TV or not TV

Ιστορική βραδιά στο ΝΒΑ: 70 γυναίκες θα εργαστούν στην τηλεοπτική κάλυψη του Μάβερικς-Πέλικανς!

Ιστορική βραδιά στο ΝΒΑ: 70 γυναίκες θα εργαστούν στην τηλεοπτική κάλυψη του Μάβερικς-Πέλικανς!

Την παραγωγή και μετάδοση του αγώνα των Ντάλας Μάβερικς με τους Νιου Όρλινς Πέλικανς έχουν αναλάβει για πρώτη φορά στην ιστορία αποκλειστικά 70 γυναίκες “γιορτάζοντας” έτσι την Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

Η Μπεθ Μάουινς και η Ντόρις Μπερκ θα αναλάβουν την περιγραφή και σχολιασμό του αγώνα με περισσότερες από 70 γυναίκες να τις πλαισιώνουν στις υπόλοιπες θέσεις. Παραγωγή, κάμερες, στατιστικές αναλύσεις, ρεπορτάζ, σχολιασμοί, pre – game και post game αναλύσεις, υπεύθυνες των κοινωνικών δικτύων θα ναι μερικοί μόνο από τους ρόλους που θα αναλάβουν.

 «Ως κοινωνία, προχωράμε μπροστά και ακούμε καλύτερα και ανυψώνουμε τις γυναίκες με πιο ουσιαστικό τρόπο. Αλλά έχουμε ακόμα πρόοδο να κάνουμε», είπε η Μαλίκα Άντριους. «Δεν έχουμε ακόμη γυναίκα που να είναι προπονητής στο ΝΒΑ. Ελπίζω ότι αυτά τα βήματα θα γίνουν».

 

Η Μπεθ Μάουινς είχε ήδη γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που μετέδωσε αγώνα του NFL και συμμετείχε μάλιστα και τον Φεβρουάριο του 2022 όταν το ESPN είχε οργανώσει ξανά μια παρόμοια δράση με 33 γυναίκες να βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες για την κάλυψη του παιχνιδιού των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τους Γιούτα Τζαζ.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γιορτάζουμε ακόμα αυτές τις μέρες - ορόσημα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι πλησιάζουμε στην ημέρα που δεν θα είναι τόσο μεγάλη υπόθεση και θα είναι πολύ φυσικό και πολύ άνετο», είπε η Μάουινς.

Πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, όσον αφορά τη μετάδοση και την παραγωγή ενός αγώνα, δόθηκε η ευθύνη στις γυναίκες τον Μάρτιο του 2021 σαν μέρος του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας. Το TSN μαζί με τους Τορόντο Ράπτορς που φιλοξενούσαν τους Νάγκετς έδωσαν το παράδειγμα για να γίνουν τέτοιες συμβολικές κινήσεις οι οποίες ίσως κάποια στιγμή αποτελέσουν την κανονικότητα χωρίς να μας προκαλούν εντύπωση.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0