TV or not TV

Το FPL Greece στο BN Sports – Το Fantasy της Premier League μιλά… ελληνικά! (video)

Το FPL Greece στο BN Sports – Το Fantasy της Premier League μιλά… ελληνικά! (video)

Το FPL Greece, η μεγαλύτερη κοινότητα για Fantasy στην Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη της Premier League δίνει τα tips της για το φετινό παιχνίδι στο BN Sports. Πάρτε χαρτί και μολύβι!

Η σεζόν της Premier League βρίσκεται προ των πυλών. Πέραν όμως του αγωνιστικού ενδιαφέροντος, αρκετοί φίλοι του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο ήδη «καίνε τον εγκέφαλό τους» για τις επιλογές που θα κάνουν στο πιο εθιστικό το παιχνίδι, το Fantasy της Premier League.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον Μπάμπη Κοκκίνη, ιδρυτή του FPL Greece, ο οποίος μίλησε για το εγχείρημα της δημιουργίας μιας ελληνικής κοινότητας που ασχολείται με το παιχνίδι, ενώ παράλληλα έδωσε και κάποιες χρήσιμες συμβουλές για φέτος.

Πριν όμως διαβάσεις τα όσα μας είπε ο Μπάμπης, πάτα εδώ για να μπεις κι εσύ στην λίγκα FPL του BN Sports ή κατέβασε την εφαρμογή της Premier League και χρησιμοποίησε τον κωδικό 30ooyr

Συνέντευξη στον Βασίλη Βασιλείου

Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του FPL Greece;

«Βλέπαμε ότι παίζει πολύς κόσμος το παιχνίδι, αλλά πέρα από την παρέα που είχαμε εδώ στην Αλεξανδρούπολη δε γνωρίζαμε κανέναν. Δεν υπήρχε ένα μέρος που όλοι οι παίκτες μπορούσαν να συγκεντρωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις. Ουσιαστικά εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτή την κοινότητα και όχι τόσο πολύ να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τις συμβουλές μας. Έτσι το ξεκινήσαμε και λίγο, λίγο χτίσαμε όλο αυτό!

Φυσικά, έχοντας πλέον εμπειρία 13 ετών, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τους καινούριους και αρχάριους παίκτες σχετικά με το παιχνίδι, αλλά και οι παλιότεροι να ακούσουν μια άποψη ακόμα».

Πες μας λίγα λόγια για τη δουλειά σας

«Το FPL Greece είναι μια ελληνική κοινότητα για ανθρώπους που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι, να γνωριστούν με άλλους παίκτες, να ανταλλάξουν απόψεις.

Το κανάλι το δημιουργήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Κατορθώσαμε μέσα από τη δουλειά μας να συνάψουμε συνεργασία με το FPL Scout, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δίκτυο για το Fantasy παγκοσμίως, αλλά και με το Open Sport. Μαζί με την συγκεκριμένη εκπομπή μάλιστα συνδιοργανώνουμε την μίνι-λίγκα μας, που πέρυσι έφτασε τα 4.500 μέλη, ενώ φέτος περιμένουμε περισσότερα από 5.000!

Παράλληλα βέβαια με το αγαπημένο μας παιχνίδι, διοργανώνουμε και φιλανθρωπικές δράσεις, όπως το Share the Meal, μέσω του οποίου έχουμε μοιράσει 4.000 γεύματα, βασιζόμενοι στις επιδόσεις των ατόμων της λίγκας μας.

Προσπαθούμε να προωθήσουμε το Fantasy σαν παιχνίδι γιατί δίνει μια άλλη διάσταση στην θέαση της Premier League. Κάθε αγώνας γίνεται διαφορετικός αν μπλέξεις με το παιχνίδι!».

Πως μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην λίγκα σας;

«Ο κωδικός για την λίγκα FPL Greece by Open Sport είναι 1vs96d»

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η ελληνική κοινότητα όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο;

«Σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε προς το παρόν χαμηλά. Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα το… μπαμ! Στην Σκανδιναβία για παράδειγμα έγινε τα τελευταία έτη. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει κι εδώ μια μεγάλη αύξηση παικτών. Το βλέπω αυτό από τις παγκόσμιες εγγραφές. Όταν εγώ ξεκίνησα πριν 13 χρόνια έπαιζαν 3 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, πέρυσι ήταν 9 εκατ., φέτος θα ξεπεράσουν τα 10! Πλέον έχουν αρχίσει και οι στοιχηματικές εταιρείες να εντάσσουν το Fantasy Premier League στην γκάμα τους και θα βοηθήσει κι αυτό!».

