TV or not TV

5o ''OLYMPIC DAY RUN'' GREECE O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

5o ''OLYMPIC DAY RUN'' GREECE O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Θεσσαλονίκη, Κυριακή 29 ΜΑΙΟΥ 2022 Έτοιμοι για την εκκίνηση; Το 5ο ''Olympic Day Run'' Greece βρίσκεται ήδη στην αφετηρία! … ''Ποτάμι'' δρομέων στο 5ο ''Olympic Day Run'' Greece!!..

 

Περισσότεροι από 4.500 δρομείς, ελεύθεροι αθλούμενοι και ενεργοί πολίτες ετοιμάζονται να λάβουν θέση στο 5ο ''Olympic Day Run'' Greece, την Κυριακή 29 Μαΐου, στην Θεσσαλονίκη. Το κίνητρο να τρέξουν μαζί, με τους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, είναι ισχυρό να τους κινητοποιήσει και να τους φέρει στην ίδια αφετηρία των τριών διαμορφωμένων διαδρομών (10χλμ.,5χλμ.,1,5 χλμ.) του μοναδικού Ολυμπιακού αγώνα δρόμου στην χώρα μας!

''Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση, γιατί το 5ο ''Olympic Day Run'' Greece αναπτύσσεται γρήγορα και δημιουργικά. Δεν αποτελεί ένα απλό δρομικό γεγονός. Είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει τις Ολυμπιακές αξίες, για αυτό και συμμετέχει σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια μαζί με όλους τους φορείς της πόλης», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος Ο.Μ.Θ.

281356592_351078433588793_8078365708028971164_n.jpg

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου ''Olympic Day Run'' Greece, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε: ''Ο πρωτοποριακός Ολυμπιακός αγώνας δρόμου διεξάγεται σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο! Στην χώρα μας ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη! Είμαι χαρούμενος, γιατί φέτος οι εγγραφές έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Θέλουμε μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας, που θα αφήνουν το αποτύπωμα τους και θα συμβάλλουν ταυτόχρονα στην εξωστρέφειά της. Ετοιμαζόμαστε όλοι να ζήσουμε την Ολυμπιακή εμπειρία. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουν οι δρομείς. Η προσπάθεια έχει αξία''.

Σε… θαύματα αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου: ''Τα θαύματα όταν δεν τα πιστεύεις θυμώνουν!  Και εδώ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης ευτυχώς ακόμα οραματίζονται και πρωταγωνιστούν με τις ιδέες και τις δράσεις τους. Το 5ο ''Olympic Day Run'' μπήκε σε ρότα. Και όσο το δυναμώνουν, τόσο κερδίζουν θέση οι διοργανωτές στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη. Στις 29 Μαϊου, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι δεν έχει σημασία αν θα τρέξουμε ή αν θα περπατήσουμε. Σημασία έχει ότι θα είμαστε μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη όλων μας''.

Κάλεσμα στην Ολυμπιακή γιορτή απηύθυνε και η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Αντιπρόεδρος της ΕΓΟ και της ΕΣΟΑ, Ειρήνη Αϊνδιλή: ''Όλη η οικογένεια των Olympians θα είμαστε εδώ.  Για εμάς ο αγώνας αποτελεί γιορτή και ευκαιρία συνάντησης. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή του κόσμου. Να τερματίσουμε χέρι - χέρι μαζί και να μοιραστούμε παρέα την εμπειρία''.

Την στήριξη του στο 5ο Olympic Day Run δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Τάσος Τομπούλης: ''Ως ΣΕΓΑΣ συμμετέχουμε με χαρά. Στηρίζουμε το ''Olympic Day Run'' Greece  και θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια τουριστικής και αθλητικής ανάδειξης της πόλης μας''.

Ο Τεχνικός και Υπεύθυνος Ασφαλείας του 5ου ''Olympic Day Run'', Ματθαίος Καϊσίδης, υπογράμμισε ότι οι διαδρομές του αγώνα αναδεικνύουν τα βασικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης: ''Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε δυο βασικές γραμμές της πόλης – από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης έως τα Δικαστήρια – ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της''.

282060803_3339556962944727_8321546947379979089_n.jpg

Ο 6χρονος, Εμμανουήλ Κουτσάκης, ανακηρύχθηκε Ambassador στον αγώνα του 1,5χλμ.

Την παράσταση - στη συνέντευξη Τύπου - έκλεψε η παρουσία του 6χρονου Εμμανουήλ Κουτσάκη. Το παιδί ''θαύμα'' στο πιάνο - που αναδεικνύει τον πολιτισμό του αθλητισμού - είναι ο πρεσβευτής του 5ου ''Olympic Day Run'' στον αγώνα των 1.500 μέτρων.

''Ελάτε, αν μπορείτε,  να τρέξουμε μαζί!'', είπε ο Εμμανουήλ Κουτσάκης που κέρδισε το χειροκρότημα και το βλέμμα των παρευρισκομένων.

Στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρέστη ακόμα η κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών, Πυλαία, αλλά και η ομάδα εργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χάρισε στο Ο.Μ.Θ. δυο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Φόρμουλα 1, δικής της κατασκευής.

19 Ιουνίου ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία

H Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που εμπνεύστηκε και υλοποιεί το ''Olympic Day Run'' Greece 

Δρ. Κυριακή Ουδατζή, αποκάλυψε πως το  ''Olympic Day Run''  κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα!…

''Φέτος κάνουμε το μεγάλο άλμα!  Πάμε στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων!!...

Στις 19 Ιουνίου υλοποιούμε το  ''Olympic Day Run'' Ancient Olympia!!

 Ήρθε η ώρα να μεταβούμε, εκεί όπου «άναψε» το Ολυμπιακό πνεύμα, στην Αρχαία Ολυμπία. Αποτελεί στοίχημα για μας!... Βάζουμε την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη. Αυτός ο αγώνας αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα, συμβολικής σημασίας για όλη την Ελλάδα''.

Οι Αγώνες είναι πιστοποιημένοι από την AIMS και τους πλαισιώνουν περισσότεροι από 500 εθελοντές.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. το  ΔΚΟ OLYMPΙA, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης .

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0