TV or not TV

Ο Γιώργος Μπαστάκης στο πάνθεον των προπονητών του κόσμου για το 2022

Ο Γιώργος Μπαστάκης στο πάνθεον των προπονητών του κόσμου για το 2022

Η Ελληνική Ομάδα mini ποδοσφαίρου με μεγάλο χορηγό και βασικό της συμπαραστάτη τον ΟΠΑΠ, ξεκινά συντόμως την περιπέτειά της και πάλι καθώς στις 2-11 Ιουνίου θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Το τεχνικό team θα ξεκινήσει τις προεπιλογές ανά την Ελλάδα με τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης του ΟΠΑΠ Unileague να δέχονται σύντομα της κλήσεις τους και μοναδικός σκοπός είναι η διατήρηση της Ελλάδα στην ελίτ, καθώς με ένα χάλκινο μετάλλιο στο προτελευταίο Μουντιάλ και μια 5η θέση το 2022, δεν μπορεί να ονειρεύεται τίποτα λιγότερο!

Και ενώ οι μηχανές ζεσταίνονται, η ISF ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όλων των ομοσπονδιακών τεχνικών και η Ελλάδα είχε δυο σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Αφενός ο Στράτος Φούσκας που έλαμψε με τα γαλανόλευκα πέρσι μπήκε στην καλύτερη αναπληρωματική εξάδα της διοργάνωσης ενώ ο τεχνικός της Ελληνικής Ομάδας, Γιώργος Μπαστάκης αναδείχθηκε ως πέμπτος στην κατάταξη με τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου.

O κρητικός τεχνικός σε πρόσφατες δηλώσεις ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχα στο μυαλό μου την διαδικασία (της ψηφοφορίας) σε προσωπικό επίπεδο. Όμως βρίσκομαι στην ομάδα από διαφορετική θέση τα τελευταία χρόνια και ήμουν πεπεισμένος ότι η πορεία της στις τελευταίες διοργανώσεις σε συνδυασμό με την προσπάθεια που ετοιμαζόμασταν να κάνουμε στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, θα μπορούσε να φέρει μια διάκριση σε ομαδικό επίπεδο που θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα ανήκει στις κορυφαίες δυνάμεις του Παγκόσμιου Μίνι ποδοσφαίρου.»

Αναφορικά με τον ποιον θεωρεί ο ίδιος κορυφαίο τεχνικό του κόσμου είπε: «Νομίζω ότι το να είσαι προπονητής σε μια ομάδα που βρίσκεται στη πρώτη θέση στη Παγκόσμια κατάταξη και ταυτόχρονα στις τελευταίες διοργανώσεις να έχεις λάβει μέρος σε δυο μεγάλους τελικούς και μια φορά να έχεις κατακτήσει τη 3η θέση, από μόνο του μπορεί να δώσει απάντηση στο ποιος είναι ο προπονητής που ξεχωρίζει περισσότερο στα μάτια μου. Όμως δεν είναι μόνο ο Klaudiusz Hirsch της Πολωνίας αυτός που ξεχωρίζει καθώς το Socca World Cup είναι ένας θεσμός που εξελίσσεται με τα χρόνια και μαζί του εξελίσσεται και το κάθε μέλος του ,βγάζοντας στην επιφάνεια αρκετούς ανθρώπους που αναδεικνύονται σε επίπεδο coaching.»

Τέλος σχετικά με το φετινό πλάνο της ομάδας: «Η φετινή προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει καθώς κάθε χρόνο με την λήξη μιας διοργάνωσης αρχίζουμε την προετοιμασία της επόμενης. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες των δοκιμαστικών και το στάδιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0