Το Fantasy έχει… ηλικία;

«Όχι δεν έχει ηλικία. Μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε. Σίγουρα οι νεαρότερες ηλικίες κάνουν πιο πολύ… φασαρία, στην δική μας κοινότητα, αλλά επειδή το Fantasy υπήρχε στην Ελλάδα από παλιά με τη μορφή Γίνε Πρόεδρος και οι μεγαλύτεροι είναι εξοικειωμένοι με το κόνσεπτ. Στην λίγκα μας υπάρχουν αρκετά άτομα άνω των 40!».

Και στα πιο ειδικά για το παιχνίδι... Πώς μπορεί κάποιος να χτίσει την «τέλεια ομάδα»;

«Η ομάδα πρέπει να έχει μια ισορροπία. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί αρχάριοι είναι να πέφτουν με τα μούτρα στους επιθετικούς ή τους χαφ και να μην φτιάχνουν μια ομάδα που να έχει καλές επιλογές σε όλες τις γραμμές. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό σύνολο και μια σωστή δομή. Δε γίνεται να έχεις σούπερ επίθεση και στην άμυνα να μην βγαίνουν clean sheets για παράδειγμα…».

Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να έχει κάποιος στην Fantasy ομάδα του φέτος;

«Θα σου δώσω τέσσερα ονόματα. Φυσικά, καθένας ερμηνεύει διαφορετικά το παιχνίδι, αλλά πιστεύω αυτοί είναι αναγκαίοι. Σχεδόν απαραίτητος, όπως κάθε χρόνο είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Επίσης ένας παίκτης που είναι… φθηνός για αυτά που παρέχει είναι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, όπως και ο Κανσέλο που προσφέρει πόντους και επιθετικά και αμυντικά. Τέλος, ο Γκάμπριελ Ζεσούς είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς στην τιμή που βρίσκεται είναι τεράστια ευκαιρία».

Από τους φθηνούς ποδοσφαιριστές του παιχνιδιού, ποιος μπορεί να αποδειχθεί «λίρα εκατό»;

«Αρχικά να πω ότι εδώ παίζεται το πραγματικό παιχνίδι, γιατί πάνω κάτω τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος θα τους έχει μεγάλο ποσοστό παικτών στο Fantasy. Ένας φθηνός που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ο Νέτο της Γουλβς, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Χιμένεθ. Ο Μπέιλι της Άστον Βίλα, που είχε πέρυσι τραυματιστεί δεν έδειξε πράγματα, φέτος ίσως είναι διαφορετικά. Ενώ μια καλή επιλογή μπορεί να αποδειχθεί ο Αντρέας Περέιρα της Φούλαμ, ο οποίος ήρθε από τη Μαν. Γιουνάιτεντ και μπορεί να φανεί χρήσιμος».  

Ποιον παίκτη πιστεύεις εσύ ότι θα κάνει καλή σεζόν στο FPL, πλην των mainstream βέβαια;

«Χμμ… Ο Γκρίλις έχει φέτος τα φόντα. Είναι στα 7,5 εκατ., με την αποχώρηση Γκάμπριελ Ζεσούς και Στέρλινγκ θα έχει λιγότερο ανταγωνισμό για την βασική θέση στην Σίτι και μπορεί να προσφέρει αρκετούς πόντους».

Μιας και ανέφερες τη Μάντσεστερ Σίτι, πώς πιστεύεις θα αποδώσει ο Χάαλαντ στο Fantasy;

«Ξέρουμε όλοι την κλάση του Χάαλαντ, αλλά είμαι συγκρατημένος. Έχουν γίνει μάλιστα κάποιες δηλώσεις ότι δε θα παρθούν ρίσκα στην περίπτωσή του, οπότε δεν έχω τόσο μεγάλη σιγουριά ότι θα τα σπάσει όλα στην Premier League και κατ’ επέκταση στο Fantasy».

Αν θες να μάθεις περισσότερες συμβουλές για το Fantasy Premier League, να ανταλλάξεις απόψεις και να γίνεις μέλος της ελληνικής κοινότητας μπορείς να βρεις το FPL Greece εδώ:

Instagram: https://www.instagram.com/fplgreece/?hl=en

Twitch: https://www.twitch.tv/fplgreece

Discord: https://www.invite.gg/fplgreece

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0