UEFA Champions League Final 2023

Τότε ο ΜακΜάναμαν, τώρα ο Τομόρι: Σε ημιτελικό Champions League χωρίς να παίζει σε αγγλική ομάδα, 20 χρόνια μετά!

Τότε ο ΜακΜάναμαν, τώρα ο Τομόρι: Σε ημιτελικό Champions League χωρίς να παίζει σε αγγλική ομάδα, 20 χρόνια μετά!

Ιστορία «έγραψε» ο Φικάγιο Τομόρι με τη συμμετοχή του στον πρώτο ημιτελικό του Champions League για τη Μίλαν απέναντι στην Ίντερ, με τον Άγγλο να «μιμείται» τον Στιβ ΜακΜάναμαν, 20 χρόνια μετά!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Μίλαν με την Ίντερ για τους γηπεδούχους, καθώς ηττήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία με 2-0 στο «Σαν Σίρο», με συνέπεια να έχουν μεγάλο μειονέκτημα στην επικείμενη ρεβάνς, σε μία εβδομάδα από τώρα.

Η ανασταλτική τους λειτουργία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το 10ο μόλις λεπτό, αλλά στο τέλος της ημέρας, ο Φικάγιο Τομόρι των «ροσονέρι» έχει ένα… μικρό λόγο για να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Και αυτό διότι έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που παίζει σε ημιτελικό Champions League, ενώ δεν αγωνίζεται την ίδια χρονική περίοδο σε αγγλική ομάδα. Ποιος ήταν ο τελευταίος που είχε πράξει κάτι ανάλογο;

Ο Στιβ ΜακΜάναμαν, πριν από 20 χρόνια, όταν τον Μάιο του 2003, είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους στην Ιταλία, η οποία σηματοδότησε τον αποκλεισμό της «Βασίλισσας», μετά το τελικό 3-1.

Πλέον, η ιστορία επαναλήφθηκε, με τον Τομόρι να το πράττει ξανά, όντας βασικό μέλος της Μίλαν! Μένει να δούμε αν και η κατάληξη θα είναι ανάλογη ή αν ο Άγγλος στόπερ θα ξεπεράσει τον ΜακΜάναμαν και θα φτάσει μέχρι και τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0