TV or not TV

Tομ Χάρντι: Υποκριτική, ψυχική υγεία και Jiu Jitsu (video)

Tομ Χάρντι: Υποκριτική, ψυχική υγεία και Jiu Jitsu (video)
Γοητευτικός, υπερταλαντούχος και κατά τα φαινόμενα εξαιρετικός μαχητής. Ο Τομ Χάρντι σε ηλικία 45 ετών συμμετείχε σε τουρνουά jiu jitsu στην Αγγλία και κατέκτησε την πρώτη θέση. Το BN Sports έψαξε και ανακάλυψε πληροφορίες πίσω από την δεύτερη μεγάλη του αγάπη, μετά την υποκριτική. 

Ένας εκ των κορυφαίων και πιο πολυδιάστατων ηθοποιών των τελευταίων ετών, ο Βρετανός Τομ Χάρντι, προκάλεσε έκπληξη σε όσους παρευρέθηκαν το Σάββατο 22/09 στους αγώνες βραζιλιάνικου jiu jitsu στην περιοχή Μίλτον Κέινς. Εμφανίστηκε απροειδοποίητα, λαμβάνοντας μέρος στη διοργάνωση και κατακτώντας εν τέλη την κορυφή.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον ηθοποιό που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το Batman Dark Night Rises, το Dunkerk και το Mad Max, ενώ έχει παρουσία και σε blockbuster τηλεοπτικές σειρές όπως το Peaky Blinders. Τα γυρίσματα του Warrior (σ.σ. 2011) ωστόσο ήταν αυτά που του κόλλησαν το μικρόβιο των πολεμικών τεχνών. 

Φαίνεται πως τόσο καιρό κρατούσε κρυφές τις προπονήσεις του, αλλά και την συμμετοχή του σε αναμετρήσεις, καθώς ρεπορτάζ από την Αγγλία τον θέλει να παρουσιάζεται κατά καιρούς σε φιλανθρωπικού τύπου, αλλά και σε επαγγελματικούς αγώνες, έχοντας κατακτήσει ακόμη μία πρωτιά στο παρελθόν. Όλα αυτά πιστώνονται από την μπλε ζώνη που διαθέτει... ένα επίπεδο πριν την μαύρη και την απόλυτη αναγνωρισιμότητα.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μία μαρτυρία ενός εκ των αντιπάλων του θα σας πείσει:

«Περίμενα στην γωνία μου για τον ημιτελικό και εμφανίστηκε ο Τομ. Δεν ήξερα ότι θα ήταν εκεί. Και περίμεναν από μένα να μείνω συγκρατημένος... Τον αναγνώρισα αμέσως. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Τομ Χάρντι, έτσι δεν είναι; Ήμουν σοκαρισμένος. Είπε "απλώς ξέχασε ότι είμαι εγώ και κάνε αυτό που θα έκανες συνήθως"».

Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής... μέσω ανάρτησης του στην οποία αναφέρθηκε στους εθισμούς και την ψυχική υγεία:

«Ο εθισμός είναι δύσκολο και περίπλοκο πράγμα, όπως και η ψυχική υγεία. Θέματα βαθιά προσωπικά και πολύ κοντά στην καρδιά μου.

Είναι τιμή να μπορώ να εκπροσωπώ τη φιλανθρωπική οργάνωση και την ομάδα μου REORG και τη σπουδαία δουλειά που κάνουν υποστηρίζοντας την ψυχική υγεία και την ευημερία βετεράνων της υπηρεσίας, στρατιωτικών και πρώτων ανταποκρινόμενων μέσω των θεραπευτικών πλεονεκτημάτων του Jiu Jitsu και της προπόνησης φυσικής κατάστασης.

Η απλή εκπαίδευση, για μένα (ως χόμπι και προσωπική αγάπη) ήταν θεμελιωδώς το κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας βαθύτερης αίσθησης εσωτερικής ανθεκτικότητας, ηρεμίας και ευεξίας. Δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια τον αντίκτυπο στη ζωή μου και στους συμπαίκτες μου.

Το REORG είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και κοινότητα που ενθαρρύνει και δίνει τη δυνατότητα σε βετεράνους, ενεργούς στρατιωτικούς και πρώτους ανταποκρινόμενους να χρησιμοποιήσουν το Brazilian Jiu Jitsu και την Εκπαίδευση Φυσικής Κατάστασης ως μια μορφή θεραπείας για να ξεπεράσουν σωματικές και ψυχικές προκλήσεις, να ενισχύσουν την κοινωνική σύνδεση και να βελτιώσουν συνολικά την υγεία και την ευεξία τους.

Το έργο του άλλαξε και έσωσε ζωές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας όχι μόνο ένα αποτελεσματικό, θετικό μέσο για την προσανατολισμό και διαχείριση των δύσκολων ψυχολογικών πτυχών του στρατού και των πρώτων ανταποκριτών, αλλά επίσης επέτρεψε σε πολλούς να βρουν μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού και ταυτότητας και μία επικοινωνία που συχνά χάνεται κατά τη μετάβαση στην κανονική ζωή».

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0