TV or not TV

Ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Διακογιάννη

Ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Διακογιάννη

Ο Γιάννης Διακογιάννης απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, έχοντας αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη στο χώρο της δημοσιογραφίας. Ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος δίνουν το δικό τους «αντίο» στον εμβληματικό δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μεγάλη θλίψη και έντονη συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Διακογιάννη. Ενας κορυφαίος δημοσιογράφος, πρωτοπόρος σε πολλά για την αθλητική δημοσιογραφία στη χώρα και πάνω απ’ όλα με ξεχωριστό ήθος, ευπρέπεια και γνώσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Η απώλεια είναι σημαντική για τον αθλητισμό της Ελλάδας, αλλά και όχι μόνο γι’ αυτόν, αφού ο εκλιπών υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα με πλήθος ενδιαφερόντων τα οποία και “μοιραζόταν” μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης.

Η φωνή του ένωσε και δόνησε τον ελληνικό λαό, όπως πολύ εύστοχα αποτύπωσε το τραγούδι του αείμνηστου Λουκινού Κηλαηδόνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«Πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή»: ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε μια τεράστια μορφή της δημοσιογραφίας και ένας σημαντικός πνευματικός άνθρωπος, με συστηματικό ενδιαφέρον για τη γαλλική μουσική και τη λογοτεχνία. Εκπαίδευσε γενιές Ελλήνων και άλλαξε το ρου της αθλητικής δημοσιογραφίας. Αιωνία η μνήμη του

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου, Γιάννη Διακογιάννη, που σήμερα (13/12) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η ιδιαίτερη φωνή του θα μας συντροφεύει για πάντα.

Καλό ταξίδι...»

ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση.

Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα δημοσιογράφου με την πλέον εμβληματική φωνή, του Γιάννη Διακογιάννη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη που «μεγάλωσε» γενιές και γενιές Ελλήνων φιλάθλων, σίγησε για πάντα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε έναν μεγάλο υπηρέτη του. Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρετά τον «πρύτανη» της αθλητικής δημοσιογραφίας και συλλυπείται τους οικείους του.»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς:

«Η φωνή του μας ταξίδεψε σε όλα τα γήπεδα και στάδια και φούντωσε τα όνειρά μας να κάνουμε αθλητισμό.

Καλό ταξίδι αξέχαστε Γιάννη Διακογιάννη

ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Θα μας ενώνει και θα μας δονεί, η φωνή του... για μια ζωή!

Καλό Κατευόδιο, Γιάννη Διακογιάννη»

Super League:

«Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της γενιάς του, καθώς η ευρεία καλλιέργειά του, η ευφράδειά του στις περιγραφές των αγώνων, η μετριοπάθειά του και η βαθιά γνώση του αθλητισμού, τον είχαν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρετά μια εμβληματική μορφή του Τύπου και του αθλητισμού. Ο Γιάννης Διακογιάννης και η φωνή του «έντυσαν» την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Κέρδισε το δικαίωμα στην αιωνιότητα, με το ήθος, την ανεξαρτησία και την βαθιά γνώση του αντικειμένου του! Η φωνή που «μας ενώνει και μας δονεί» θα μείνει αθάνατη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Τα συλλυπητήρια του ΠΣΑΤ:

«Η Ελλάδα Θρηνεί για το Γιάννη Διακογιάννη.

Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με απέραντη θλίψη αποχαιρετούν το Γιάννη Διακογιάννη, τον πιό γνωστό αθλητικό συντάκτη, του οποίου η φωνή ένωνε όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως τραγουδούσε και ο Κηλαϊδώνης. Το Γιάννη Διακογιάννη που ήταν ο δάσκαλος γεννεών αθλητικών δημοσιογράφων και έγραψε ιστορία.

Η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό του. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 91 ετών. Είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1931.

Η καρριέρα του στην αθλητική δημοσιογραφία άρχισε ενωρίς και το 1959 γράφτηκε στη δύναμη των μελών του ΠΣΑΤ. Το ονομά του συνδέθηκε με τα μεγάλα γεγονότα και βεβαίως με την «Αθλητική Κυριακή», την μακροβιώτερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές και εγραψε πολλά βιβλία δίνοντας βάρος στα βιογραφικά των μεγάλων του αθλητισμού.

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες για την τεράστια προσωπικότητα του Γιάννη Διακογιάννη καθώς και για τον τόπο και το χρόνο της εξοδίου ακολουθίας»

ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον “θρύλο” της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1952 και αποτέλεσε εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Κάλυψε τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα του καιρού του και θεωρείται από τους θεμελιωτές του αθλητικού ρεπορτάζ.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

ΠΑΕ Άρης: 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0