UEFA Champions League Final 2023

Μίλαν - Ίντερ 0-2: Το Μιλάνο βάφτηκε «νερατζούρο» και… έφυγε για τελικό

Μίλαν - Ίντερ 0-2: Το Μιλάνο βάφτηκε «νερατζούρο» και… έφυγε για τελικό

Μία πόλη χωρίστηκε στα δύο και η Ίντερ πήρε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 2-0 στον ιταλικό «εμφύλιο» επί της Μίλαν και οι πόρτες για την Κωνσταντινούπολη είναι πλέον «ορθάνοιχτες».

Ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League «βάφτηκε» με τα χρώματα της Ίντερ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 2-0 επί της Μίλαν και βάζουν πλέον «πλώρη» για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  Οι «ροσονέρι» δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την Ίντερ που από το πρώτο λεπτό μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» και έδειχνε αποφασισμένη να πάρει προβάδισμα πρόκρισης μέσα στο κατάμεστο Σαν Σίρο.

Οι «νερατζούρι» πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ με τρομερή εκτέλεση του Τζέκο. Ο 37χρονος Βόσνιος εκμεταλλεύτηκε άψογα το κόρνερ του Τσαλχάνογλου και με σουτ στην κίνηση μόλις στο 8ο λεπτό έκανε το 1-0.


Ασταμάτητη όμως η Ίντερ συνέχισε να πιέζει και τρία λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της. Με μία εξαιρετική αντεπίθεση ο Ντι Μάρκο πάσαρε στον Μικιταριάν και αυτός μπήκε με άνεση μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε για το 2-0 στο 11ο λεπτό. 

Συνέχισαν με το πόδι στο «γκάζι» οι φιλοξενούμενοι. Ο Τσαλχάνογλου με σουτ «δυναμίτη» στόχεψε το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου για να αντιδράσει Μενιάν.

Με την φάση όμως να μην έχει τελειώσει ο Μικιταριάν επιχείρησε να νικήσει τον Γάλλο κίπερ, με τον Μενιάν όμως να έχει την απάντηση στο σουτ του Αρμένιου.   

Ο Καλάμπρια απείλησε πρώτη φορά στο παιχνίδι για λογαριασμό της Μίλαν. Ο Μεσίας βρήκε με ωραία πάσα τον αρχηγό του, ο οποίος επιχείρησε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα πέρασε απευθείας άουτ.

Οι «ροσονέρι» δείχνουν σημάδια ζωής και έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 52ο λεπτό. Ο Τονάλι έβγαλε με πάσα «ξυραφιά» τον Μεσίας σε πλεονεκτική θέση, το σουτ που επιχείρησε όμως ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε στόχο.

Στο 54ο λεπτό ο Τζέκο δεν κατάφερε να νικήσει τον Μενιάν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά στην φάση.

Κοντά στο γκολ έφτασε η Μίλαν, όμως το σουτ του Τονάλι χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ονάνα στο 63ο λεπτό.

 

 

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (82' Καλούλου), Κιάερ (59' Τιάο), Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπενασέρ (18' Μεσίας), Σαλεμάκερς (59' Οριγκί), Ζιρού, Ντίαζ (82' Ποπέγκα)

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (62' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο, Μαρτίνες (78' Κορέα), Τζέκο (70' Λουκάκου)


Άγγελος Κρεμαστός  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0