TV or not TV

Φίλιππος Συρίγος: Δέκα χρόνια χωρίς τη φωνή που συνδέθηκε άρρηκτα με το ελληνικό μπάσκετ (video)

Φίλιππος Συρίγος: Δέκα χρόνια χωρίς τη φωνή που συνδέθηκε άρρηκτα με το ελληνικό μπάσκετ (video)

Δέκα χρόνια από τον θάνατο του αθλητικογράφου, Φίλιππου Συρίγου. Το ελληνικό μπάσκετ ποτέ δεν ξέχασε τον κορυφαίο αυτό ρεπόρτερ, και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μέσω των επαίνων του, φροντίζει κάθε χρόνο να υπενθυμίζει στις νέες γενιές τη συνεισφορά του. 

Σαν σήμερα (12/10), δέκα χρόνια πριν, ο χώρος της δημοσιογραφίας και του ελληνικού μπάσκετ έγινε φτωχότερος. Ο διακεκριμένος αθλητικογράφος, Φίλιππος Συρίγος, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών. 

Ο τομέας του αθλητικού ρεπορτάζ βυθίστηκε στη θλίψη για την απώλεια ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ο Φίλιππος Συρίγος υπήρξε το άτομο που έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα ελληνικά σπίτια. 

Οι χαρακτηριστικές του ατάκες κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης των αγώνων αφήσαν εποχή, με μία από τις πιο περιβόητες να είναι εκείνη στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, το 1987. Το έπος εκείνης της χρονιάς συνοδεύτηκε από τη φωνή του κορυφαίου αυτού αθλητικογράφου. 

Εκτός από τα αποσπάσματα των περιγραφών του που διασώζονται μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά ακόμα που θυμίζουν την τεράστια καριέρα του Φίλιππου Συρίγου. Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, με το οποίο ο ίδιος συνεργάστηκε από το 1994, φροντίζει κάθε χρόνο να υπενθυμίζει στους νέους σπουδαστές την συνεισφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία. 

Η σχολή δίνει στη μνήμη του έναν έπαινο στον σπουδαστή ή στην σπουδάστρια που διακρίθηκε στο άθλημα του μπάσκετ και φέτος βραβεύτηκε η συνεργάτιδα του BN Sports, Ευτυχία Οικονομίδου. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Τετάρτη (11/10), το βραβείο παρέδωσε ο γιος του, Γιώργος Συρίγος , ο οποίος έχει διαγράψει τη δική του πορεία στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, μέσω του Apexsports.gr.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0