UEFA Champions League Final 2023

«Σφυρίζει» τον τελικό του Champions League ο Μαρτσίνιακ: «Δεν γνώριζα πως πρόκειται για ακροδεξιό κίνημα!»

«Σφυρίζει» τον τελικό του Champions League ο Μαρτσίνιακ: «Δεν γνώριζα πως πρόκειται για ακροδεξιό κίνημα!»
Ο Σιμόν Μαρτσίνιακ απολογήθηκε για την παρουσία του σε διαδήλωση ακροδεξιού κόμματος στην Πολωνία, μέσω επιστολής του στην UEFA. Παραμένει κανονικά διαιτητής του τελικού του Champions League.
Ο ορισμός του Σιμόν Μαρτσίνιακ ως διαιτητή του τελικού του Champions League, ήταν στον «αέρα». Ο λόγος; Η παρουσία του σε διαδήλωση ακροδεξιού κόμματος στην Πολωνία γνωστού για τις ξενοφοβικές, ομοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές του θέσεις.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (02/06), ο Πολωνός διαιτητής πήρε θέση για το γεγονός, στέλνοντας επιστολή προς την UEFA, μέσω της οποίας απολογείται. Το ανώτατο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την έκανε δεκτή και κάπως έτσι, θα δώσει κανονικά το «παρών» στο «ραντεβού» της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ (10/06, 22:00) στην Κωνσταντινούπολη.

Η δήλωσή του αναλυτικά:

«Ελπίζω ότι αυτή η δήλωση θα βρει τον δρόμο της προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα τα άτομα που δικαίως ανησύχησαν και απογοητεύτηκαν από τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση "Everest" που διοργανώθηκε στο Κατοβίτσε στις 29 Μαΐου 2023. Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγγνώμη μου για τη συμμετοχή μου και οποιαδήποτε αγωνία ή βλάβη που μπορεί να έχει προκαλέσει.

Μετά από προβληματισμό και περαιτέρω έρευνα, κατέστη προφανές ότι παραπλανήθηκα σοβαρά και αγνοούσα εντελώς την αληθινή φύση και τις σχέσεις του εν λόγω γεγονότος. Δεν γνώριζα ότι συνδέθηκε με ένα πολωνικό ακροδεξιό κίνημα. Αν γνώριζα αυτό το γεγονός, θα είχα αρνηθεί κατηγορηματικά την πρόσκληση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι αξίες που προωθούνται από αυτό το κίνημα είναι εντελώς αντίθετες με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις και τις αρχές που προσπαθώ να υποστηρίξω στη ζωή μου. Είμαι βαθιά μετανιωμένος για κάθε αντίληψη ότι η συμμετοχή μου μπορεί να τα αντέκρουε.

Ως επαγγελματίας βαθιά αφοσιωμένος στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου, θέλω να τονίσω την ακλόνητη υποστήριξή μου στις αξίες που υποστηρίζει η UEFA, ιδιαίτερα τη συμμετοχή και το σεβασμό για όλα τα άτομα ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους. Αυτές οι αρχές βρίσκονται στον πυρήνα του πνεύματος του ποδοσφαίρου και ευθυγραμμίζονται άψογα με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις. Επιπλέον, καταδικάζω ολόψυχα κάθε μορφή μίσους, διακρίσεων ή μισαλλοδοξίας, καθώς δεν έχουν θέση στο άθλημα ή στην κοινωνία συνολικά.

Θέλω επίσης να τονίσω τη δέσμευσή μου για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο. Ήμουν από τους πρώτους διαιτητές στον κόσμο, και σίγουρα ο πρώτος στη χώρα μου, που εφάρμοσε τη «διαδικασία των τριών βημάτων» ως απάντηση σε ένα σοβαρό περιστατικό που εισάγει διακρίσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Πολωνία.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, δεσμεύομαι να είμαι πιο προσεκτικός στον έλεγχο των εκδηλώσεων και των οργανισμών με τους οποίους συνεργάζομαι. Δεσμεύομαι να διδαχθώ από αυτήν την εμπειρία και να διασφαλίσω ότι τέτοια κενά στην κρίση δεν θα συμβούν στο μέλλον.

Τέλος, ζητώ ειλικρινή συγγνώμη από τους συλλόγους, τους παίκτες, τους φιλάθλους, τους συναδέλφους, τους αξιωματούχους και τους οργανισμούς που με εμπιστεύονται. Κατανοώ πλήρως ότι οι ενέργειές μου είχαν αντίκτυπο πέρα ​​από την προσωπική απογοήτευση και είμαι πλήρως προετοιμασμένος να αποδεχτώ οποιεσδήποτε συνέπειες προκύψουν από την κακή συμμετοχή μου.

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και ζητώ ταπεινά μια ευκαιρία να επανορθώσω και να ανακτήσω την εμπιστοσύνη σας μέσω των μελλοντικών μου ενεργειών.

Με εκτίμιση,
Σιμόν Μαρτσίνιακ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0