TV or not TV

Στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο το Run – Bike – Care - Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο κύπελλα και πρωταθλήματα» (video)

Στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο το Run – Bike – Care - Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο κύπελλα και πρωταθλήματα» (video)

Με σημείο έναρξης αλλά και τερματισμού το Ζάππειο, θα πραγματοποιηθεί το «Run – Bike – Care», που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

«Τρέξε - Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου». Με το συγκεκριμένο μήνυμα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και δυνατοτήτων, θα λάβουν μέρος στη δράση που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Το «Run-Bike-Care» περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα 5 χιλιομέτρων, αλλά και ποδηλασία, σε μία διαδρομή που θα φτάσει τα 10 χιλιόμετρα. Ως σημείο εκκίνησης, αλλά και τερματισμού, έχει οριστεί το εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο. Πίσω από τη διοργάνωση της δράσης βρίσκεται ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Αθήνα, θα λάβει χώρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Σύρος, τα Χανιά, η Λάρισα και άλλα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

Το πρωί της Δευτέρας (29/05), στο NJV Athens Plaza, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου εν όψει του «Run-Bike-Care». Στο πλαίσιο αυτό, μίλησαν η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι., αλλά και η Μαρία Πολύζου, πρώην μαραθωνοδρόμος, διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού.

Αρχικά, η κα. Γραμματόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται σαν παγκόσμιο ημέρα επιβίωσης από τον καρκίνο. Σαν μία ημέρα χαράς για το ότι είμαστε καλά, ξεπεράσαμε τον κίνδυνο, επιστρέψαμε σε μία κανονική ζωή. Ακόμα είναι σαν μία ημέρα υποστήριξης, αγάπης και φροντίδας για όσους βρίσκονται σε θεραπεία, αλλά και μνήμης για τους συγγενείς και φίλους που δεν είναι πια μαζί μας. Τιμούμε και γιορτάζουμε τη ζωή και ενημερώνουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως ασθενείς και ως επιβιώσαντες.»

Εν συνεχεία το λόγο πήρε η κα. Αραμπατζή λέγοντας: «Συγχαρητήρια προς όλους τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία που προϋποθέτει θέληση, διάθεση προσφοράς προς τον άνθρωπο και κυρίως προς τον άνθρωπο που νοσεί. Ο καρκίνος σήμερα είναι μία πολύ διαδεδομένη ασθένεια που προκαλεί ανησυχία και φόβο, δεν είναι όμως ανίκητη και το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρουμε με αυτή τη δράση είναι ακριβώς αυτό. Ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος και χρειάζεται να το πιστέψουμε όλοι αυτό, γιατί η σωστή ενημέρωση, η θετική ψυχολογία και η δύναμη ψυχής, είναι απαραίτητο για να νικήσει η ζωή. Το σύνθημα “τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο” μας ενώνει όλους σήμερα. Με κέφι και με δύναμη, να περπατήσουμε να τρέξω για να γιορτάσουμε όσους κέρδισαν αυτή τη μάχη και να αποτίσουμε βέβαια ένα φόρο τιμής σε όσους την έχασαν

Από τη πλευρά της η κα. Πολύζου, αναφέρθηκε και στη δική της μάχη με τον καρκίνο: «Ο καρκίνος μου χτύπησε την πόρτα πάρα πολύ άσχημα. Τελικά χρειάστηκε, όχι μόνο να κάνω την επέμβαση, αλλά και 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες, να συνεχίσω να παίρνω χάπια και φαίνεται ότι μας αφορά όλους. Εκεί που νομίζουμε ότι είμαστε μία χαρά, είμαστε τακτοποιημένοι, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, να μην κάνουμε τις εξετάσεις μας και την πρόληψή μας, έρχεται μια στιγμή που σου χτυπάει την πόρτα ο καρκίνος και λες τώρα τι κάνω και τι γίνεται.

Θα σας πω εν συντομία πώς το πέρασα εγώ. Γιατί όταν διαγνώστηκα με καρκίνο πριν 3 χρόνια, ήταν για εμένα ένα σοκ. Εκεί που είχα μάθει να τρέχω στους στίβους, άρχισα να τρέχω στα νοσοκομεία. Όταν σταθεροποιηθήκαμε και γνωρίζαμε τι θα κάνουμε και όλο το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε, λέω στο γιατρό εσύ πάρε την ασθένεια, εγώ θα πάρω τη Μαρία. Τη Μαρία, η οποία θα συνεχίσει να τρέχει, θα συνεχίσει να γυμνάζεται, θα συνεχίσει να είναι αισιόδοξη μέχρι να τερματίσουμε νύχτες νικήτριες.

Θυμάμαι τον εαυτό μου ακόμα και πριν από τις χημειοθεραπείες, να κάνω την προπόνηση μου, να κάνω την άσκηση. Αλλά και την επόμενη μέρα από τις χημειοθεραπείες να ασκούμαι. Ανακάλυψα λοιπόν ότι η άσκηση για εμένα και μάλλον για τους περισσότερους ασθενείς, ήταν το καλύτερο παυσίπονο.»

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε είπε: «Ο αγώνας “Run-Bike-Care” έχει ως σκοπό να ενημερώσει ανθρώπους, αλλά και να συνεισφέρει ώστε τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια να έχουν τη βοήθεια που πρέπει. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα είναι για έναν πολύ ιερό σκοπό. Αυτός ακριβώς νομίζω ότι είναι και ο ρόλος του αθλητισμού. Ο ρόλος της αλληλεγγύης, αλλά και το να περνάμε μηνύματα, από τα οποία επωφελείται όλη η κοινωνία.  

Δεν είναι μόνο τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα ο αθλητισμός. Γι’ αυτό καλώ όλους τους πολίτες στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο και στις υπόλοιπες περιοχές, να δώσουν το “παρών” και να συμμετέχουν σε μία αθλητική δραστηριότητα, που θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους, όσο και κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.»

Στην ενέργεια «Run-Bike-Care» θα συμμετάσχουν σπουδαίες προσωπικότητες, τόσο από τον αθλητικό, όσο και από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0