TV or not TV

50 Cent: Από το ελληνικό του ντεμπούτο στο «Καραϊσκάκης»... μέχρι την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ (video)

50 Cent: Από το ελληνικό του ντεμπούτο στο «Καραϊσκάκης»... μέχρι την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ (video)
Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του 50 Cent στο ΟΑΚΑ (29/10), 16 χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία, το BN Sports ανακαλεί την ημέρα που ο θρύλος του hip hop εμφανίστηκε στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.

Σουρεάλ στιγμές για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα. Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον, κατά κόσμον 50 Cent, επιστρέφει στην χώρα μας για να μοιραστεί την μουσική σκηνή με τον... Κωνσταντίνο Αργυρό. Βίοι αντίθετοι και μουσικά είδη που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους! Πρόκειται για τον άνθρωπο που δέχτηκε εννέα σφαίρες στο σώμα του και επέζησε, για να γίνει μετέπειτα ο απόλυτος αστέρας της street (και ποπ) κουλτούρας των ΗΠΑ, μαζί με τον κορυφαίο σε πωλήσεις λαϊκό τραγουδιστή της σύγχρονη γενιάς. 

αργυ.jpg

Πως όμως οδηγήθηκε ο 47χρονος καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη στην απόφαση να συμμετάσχει σε αυτό το event; O χρόνος γυρίζει στο καλοκαίρι του 2016, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα, για μία βάση των προσδοκιών μοναδική ζωντανή παράσταση. Το καινούριο τότε Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης άνοιξε τις πύλες του, με σκοπό να υποδεχθεί τους απανταχού και πάσης Ελλάδος φίλους της ραπ σκηνής.

Όσα έμελλε να αντικρίσει εκείνο το βράδυ ο 50 Cent... ήταν αν μη τι άλλο απογοητευτικά. Την παράσταση άνοιξε η κορυφαία εκείνη την περίοδο ραπ μπάντα, Ημισκούμπρια, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τον σατιρικό τους στίχο, λίγη ώρα πριν εμφανιστεί το κυρίως πιάτο. Ακολούθησε η αγαπημένη συνεργάτης του και τραγουδίστρια, Ολίβια, ώσπου... η μεγάλη στιγμή έφτασε.

50_cent-sinavlia-athina_3_1.jpg

Το θρυλικός μέλος των G - Unit, με τον διαχρονικό δίσκο Get Rich Or Die Trying (που μετέπειτα έγινε και ταινία), εισήλθε στην έδρα του Ολυμπιακού μέσα σε ένα μαύρο τζιπ. Μόλις 10 χιλ. θεατές είχαν παρευρεθεί στην συναυλία του, αριθμός δυσανάλογος αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του σταδίου. Κι όμως σαν σωστός επαγγελματίας έδωσε το show που όλοι περίμεναν, σκαρφαλώνοντας σε σκαλωσιές και πετώντας τα ρούχα του στο κοινό, υπό την μουσική υπόκρουση των μεγάλων του επιτυχιών. 

Μιάμιση ώρα αργότερα αποχαιρέτησε τους Έλληνες θαυμαστές του, μένοντας σίγουρα με την απορία για το τι συνέβη και δεν προσέλκυσε περισσότερο κόσμο. Σήμερα, 16 χρόνια αργότερα, επιστρέφει έχοντας εντελώς διαφορετικό στάτους. Την δόξα του διαδέχθηκαν οι επόμενοι, το έργο του ωστόσο παραμένει διαχρονικό. Α και για να επανέλθουμε στο θέμα από το οποίο ξεκίνησε ο μονόλογος... Ο Αργυρός θα βρίσκεται στο πλευρό του για να φέρει αυτούς που δεν εμφανίστηκαν τον Ιούλιο του 2016. Το mainstream κοινό που κόβει εισιτήρια. 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0