TV or not TV

Μαξ Φερστάπεν η διαδρομή ενός πρωταθλητή: Το BN Sports το διάβασε και σας το προτείνει ανεπιφύλακτα!

Μαξ Φερστάπεν η διαδρομή ενός πρωταθλητή: Το BN Sports το διάβασε και σας το προτείνει ανεπιφύλακτα!

Αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της νέας γενιάς των οδηγών της Formula 1. Ο Μαξ Φερστάπεν πέρυσι κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάρη στη δραματική εξέλιξη του τελευταίου γύρου, τελευταίου αγώνα της σεζόν, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Τώρα ένα βιβλίο από τις εκδόσεις «Δίχτυ» έρχεται να μας αποκαλύψει πολλά για τη ζωή του  παγκόσμιου πρωταθλητή! 

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τον Ολλανδό, η περσινή επιτυχία του μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Φερστάπεν είναι ένας οδηγός, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία βρίσκεται στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Με γονείς, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλες διοργανώσεις motorsports, δεν θα μπορούσε να μην μπολιαστεί με το... μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ακριβώς αυτή την πορεία του ολλανδού από την πρώτη του επαφή με τον χώρο των καρτ σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, μέχρι και την παγκόσμια καθιέρωση του στη Formula 1, με την κατάκτηση του περσινού τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πραγματεύεται το νέο βιβλίο με τίτλο «Max Verstappen: Η διαδρομή ενός πρωταθλητή» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Δίχτυ»

Πρόκειται για την βιογραφία του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή, την οποία συνέγραψε ο βρετανός δημοσιογράφος του James Gray, και απέδωσε στα ελληνικά, γράφοντας και το σχετικό πρόλογο, ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος της Cosmote TV, σχολιαστής των αγώνων της Formula 1, και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Στις 360 σελίδες του βιβλίου, ξετυλίγονται γνωστές μα κυρίως άγνωστες πτυχές της ζωής του Φερστάπεν, ιστορίες από τα μικράτα του, στιγμές από την πορεία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και φυσικά διάφορα στοιχεία για τον χαρακτήρα του, καθώς και για τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Το βιβλίο πραγματεύεται την πορεία του Φερστάπεν από την πρώτη του ημέρα τον χώρο των καρτ, μέχρι και την περσινή κατάκτηση του τίτλου στη Formula 1, με πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του εντός και εκτός πίστας, τις σχέσεις του με την οικογένειά του, την αδελφή του Βικτόρια, τους teammates του, τους αντιπάλους του εντός πίστας, τους επικεφαλής των ομάδων με τους οποίους συνεργάστηκε, τον μάνατζερ του, μα πάνω από όλα, με τον πατέρα του, Γιος, ο οποίος αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί, ίσως τον πιο σημαντικό άνθρωπο στην αθλητική ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1

20220602103807_max_ferstapen_i_diadromi_enos_protathliti.jpeg

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, μαθαίνουμε όλα όσα έζησε ο Φερστάπεν ως έφηβος, τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει προκειμένου να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο οδηγικά, και φυσικά πολλά στοιχεία γύρω από την λειτουργία της οικογένειας του, αλλά και σχετικά με τα ταξίδια τα οποία έκανε ως νεαρός οδηγός, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον πατέρα του, με έναν και ξεκάθαρο στόχο: Να φτάσει μία μέρα στη Formula 1. 

Δεν χωρά αμφιβολία, ότι διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου των εκδόσεων «Δίχτυ», είναι πολύ πιθανό ακόμα και να αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις σας σχετικά με τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ειλικρινά διαβάζοντας την ιστορία του Φερστάπεν, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα. Και εν πολλοίς, να αιτιολογήσει την συμπεριφορά του Ολλανδού τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. 

Δεν είναι εύκολο άλλωστε, να είσαι μόλις 9 ετών, και επειδή δεν κατάφερες να κερδίσεις σε έναν αγώνα καρτ στην Ιταλία, ο πατέρας σου να σε αφήνει σε ένα βενζινάδικο, στη μέση της εθνικής οδού, κατά την επιστροφή στην πατρίδα, προς παραδειγματισμό. Είναι στιγμές, οι οποίες χαρακτηρίζουν τη ζωή ενός νέου οδηγού, ενός νέου αθλητή, ενδεχομένως ακόμα και να αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια, στην ψυχή και την καρδιά του. 

Με το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και τον Ολλανδό να έχει ήδη ανακάμψει αγωνιστικά μετά τις δύο εγκαταλείψεις στους πρώτους τρεις αγώνες, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία πολύ καλή παρέα για το καλοκαίρι. Και σίγουρα είναι ίσως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιληφθούν άπαντες ότι η ζωή ενός παγκόσμιου πρωταθλητή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.

Κώστας Ψάρρας 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0