TV or not TV

Η Ελλάδα στα γήπεδα δεν... αναστενάζει, αλλά «βράζει» από οργή!

Η Ελλάδα στα γήπεδα δεν... αναστενάζει, αλλά «βράζει» από οργή!

«Μπροστά» στην τραγωδία των Τεμπών, οι ελληνικές κερκίδες δεν σιώπησαν.

Από την Κρήτη έως την Τρίπολη και από τη Νίκαια έως τη Θεσσαλονίκη. Οι εξέδρες των ελληνικών γηπέδων πήραν «θέση», μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα και η κοινή γνώμη τις «χειροκρότησε»!

Σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, το οπαδικό κίνημα, που κατά καιρούς έχει «κατακεραυνωθεί», ανάγκασε ακόμα και επικριτές του, να του βγάλουν το «καπέλο», καθώς όπως φαίνεται, βρήκε τον τρόπο να τους «εκφράσει».

Η αρχή έγινε την Πέμπτη (02/03), στο ματς του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές για τη EuroLeague στο ΟΑΚΑ, μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Γλυκιά η καρέκλα, το χώμα πικρό» και «κάθε παιχνίδι μετρά, αλλά όχι η ανθρώπινη ζωή» τόνισε η «πράσινη» κερκίδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη διοργανώτρια αρχή, που δεν ανέβαλε τον αγώνα, παρά το τριήμερο εθνικό πένθος.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο (04/03), υπήρξε αντίδραση και στην αναμέτρηση του Ιωνικού με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της Basket League. Οι φίλοι των γηπεδούχων Νικαιωτών, ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε κατά λέξη:

«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία, βαφτίσατε δυστύχημα».

ιωνικος.jpg

Οι διαιτητές και ο κομισάριος του αγώνα ζήτησαν να κατέβει το πανό και υπήρξε καθυστέρηση στο «τζάμπολ», για περίπου 20 λεπτά. Εν τέλει, αφού «ξεσηκώθηκαν» τόσο οι παρευρισκόμενοι, όσο και αυτοί που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις είτε μέσω τηλεόρασης, είτε μέσω social media, το ματς ξεκίνησε.

Η «σκυτάλη» δόθηκε στο Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος, που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα (04/03) και υπήρξαν δύο πανό. Το ένα έγραφε: «Δεν ήταν ατύχημα... Είναι η κακιά η χώρα», ενώ το δεύτερο: «Τα δάκρυά μας θα γίνουν κύματα οργής που θα σας πνίξουν, κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων».

Στις κυριακάτικες (05/03) αναμετρήσεις της Super League, οι τοποθετήσεις της κερκίδας συνεχίστηκαν.

αστερας1.jpg
αστερας2.jpg

Η πρώτη έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τους φίλους του Ολυμπιακού, στο ματς με τον Λεβαδειακό: «Λαός που χάνει τη λαλιά του, θα κλαίει τα παιδιά του» αναφερόταν στο πανό.

ολυμπιακός_1.jpg

Από τον Πειραιά, οι αντιδράσεις έφτασαν ως την Κρήτη, και συγκεκριμένα στην έδρα του ΟΦΗ, το Γεντί Κουλέ.

Εκεί υπήρξαν πανό και από τους φίλους των γηπεδούχων, όσο και από αυτούς της φιλοξενούμενης, ΑΕΚ.

«Παίζουν τις ζωές μας πέτρα, ψαλίδι, μολύβι και χαρτί, εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί» και «είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές» από τους οπαδούς του ΟΦΗ, «δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν η κακιά η χώρα.... Σκ@@@ στο κράτος, Τέμπη 28/02/23, Original 21» από αυτούς της ΑΕΚ.

οφη.jpg
αεκ.jpg

Πανό ανάλογου περιεχομένου και στο τελευταίο ματς της Κυριακής (05/03) στη Super League, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ιωνικό.

«Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης» έγραψαν οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τούμπα, ενώ σε ένα άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης, στο Αλεξάνδρειο, περίπου την ίδια ώρα (05/03, 20:30), οι οπαδοί του Άρη έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με αφορμή την αναμέτρηση με το Περιστέρι, για την 17η αγωνιστική της Basket League

«Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες, ο κόσμος σας σιχάθηκε, ανίκανες γραβάτες» έγραφε χαρακτηριστικά και κρίνοντας από το «κύμα» αντιδράσεων που έχει σηκωθεί στα ελληνικά γήπεδα, τα αναλόγου περιεχομένου πανό αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στα επόμενα ματς.

παοκ.jpg
Άρης-Περιστέρι_1.jpg
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0