TV or not TV

To BN Sports στην ημερίδα του ΠΣΑΤ «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

To BN Sports στην ημερίδα του ΠΣΑΤ «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Το BN Sports βρέθηκε στην ημερίδα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» που διοργάνωσε ο πανελλήνιος σύνδεσμος αθλητικών συντακτών στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ. Μεταξύ των παρευσβρισκόμενων υπήρχαν αθλητές αλλά και συντάκτες που μοιράστηκαν το όραμά τους για περισσότερη ισότητα στον χώρο του αθλητισμού.  

Ο ΠΣΑΤ για ακόμα μία φορά πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία διοργανώνοντας την ημερίδα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» στην αίθουσα Τύπου στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ (6/7). 

Μέσω της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία τόσο στους αθλητικούς συντάκτες όσο και στους ίδιους τους αθλητές να μιλήσουν σχετικά με την ανάγκη περισσότερης προβολής των παραολυμπιακών αθλημάτων, ώστε να λυθούν πολλά κοινωνικά ζητήματα αλλά και στερεότυπα που αφορούν την αναπηρία και τα άτομα που ζουν με αυτή.

πσατ3.jpg

Μεταξύ των καλεσμένων και εισηγητών της ημερίδας, βρίσκονταν διακεκριμένοι αθλητές που παρουσίασαν την δική τους οπτική στο θέμα αυτό. 

Ο μικρός Γιαννάκης ήταν το πρόσωπο της εκδήλωσης, δίνοντας μία ομιλία που περιείχε μαθήματα ζωής τα οποία ο κάθε φίλαθλος οφείλει να ακούσει. Ύστερα, παρέλαβε το βραβείο του για την ηχηρή παρουσία του στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, τόνισε πως τα ΜΜΕ θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα δίαυλος επικοινωνίας ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί τη συνεισφορά των αθλητών με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία. Συγχρόνως, προανήγγειλε την οικονομική ενίσχυση των μελών του συλλόγου με το ποσό των 2.500 ευρώ ώστε να διευκολυνθούν στα έξοδα και στις ανάγκες του επαγγέλματός τους.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών και πρωταθλητής στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μοιράστηκε με το ακροατήριο προσωπικές του εμπειρίες καθώς και την ανάγκη περισσότερης προβολής των αθλημάτων που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία. Ο ‘Ελληνας αθλητής τόνισε πως η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ είναι μία μεγάλη ένδειξη πως υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει η αλλαγή.

Ανάμεσα σε όσους παρέλαβαν βραβείο για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό βρισκόταν και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης μίλησε για τις ίσες ευκαιρίες που θα πρέπει να δίνονται στους αθλητές με αναπηρία ώστε να διεκδικήσουν έναν ενεργό ρόλο στα ΜΜΕ ως δημοσιογράφοι.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν στην εκμάθηση του αντικειμένου, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να συνδράμει σε περίπτωση που κάποιος αθλητής ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ο ίδιος με τη δημοσιογραφία. 

Ο Βασίλης Σκουντής με τη σειρά του, ορμώμενος από την Παγκόσμια Ημέρα συνεργασίας, έκανε λόγο για την ανάγκη αλληλοβοήθειας μεταξύ παραολυμπιονικών και Τύπου, με σκοπό να γίνονται ακόμα πιο γνωστές οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών. 

Ευτυχία Οικονομίδου, Βασιλική Μπαρτζιώτη 
www.bnsports.gr

    

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0