TV or not TV

Eurovision: Τα τραγούδια που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό αλλά έκαναν τεράστια επιτυχία (video)

Eurovision: Τα τραγούδια που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό αλλά έκαναν τεράστια επιτυχία (video)
Το BN Sports θυμάται μερικές από τις συμμετοχές που άφησαν εποχή στην ιστορία της Eurovision, χωρίς να κερδίσουν τον διαγωνισμό.

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision οδεύει προς την κορύφωσή του με τον μεγάλο τελικό που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (14/5) στο Pala Olimpico στο Τορίνο. Στην ιστορία του θεσμού, πολλά τραγούδια ενώ δεν κατάφεραν να κερδίσουν, έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και μπήκαν για τα καλά στις καρδιές των fans. 

1958 - Ιταλία - Nel blu dipinto di blu

Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της Eurovision, το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και το οποίο όλοι λίγο πολύ το έχουμε ακούσει κάπου, ενώ έμεινε γνωστό με το όνομα «Volare». Ο Ντομένικο Μοντούνιο είχε εκπροσωπήσει τότε την Ιταλία, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση σε σύνολο 10 χωρών. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι βγήκε δεύτερο σε προτιμήσεις από τα δεκατέσσερα που επιλέχθηκαν από τους θαυμαστές της Eurovision με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων του θεσμού.



2018 – Κύπρος – Fuego

Ποιος να ξεχάσει την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στη Πορτογαλία για λογαριασμό της Κύπρου; Με μία ανεπανάληπτη παρουσία, η Ελληνίδα τραγουδίστρια ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη και έκανε τους πάντες να χορεύουν στους ρυθμούς του «Fuego». Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρωτιά αλλά η επιτυχία του κομματιού ήταν τεράστια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.



2007 – Ουκρανία - Dancing Lasha Tumbai  

Ενδεχομένως να είναι και το πιο αγαπημένο τραγούδι των fans της Eurovision. O Αντρίι Μιχαΐλοβιτς Ντανίλκο ή αλλιώς Βέρκα Σερντιούτσκα όπως ονομάζεται η περσόνα του Ουκρανού τραγουδιστή με την οποία εκπροσώπησε τη χώρα το 2007, έγραψε τη δική της ιστορία στον διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.



2019 - Ιταλία - Soldi

Δεύτερη παρουσία της Ιταλίας στη λίστα, με ένα τραγούδι που συνεχίζει ακόμα να παίζει πολύ σε όλη την Ευρώπη. Ο Μαχμούντ, ο οποίος εκπροσωπεί και φέτος τη χώρα του, το 2019 έκανε τεράστια επιτυχία με το «Soldi», παίρνοντας την δεύτερη θέση στο Ισραήλ.



2004 - Ελλάδα – Shake it

Δεν γινόταν η λίστα να μην έχει Σάκη φυσικά! 2004 και η Ελλάδα στέλνει στην Κωνσταντινούπολη ένα από τα πιο hot ονόματα που διέθετε με την ελπίδα ότι θα φέρει την διοργάνωση στην Αθήνα. Ο Σάκης ξεχώρισε, η Ελλάδα βγήκε τρίτη ωστόσο το «Shake it» έγινε τεράστιο hit του θεσμού.



2015 – Ιταλία – Grande amore

Και η ιταλική κυριαρχία συνεχίζεται! Το 2015, την γειτονική χώρα εκπροσωπούν οι «Il Volo» με το τραγούδι «Grande amore» και καταφέρνουν να τερματίσουν στην τρίτη θέση, με μία κατά κοινή ομολογία εξαιρετική εμφάνιση. Το τραγούδι έκανε μεγάλη επιτυχία ενώ έγινε και διασκευή στη χώρας μας από τον Αντώνη Ρέμο, με τον τίτλο «Όλα περνούν».

 

2009 – Αζερμπαϊτζάν - Always

Η χώρα του Αζερμπαϊτζάν έστειλε το δίδυμο Αϊσέλ-Αράς με το τραγούδι «Always», γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση, με το τραγούδι να παίζει κάθε χρόνο στα πάρτι των fans.



2004 – Τουρκία – For Real

Ο τίτλος μπορεί να μην λέει κάτι, αλλά η Τουρκία κόντεψε να κάνει το back to back με αυτό. Δεν τα κατάφερε, κατέλαβε την τέταρτη θέση αλλά το τραγούδι παίζει ακόμα σε πολλά κλαμπ και η μελωδία του είναι χαρακτηριστική.



2006 – Ρουμανία – Tornero

Η Ρουμανία δεν κέρδισε τον διαγωνισμό στην Αθήνα, χάνοντας από τους Lordi της Φινλανδίας ωστόσο το «Tornero» κέρδισε σίγουρα μία θέση στις λίστες των Dj, οι οποίοι το τίμησαν δεόντος στα κλαμπ.



1979 – Γερμανία - Dschinghis Khan

Μία από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις στην ιστορία της Eurovision. Η Γερμανία δεν κατάφερε να κερδίσει την διοργάνωση του 1979, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ωστόσο το τραγούδι  «Dschinghis Khan» έμεινε στην ιστορία, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία ενώ έγινε και διασκευή από τον Λάκη Τζορντανέλι και παίζει μέχρι σήμερα σε κάθε πάρτι.

 


Ξανθίππη Δασκαλάκη

Αντώνης Κεφαλωνίτης
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0