TV or not TV

Ιαπωνία: Συνεχίζουν να παίζουν μπάλα απτόητοι, ενώ πίσω τους εκρήγνυται ηφαίστειο! (video)

Ιαπωνία: Συνεχίζουν να παίζουν μπάλα απτόητοι, ενώ πίσω τους εκρήγνυται ηφαίστειο! (video)

Κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ιαπωνία, το ηφαίστειο Σακουρατζίμα εξερράγη, με τους παίκτες να συνεχίζουν κανονικά το παιχνίδι και τους θεατές να παρακολουθούν ατάραχοι!

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα «ξύπνησε» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα Καγκοσίμα ΓιουνάιτεντΣαγκαμιχάρα, για την τρίτη κατηγορία της Ιαπωνίας.

20220719131054fx3sllfacaattnr1.jpeg

Ωστόσο, τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι θεατές στις εικόνες που έχουν κατακλύσει τα social media φάνηκε να μην ενθουσιάζονται από την δραστηριότητα του ηφαιστείου και συνέχισαν κανονικά τον αγώνα τους!

Μια πολύ πιθανή εξήγηση είναι ότι το Σακουρατζίμα είχε εκραγεί ξανά στις 27 Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να είναι… συνηθισμένοι πλέον! Ο συγκεκριμένος αγώνας έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου, με το ηφαίστειο από τις 23 του ίδιου μήνα να παρουσιάζει μια πιο έντονη δραστηριότητα και τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό, αφού μεγάλη ποσότητα λάβας έχει αρχίζει να αναβλύζει από τον κρατήρα!

Το Σακουρατζίμα, που βρίσκεται ανοικτά του νησιού Κιόσου, αποτελεί μια τουριστική ατραξιόν της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ιαπωνίας, ενώ ανήκει στην οικογένεια των στρωματοηφαιστείων. Τα στρωματοηφαίστεια (stratovolcanoes) γνωστά και ως σύνθετα ηφαίστεια (composite volcanoes) είναι τα πιο εντυπωσιακά αλλά και τα πιο επικίνδυνα. Το σχήμα τους είναι κωνικό, με τις χαμηλότερες πλευρές να είναι ομαλές και να γίνονται απότομες προς την κορυφή, όπου συνήθως βρίσκεται ένας απροσδόκητα μικρός κρατήρας. Κλασικά παραδείγματα στρωματοηφαιστείων είναι τα πολύ γνωστά ηφαίστεια Φουτζιγιάμα (Ιαπωνία), Μαγιόν (Φιλιππίνες), Αγκουά (Γουατεμάλα).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0