TV or not TV

Stoiximan AegeanBall Festival στη Σύρο 7- 9 Ιουλίου – Πρίντεζης: «Γίνομαι προπονητής του καναπέ!»

Stoiximan AegeanBall Festival στη Σύρο 7- 9 Ιουλίου – Πρίντεζης: «Γίνομαι προπονητής του καναπέ!»

Πλησιάζει το καλοκαίρι και μαζί του το Stoiximan AegeanBall Festival! Το BN Sports, ως χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά, βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου φυσικά έδωσε το «παρών» και ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας για διάφορα θέματα.

Ο Μάιος βρίσκεται σχεδόν πια στα μισά και όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερο αρχίζει να… μυρίζει καλοκαίρι! Κάπου εκεί, στην «καρδιά» της θερινής περιόδου, αναμένεται να διεξαχθεί για πέμπτη χρονιά στην Ερμούπολη της Σύρου, όπως ακριβώς και πέρυσι, το μεγαλύτερο τουρνουά 3x3 που γίνεται στην Ελλάδα! Πρόκειται φυσικά για το Stoiximan AegeanBall Festival, μία διοργάνωση υπό την αιγίδα του Γιώργου Πρίντεζη.

Το μεσημέρι της Τρίτης (09/05), πραγματοποιήθηκε στην Άτρακτο στην Ακαδημία Πλάτωνος η συνέντευξη Τύπου εν όψει του πολυαναμενόμενου τουρνουά. Το BN Sports, ως χορηγός επικοινωνίας, εννοείται ότι έδωσε το «παρών»!

Ύστερα από την προβολή ενός σύντομου βίντεο, με τις καλύτερες στιγμές που έλαβαν χώρα στο νησί το καλοκαίρι του 2022, το λόγο πήρε ο σπουδαίος διεθνής καλαθοσφαιριστής, προκειμένου να απευθύνει το δικό του κάλεσμα στον κόσμο.

Κατά την ομιλία του, τόνισε αρχικά ότι είναι κάπως… ιδιαίτερο για τον ίδιο, που μέσα Μαΐου μιλά για το τουρνουά του καλοκαιριού και όχι για κάτι… διαφορετικό! Φυσικά, αναφέρεται στο γεγονός πως πλέον δεν έχει κάποιες επαγγελματικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Χαρακτηριστικά είπε: «Νιώθω λίγο περίεργα, γιατί τέτοιες μέρες συνήθιζα να μιλάω για κάτι άλλο. Είναι όμως μεγάλη μου χαρά που βλέπω και πάλι γνώριμα πρόσωπα. Είναι ένα event που ξεκίνησε κάπως πιο πρόχειρα, αλλά εξελίχθηκε πολύ όμορφα. Χαίρομαι που μεγαλώνει όσο περνάει ο χρόνος και έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά. Περνούν οικογενειακά ένα πολύ όμορφο τριήμερο και γνωρίζουν από κοντά μεγάλους παίκτες. Η Σύρος, αλλά και γενικότερα η χώρα μας, προβάλλετε πολύ καλύτερα μέσω του αθλητισμού. Εύχομαι να έρθετε όλοι και να περάσουμε όλοι όμορφα. Σας περιμένουμε 7-9 Ιουλίου».

Εν συνεχεία, μίλησαν τόσο ο αντιδήμαρχος Σύρου, Ιωάννης Βρούτσης και ο Γιάννης Λάσκαρης, συνιδρυτής της εταιρείας Pro-Game ως οι διοργανωτές, όσο και ο αντιπρόεδρος της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος, που αποτελεί τον μεγάλο χορηγό του τουρνουά.

O «Πρι», ερωτηθείς για τη δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με την επιτυχία και την αποτυχία στον αθλητισμό, υποστήριξε: «Στην Ελλάδα όλοι έχουμε μεγαλώσει με τους γονείς μας να λένε ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Να πηγαίνουμε σιγά-σιγά και να έχουμε χαμηλό προφίλ. Στην Αμερική είναι διαφορετικά. Έχω και πάει και παλαιότερα εκεί και έχω κοπεί από ομάδα για το συγκεκριμένο λόγο. Είναι πολύ διαφορετικό και γι’ αυτό ίσως να δημιούργησε κάποια δυσφορία σε ορισμένους μεγάλους παίκτες στην Αμερική.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι χαρακτήρες των αθλητών διαμορφώνονται πολύ διαφορετικά από τις ακαδημίες εκεί. Βλέπουμε ότι οι παίκτες θεωρούν ότι πρέπει να λένε πως είναι οι κορυφαίοι. Δεν ξέρω ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος. Τους σέβομαι σε πολλά πράγματα. Προσωπικά, όμως, συμφωνώ με τη δήλωση του Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Έτσι είναι ο αθλητισμός, πάντα κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει. Ο σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και η ήττα. Μετά από τόσα χρόνια, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μπορεί να σε βοηθήσει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο μία κατάσταση ή ακόμα και τους ίδιους τους ανθρώπους.»

