν (θετικά αλλά και αρνητικά) τις ομάδες του Ισπανού.

Το ματς του Σαββάτου (10/06) κόντρα στην Ίντερ, θα αποτελέσει την 4η εμφάνιση του Πεπ στους τελικούς του Champions League. Το ταξίδι μέχρι εκεί δύσκολο, ωστόσο τα κατάφερε και προμηνύονται ιστορικές στιγμές (ίσως όμως και δυσάρεστες για εκείνον), ένταση, ωραίο ποδόσφαιρο και πιθανώς… το τρόπαιο!

Έτσι ξεκίνησε, άλλωστε η ιστορία. Στον πρώτο τελικό που έφτασε το 2009 με την Μπαρτσελόνα, η ομάδα του αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να προηγηθούν, έπειτα από ωραία ενέργεια του Σαμουέλ Ετό.


Το παιχνίδι κυλούσε υπέρ τους και ο Τσάβι «σέρβιρε» στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 2-0. Το αγαπημένο γκολ της καριέρας του, όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα!


Παράλληλα, δημιούργησε έναν από τους πιο εικονικούς πανηγυρισμούς, με το παπούτσι του να έχει βγει κατά τη διάρκεια της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε ο Αργεντινός και τον ίδιο να το φιλάει.


Δύο χρόνια αργότερα οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν ξανά, στο «Γουέμπλεϊ», με την αρμάδα του Πεπ να κερδίζει εκ νέου. Ο Τσάβι συνέχισε ακάθεκτος και μοίρασε στον Πέδρο για να προηγηθεί η Μπαρτσελόνα.


Ο Γουέιν Ρούνεϊ ισοφάρισε σε 1-1 με μία καταπληκτική εκτέλεση, αλλά ένα «μαγικό» γκολ του Μέσι στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μπροστά τους Ισπανούς στο σκορ. Εκείνος ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς, κλοτσώντας το σημαιάκι του κόρνερ και τις διαφημιστικές πινακίδες.



Το τελικό σκορ (3-1) διαμόρφωσε ο Νταβίντ Βίγια με ένα υπέροχο πλασέ, λίγο έξω από την περιοχή, και ο Γκουαρδιόλα έκανε το 2/2 απέναντι στον μεγάλο Σερ Άλεξ.



Οι… άδοξες στιγμές του Πεπ ήρθαν στο ματς του 2021, απέναντι στην Τσέλσι. Πλέον, καθόταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στο Champions League. Εκεί, οι επιλογές του στην βασική ενδεκάδα προκάλεσαν έντονη κριτική και αμφισβήτηση, αφού άφησε τον Ρόδρι εκτός ενδεκάδας και ξεκίνησε τον Κέβιν Ντε Μπρόινε… στην κορυφή της επίθεσης!

city-chelsea.png

Ο Ισπανός δεν δικαιώθηκε για τις επιλογές του, με τους «πολίτες» να χάνουν με 1-0 από γκολ του Κάι Χάβερτς, το πιο σημαντικό στην καριέρα του Γερμανού.



Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Τόμας Τούχελ και την Τσέλσι να γιορτάζουν με το τρόπαιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μολονότι η ομάδα του θεωρούταν το μεγάλο φαβορί, έμεινε με… άδεια χέρια.



Αυτό στο οποίο θα ελπίζει, θα είναι στον τελικό με την Ίντερ να καταφέρει να «γράψει» διαφορετικά την ιστορία. Να επιβεβαιώσει η Σίτι τον ρόλο του φαβορί και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου της Champions League, με τον 52χρονο τεχνικό να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης…

Χρήστος Σκούρας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0