TV or not TV

7ο Νέα Σμύρνη Historic Run στη μνήμη Πέτρου Λινάρδου

7ο Νέα Σμύρνη Historic Run στη μνήμη Πέτρου Λινάρδου

Ο φετινός 7ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης είναι αφιερωμένος στον Πέτρο Λινάρδο, εμβληματική φυσιογνωμία για την πόλη και τη χώρα  μας, πατριάρχη του πνεύματος του αθλητισμού και της ιστορικής μας μνήμης .

Ο Πέτρος Λινάρδος ήταν ένας εκ των ιδρυτών του ΠΣΑΤ και πρύτανης της αθλητικής δημοσιογραφίας. Πατέρας του ήταν ο Νίκος Λινάρδος, προπονητής και μέλος της Εθνικής Ελλάδος το 1987 που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Γεννήθηκε, έζησε και δημιούργησε στη Νέα Σμύρνη. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή. Εργάστηκε, έζησε και πρόσφερε στο αθλητικό ιδεώδες ως το τέλος της ζωής του.

Για εμένα υπήρξε ειλικρινής φίλος, καθοδηγητής και δάσκαλος αφού μέσα από κείμενα, γνώσεις, στοιχεία απο δικά του βιβλία αλλά και σπάνιες πληροφορίες που με την καρδιά του μου μετέφερε, στήριξε καταλυτικά την έρευνά μου, αλλά και μίλησε στο ντοκιμαντέρ του φωτογραφικού μου λευκώματος «Πανιώνιος 1890 Μνήμες».

Είχα την τιμή ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού να τον βραβεύσω στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώσαμε για τον ίδιο τον Μάρτιο του 2010 στην Εστία Νέας Σμύρνης.

Όταν έφυγε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην επιτρέψω ποτέ να λησμονηθεί η τεράστια προσφορά του και η αληθινή αγάπη του για τον αθλητισμό και την ιστορία . Ύστερα λοιπόν από πρόταση μου στο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού ήρθε η ώρα να εκπληρώσω άλλη μια μεγάλη μου επιθυμία...

Φέτος στο μετάλλιο του αγώνα θα  είναι χαραγμένη η προσωπογραφία του. 

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ 7ο  HISTORIC RUN ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.

Να είστε όλοι εκεί!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0