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «εμπορικότητας» του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. «Σίγουρα με βάση την εικόνα που βλέπουμε στα γήπεδα του ελληνικού μπάσκετ, χρειάζεται να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Κάτι δεν πάει καλά. Όποιος δεν το βλέπει, μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πω τι φταίει. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να κάτσουν και να δουν τι είναι αυτό. Γιατί οι διοργανώσεις δεν πάνε όπως θα έπρεπε, σε ένα άθλημα, που είναι από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα. Πρέπει να κάτσουν να βρουν μία λύση. Οι χορηγοί αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον στο μπάσκετ. Χρειάζεται ένα μεγάλο restart.»

pri3.jpg

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις, ομολογώντας μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει προπονητής του… καναπέ! Ο παλαίμαχος φόργουρντ του Ολυμπιακού είπε συγκεκριμένα:

Για το κατά πόσο του λείπουν παιχνίδια όπως αυτά του Ολυμπιακού με τη Φενέρ: «Η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Αυτά τα παιχνίδια μου λείπουν. Από τη μία θα ήθελα να ήμουν εκεί. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις μπει σε μια ολόκληρη διαδικασία από την αρχή της χρονιάς, κάτι για το οποίο νιώθω μέσα μου ότι έχει τερματίσει. Δεν θα ήμουν σωστός απέναντι στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου και στον εαυτό μου. Οπότε αν εξαιρέσουμε αυτά τα κρίσιμα ματς και την καθημερινότητα με τους φίλους μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι. Σίγουρα είναι η ομάδα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Ήταν η ρουτίνα μου. Απλά τώρα τους βλέπω και τους παρακολουθώ πιο οπαδικά απ' έξω».

pri2.jpg

Για το αν μετάνιωσε για την απόσυρσή του: «Όχι δεν έχω μετανιώσει. Έγινε απολύτως συνειδητά. Έτσι πάει το πράγμα. Δεν τα έχει βάλει κανείς με τον χρόνο. Έβλεπα και εγώ ότι δεν μπορούσα να ήμουν το ίδιο. Άρχισαν να τρίζουν γόνατα, αστράγαλοι ύστερα από τόσες χρονιές σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις».

Για το Game 5 με τη Φενέρ (09/05, 21:30): «Δύσκολο παιχνίδι. Σε όλες τις σειρές των playoffs είναι δύσκολο να βγάλεις τους αυτοματισμούς που έβγαζες όλη τη χρονιά. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει παραπάνω πίεση και περισσότερες επαφές. Είναι παιχνίδια τα οποία ο αντίπαλος σε γνωρίζει, σε μαθαίνει καλύτερα, είναι και παιχνίδια των προπονητών. Τι καινούργιο παρουσιάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν με εκπλήσσει που έχει πάει η σειρά σε 5ο ματς. Αν το πάρουμε σαν ομάδα και δυναμική και ποια έχει παίξει καλύτερα στη σεζόν, τότε φαβορί είναι ο Ολυμπιακός».

 

Για το ποιος έχει περισσότερο άγχος, ο οπαδός ή ο παίκτης: «Όταν μου έλεγαν πολλοί φίλοι μου ότι είχαν άγχος και το έβλεπαν απ' έξω ως οπαδοί, τους έλεγα “εντάξει τώρα, τι μου λες”. Η αλήθεια είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που παρακολουθούσα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα απολάμβανα. Τώρα σε αυτά τα τέσσερα, δεν το απόλαυσα και τόσο. Και το λέω ειλικρινά. Όταν παίζεις είναι διαφορετικό γιατί το διαχειρίζεσαι, βρίσκεις δύναμη για τον εαυτό σου και πρέπει να μιλήσεις και στους άλλους. Όταν είσαι εκτός και το βλέπεις ως φίλαθλος καταλαβαίνεις το feeling όλων όσων έρχονται στο γήπεδο».

Για το αν γίνεται «προπονητής» του… καναπέ: «Ναι, πολλές φορές! Πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται προπονητής του.. καναπέ και να λέω ότι έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικά. Είναι στον Έλληνα, δεν αλλάζει».

Όσο για το καλύτερο σενάριο για το game 5: Τρίποντο Σλούκα ή άνετη επικράτηση; «Ε, όχι μην φτάσουμε εκεί. Να έχει γίνει πιο νωρίς το πράγμα».

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0