TV or not TV

Αν νομίζεις πως ξέρεις τον Μπέκαμ, κάνεις λάθος και στο «λέει» το Netflix! (video)

Αν νομίζεις πως ξέρεις τον Μπέκαμ, κάνεις λάθος και στο «λέει» το Netflix! (video)
Η σειρά του Netflix για την άνοδο του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι «must-watch» και κλάσεις ανώτερο εγχείρημα, από αυτό στην περίπτωση του Λουίς Φίγκο.

Φώτα, στυλ, ακριβά γούστα. Κάλυψαν μεγάλο μέρος της ζωής του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά όχι και το σύνολό της. Και η παραγωγή του Netflix για τη ζωή του, αυτό δείχνει.

Μέσα σε τέσσερα επεισόδια, βλέπει κανείς τον Μπέκαμ μελισσοκόμο, σταρ, πατέρα, παιδί. Πανίσχυρο, αλλά και ευάλωτο.

Είτε τον συμπαθούσες, είτε όχι, είτε τον εκτιμούσες ως ποδοσφαιριστή, είτε όχι, από λίγες σκηνές και ατάκες, καταλαβαίνεις πόσο δούλεψε για να γίνει ό,τι έγινε. Κάτι που ήταν καταδικασμένος να γίνει, ζώντας το δικό του όνειρο, αλλά και του πατέρα του.

Ακόμα και τέτοια οικογενειακά «ζητήματα», είναι ξεκάθαρα. Όπως γίνεται ξεκάθαρο πόσο διαφορετικός ήταν ο πλανήτης, όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, γιγαντωνόταν ως brand.

sir_alex_beckham.jpg

Η ψυχική υγεία του ποδοσφαιριστή ήταν κυρίως προσωπική του υπόθεση, οι παπαράτσι «μεσουρανούσαν» και παράλληλα, οι παίκτες, το ντύσιμο, οι μουσικές του Μάντσεστερ (κυρίως), ακόμα και τα gadgets, προκαλούν νοσταλγία.

Γενικότερα, όλες οι παθογένειες των '90s δεν μένουν κάτω από το χαλί. Τοποθετούνται δίπλα στην ομορφιά τους. Κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.

Σε αντίθεση με την προσπάθεια στην περίπτωση του Φίγκο, εδώ ο καθένας ήταν έτοιμος να πει την αλήθεια του. Έτσι όπως την βίωσε, έτσι όπως την θυμάται, ή έστω, ως εκεί που θέλει να την μοιραστεί.

Ακόμα και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που παραδέχεται -ουσιαστικά- πως η θεωρία ότι ο Μπέκαμ «μισήθηκε» από αρκετούς άνδρες, γιατί έμοιαζε ως ο Mr. Perfect (όμορφος, σταρ του ποδοσφαίρου και πλούσιος), ίσχυε!

Υπερπαίκτες της εποχής, όπως οι Ρονάλντο, Φίγκο και Ρομπέρτο Κάρλος, άνθρωποι που άλλαξαν την ιστορία γιγάντιων συλλόγων, όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι μόνο μερικοί από όσους συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ, κάνοντάς το να μοιάζει ως... υπερπαραγωγή!

Και πράγματι, το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Σίγουρα στην κατηγορία «must-watch», ειδικά για όσους λατρεύουν τις ποδοσφαιρικές σειρές και ταινίες.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0