TV or not TV

Μαρσέλο: Ο μεγαλύτερος influencer στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, πάνω από Αντετοκούνμπο και... Λίβερπουλ!

Μαρσέλο: Ο μεγαλύτερος influencer στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, πάνω από Αντετοκούνμπο και... Λίβερπουλ!
Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Μαρσέλο, με το «influence» και την παγκόσμια απήχηση του πρώην αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης να ξεφεύγει πολύ από τα στενά πλαίσια του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει. Οι συγκρίσεις σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές...
Σχετικά Άρθρα
Ο θρυλικός Βραζιλιάνος Μαρσέλο έφτασε λοιπόν στη χώρα μας για χάρη του Ολυμπιακού, φέρνοντας μαζί του το περίφημο «jogo bonito». Εκτός από αυτό όμως έφερε και εκατομμύρια ζευγάρια βλέμματα που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα και πλέον θα είναι στραμμένα στα μέρη μας... 

Βάση αριθμών και... ακολούθων στα social media,  ο Μαρσέλο αποτελεί τον διασημότερο ή αν θέλετε τον πιο influecial αθλητή που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα μας, και έναν από τους διασημότερους ανθρώπους γενικότερα που το όνομά τους μπαίνει στην ίδια πρόταση με τη λέξη Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του στο ίνσταγκραμ απαριθμεί το αδιανότητο νούμερο των 58,4 εκατομμυρίων ακολούθων που πληθυσμιακά ισοδυναμεί σχεδόν με... 6 Ελλάδες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβουμε το μέγεθος «Μαρσέλο» είναι ο κατά τεκμήριο διασημότερος Έλληνας αθλητής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο, τον οποίο ακολουθούν μόλις... 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Εντυπωσιακό νούμερο για τον Giannis, αλλά σχεδόν το 1/4 από τους followers του Μαρσέλο!


Αν το περιορίσουμε σε Έλληνες ποδοσφαιριστές μάλιστα, τότε στην 1η θέση βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας των 1,3 εκατομμυρίων ακολούθων, που μπορεί να αγωνίζονται στην ίδια θέση με τον πρώην αριστερό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο «γήπεδο του ίνσταγκραμ», ο Μαρσέλο παίζει... άλλη μπάλα. Και μιας και αναφέρθηκε το όνομα του «Τσίμι», η ομάδα του η Λίβερπουλ, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brand names με τεράστια δεξαμενή φιλάθλων παγκοσμίως, απαριθμεί 40,4 εκατομμύρια ακολούθους, σχεδόν 20 λιγότερα από τον Μαρσέλο!

Οι αριθμοί είναι... αμείλικτοι, με τον λογαριασμό ολόκληρης Premier League, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, να ξεπερνάει στο νήμα τον Μαρσέλο, αφού βρίσκεται στους 59,1 εκατομμύρια followers! Η μοναδική μάλιστα ομάδα στο Νησί που ο λογαριασμός της υπερβαίνει αυτόν του νέου παίκτη του Ολυμπιακού (και αυτό πάλι οριακά) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 60,3 εκατομμύρια. Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλλει τα μέγιστα η επιστροφή στους «Κόκκινους Διαβόλους» του «Βασιλιά του ίνσταγκραμ», του ανθρώπου με τους περισσότερους ακολούθους γενικά στην εφαρμογή. Μιλάμε φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, του σχεδόν μισού δις ανθρώπων που έχουν πατήσει το κουμπάκι του follow για χάρη του. 

Ο Μαρσέλο παρεμπιπτόντως υπέγραψε στον Ολυμπιακό των 573 χιλιάδων ακολούθων, με τη διαφορά διεθνούς αναγνωρισιμότητας ομάδας και παίκτη, βάση αριθμών, να είναι χαοτική. Αν λίγη μόνο από τη λάμψη του πέσει πάνω από το «Καραϊσκάκη», είναι ικανή να αλλάξει στάτους την ελληνική ομάδα, σε διάφορα επίπεδα. Το πρωτάθλημα στο οποίο ο Βραζιλιάνος έρχεται, η Super League, ακολουθείται από μόλις 135 χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους, ενώ αυτό από το οποίο αποχώρησε, η La Liga βρίσκεται φυσικά πολύ ψηλότερα, αλλά και πάλι αρκετά πιο κάτω από τον Μαρσέλο, με 43,1 εκατομμύρια. 

Αν αναρωτιέστε που βρίσκονται σε ακόλουθους τα θρυλικά ονόματα του παρελθόντος που έχουν περάσει από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, η απάντηση είναι: χιλιόμετρα μακριά από τον Μαρσέλο! Γιάγια Τουρέ (1,5 εκατομ.), Καρεμπέ (72,6 χιλιάδες), Τζιοβάνι (219 χιλιάδες), Ριβάλντο (3,4 εκατομ.), Καμπιάσο (351 χιλιάδες) αλλά και ουδείς άλλος πλησιάζει έστω τα νούμερα της... κινητής διαφήμισης, Μαρσέλο. Δεν τον ξεπερνάει ούτε ο πρώην συμπαίκτης του και πρωταγωνιστής της περσινής τρομερής χρονιάς των «Μερένχες», Μπενζεμά που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά, στα 57,6. 

Ελάχιστοι είναι οι αθλητές παγκοσμίως που ξεπερνάνε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, με τον βιρτουόζο Βραζιλιάνο να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, έχοντας από πάνω του πέρα από τον Κριστιάνο, τον Μέσι (358 εκατομ.), τον Ροναλντίνιο (67,8 εκατομ.), τον Μπέκαμ (75,1 εκατομ.), τον Εμπαπέ (75,2 εκατομ.), τον Λεμπρόν Τζέιμς (131 εκατομ.), τον Νειμάρ (177 εκατομ.) και τον αθλητή ΚρίκετΒιράτ Κόλι (212 εκατομ.). 

Καθόλου άσχημα για τον 34χρονο αριστερό μπακ, έναν εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που όπως φαίνεται έχει βρει τον τρόπο να κάνει τον κόσμο να τον... ακολουθεί πιστά! 

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0