TV or not TV

Ρέι Λιότα: Ο Goodfella που λάτρευε το ποδόσφαιρο και την Τότεναμ (video)

Ρέι Λιότα: Ο Goodfella που λάτρευε το ποδόσφαιρο και την Τότεναμ (video)
Σύσσωμος ο κόσμος της σινεφίλ κοινότητας θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου «Goodfella», του Ρέι Λιότα, ο οποίος πραγματοποίησε αξιομνημόνευτη καριέρα στον μαγικό κόσμο του Hollywood. Πλην του έρωτα του με τον κινηματογράφο, υπήρξε κι η... άλλη πλευρά, αυτή στην οποία παρουσιάζεται ως λάτρης της «στρογγυλής θεάς»!

Το όνομα του συνδυάστηκε άρρηκτα με ρόλους μαφιόζικου περιεχομένου (παρότι υποδήθηκε μεγάλη γκάμα), καθώς έγινε ευρέως γνωστός πλάι στον Martin Scorcese, ενώ η τελευταία του ταινία αφορούσε το sequel της μυθικής τηλεοπτικής σειράς The Sopranos. Αυτό που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό, είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, η οποία εκδηλώθηκε στα εφηβικά του χρόνια και παρέμεινε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Στα χρόνια την νιότης και όντας μαθητής στο κολλέγιο Ουνιόν του Νιου Τζέρσεϊ, αποτέλεσε ενεργό μέλος της αθλητικής κοινότητας, αγωνιζόμενος ερασιτεχνικά με την ομάδα ποδοσφαίρου. Μεγάλη συμπάθεια είχε και στην καλαθοσφαίριση, ωστόσο το οπτικό υλικό που έχει απομείνει τον παρουσιάζει να φοράει παπούτσια με τάπες.

LIOTTA_1.jpg
Μεγαλώνοντας διατήρησε την ζέση του για το άθλημα, κυρίως με την ιδιότητα του φιλάθλου, έχοντας πλέον την δυνατότητα να ταξιδεύει και να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέγονται στο «νησί», ο Αμερικάνος ηθοποίος από το Νιούαρκ αποτέλεσε φίλαθλο της Τότεναμ.

Ο δεσμός του με τον χώρο δεν περιορίστηκε μονάχα στην παρουσία του στις εξέδρες των μεγαλύτερων γηπέδων αλλά εξελίχθηκε και σε διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς διατηρούσε συχνές επαφές με διάσημες προσωπικότητες όπως ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης συνατιόταν τακτικά, όποτε ο ελεύθερος χρόνος του το επέτρεπε, δειπνίζοντας και συζητώντας ώρες ολόκληρες για το πάθος που τους ενώνει.
12345_1.jpg

Πρόκειται κοινώς για μία ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου. Από τον τρόπο ερμηνείας και το κινηματογραφικό έργο που άφησε πίσω του, μέχρι την αντισυμβατική για τα αμερικανικά δεδομένα αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Πιθανών μία πτυχή του εαυτού του να αποτυπώνεται από την διάσημη ατάκα του στην ταινία Goodfellas, απλά λίγο παραφρασμένη... «Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής».

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0