TV or not TV

«Θρίαμβος μέσω τραγωδίας», πώς η Αταλάντα κράτησε το Μπέργκαμο ζωντανό: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, γίνεται ξανά viral! (video)

«Θρίαμβος μέσω τραγωδίας», πώς η Αταλάντα κράτησε το Μπέργκαμο ζωντανό: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, γίνεται ξανά viral! (video)
Η κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα, έφερε ξανά στο προσκήνιο ένα ντοκιμαντέρ, για εκείνες τις ημέρες που το Μπέργκαμο έβλεπε στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν νεκρούς. Άλλωστε, και ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, θέλησε να αφιερώσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, στην πόλη που πέρασε τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
«Το ποδόσφαιρο απαλύνει τον πόνο». Σίγουρα, η συγκεκριμένη έκφραση εμπεριέχει δόση υπερβολής, αλλά για σκεφτείτε. Το βράδυ της Τετάρτης (22/05), το Μπέργκαμο γιόρταζε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Αταλάντα.

Στους δρόμους της πόλης βρέθηκαν μέχρι και τρακτέρ. Στους ίδιους δρόμους, που πριν από τέσσερα χρόνια, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν νεκρούς.

Το Μπέργκαμο έμοιαζε με το κέντρο της γης στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η έξαρση του κορονοϊού χτύπησε αλύπητα την πόλη, αφήνοντας εκατοντάδες θύματα, την ίδια ώρα, που η Αταλάντα έφτανε στα προημιτελικά του Champions League, στην πρώτη της παρουσία σε αυτήν τη νέα εκδοχή του θεσμού.

Τέσσερα χρόνια μετά, οι πληγές σαφώς και είναι ακόμη νωπές. Το παρακάτω συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ακόμα και ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, θέλησε να αφιερώσει την κατάκτηση στην πόλη που πέρασε τόσα.

Για όσο κρατήσει το μεθύσι της χαράς της ευρωπαϊκής κούπας, πάντως, «το ποδόσφαιρο θα έχει απαλύνει τον πόνο».

Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του COPA90, που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες:



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0