TV or not TV

Ανακοινώνεται η «παύση» του ANT1+ και η ελεύθερη μετάδοση του Μουντιάλ σε ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV

Ανακοινώνεται η «παύση» του ANT1+ και η ελεύθερη μετάδοση του Μουντιάλ σε ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει το Μουντιάλ, αλλά ταλαιπωρείται από την προβληματική ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1+. Αυτό σε συνδυασμό με τον κίνδυνο τεράστιας οικονομικής ζημιάς λόγω της μη προβολής διαφημίσεων οδηγεί όπως όλα δείχνουν τον ομίλο «Αντέννα» στην αλλαγή πλεύσης και στη μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από ελεύθερα κανάλια.

Η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη. Πληροφορίες του BN Sports αναφέρουν ότι στις 10 το βράδυ της Τρίτης (22/11) ξεκίνησε έκτακτη και πολύ κρίσιμη σύσκεψη των στελεχών του ΑΝΤ1 και μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο μετά αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση για τη «μεταφορά» των αγώνων του Μουντιάλ από το ΑΝΤ1+ στην ελεύθερη τηλεόραση του ΑΝΤ1 και το «θυγατρικό» Μακεδονία TV.

Η απόφαση «αλλαγής» ναι μεν άργησε, αλλά έστω και έτσι γλιτώνει το κανάλι του Αμαρουσίου από ένα τεράστιο φιάσκο. Αφενός, η πίεση του κόσμου, αφετέρου αυτή από τις διαφημιστικές εταιρείες που έχουν πληρώσει, αλλά δεν… βλέπουν τα προϊόντα τους να προβάλλονται, καθώς το ΑΝΤ1+ δείχνει σχεδόν μόνιμα «μαύρο».

Πολύπειρο στέλεχος της τηλεόρασης με προϋπηρεσία και στον ΑΝΤ1 μιλώντας σε παρέα διαφημιστών έλεγε πως αυτό που έχει συμβεί εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο στη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης! Και πως «μόνο μια γενναία απόφαση από την πλευρά της διοίκησης του καναλιού μπορεί να σώσει την εικόνα του και τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων να περιορίσει τη ζημιά»!

Βέβαια, τα προβλήματα για τον ΑΝΤ1 δεν σταματούν εκεί. Το κανάλι είναι αναγκασμένο να «μοιράσει» του αγώνες και στο ΜακεδονίαTV, αφού δεν χωρούν μόνο σε μια συχνότητα, λόγω του ήδη φορτωμένου προγράμματος. Ωστόσο, το MακεδονίαTV δεν υποστηρίζει τις FULL HD μεταδόσεις, όπως είναι η εικόνα που έρχεται μέσω δορυφόρου από τα γήπεδα του Κατάρ και αναζητούνται άλλου είδους τεχνικές λύσεις και μάλιστα άμεσα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος η εικόνα από τη συχνότητα του ΜακεδονίαTV να είναι πολύ κατώτερη αυτού που είχε... υποσχεθεί το ΑΝΤ1+. Καλύτερη μεν από το... μαύρο αλλά και πάλι όχι ψηφιακή.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το θέμα με τις συνδρομές χιλιάδων ανθρώπων που πλήρωσαν για να δουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σαφώς, ο ΑΝΤ1 θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να τους αποζημιώσει κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα μήπως και καταφέρουν στο κανάλι έστω και την ύστατη ώρα να μετριάσουν την οργή των τηλεθεατών.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0