TV or not TV

Η Χριστίνα Μουμούρη στο BN Sports: «Η ζωή είναι ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα, δεν ξέρεις τίποτα και απλά προχωράς...»

Η Χριστίνα Μουμούρη στο BN Sports: «Η ζωή είναι ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα, δεν ξέρεις τίποτα και απλά προχωράς...»
Η Χριστίνα Μουμούρη, που αποτελεί το ανερχόμενο αστέρι της αθλητικής δημοσιογραφίας, μίλησε από καρδιάς στο BN Sports, σε μία «εξομολόγηση» για τη ζωή, τους στόχους, τους αθλητές πρότυπα, τα ταξίδια του... μυαλού, την άγνωστη σχέση της με τον... Διαμαντίδη, την πίστη, τα ριάλιτι, το ελληνικό Metoo, τα... σκοτάδια της και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα...
Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Όποιος δεν γνωρίζει τη Χριστίνα Μουμούρη, μπορεί να την απολαύσει μέσα από αθλητικές εκπομπές (και όχι μόνο) στην τηλεόραση του MEGA. Η Χριστίνα είναι ένα κορίτσι απλό και συνάμα καλλιεργημένο που δεν σταματάει να δουλεύει και να βελτιώνεται για να πετύχει τα όνειρά της... Πρόκειται για μια περίπτωση ανθρώπου που, αντιμετωπίζοντας τα πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό, άμα την πετάξεις σε βαθιά νερά, όχι απλώς θα κολυμπήσει, αλλά θα τραβήξει και σένα μαζί της στη στεριά...
242198528_10227533059372176_3622462261653546634_n.jpg

Ελκυστική, αυθόρμητη, εξωστρεφής, ευγενική, γοητευκτική, δυναμική, ετοιμόλογη, με εξαιρετική γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας, η Χριστίνα Μουμούρη έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αποτελέσει το «next big thing» στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και βρίσκεται ακόμα μόλις στους «πρόποδες» της καριέρας της. Απολάυστε την...

· Κοινωνική Θεολόγος, αθλητικογράφος, μοντέλο, επαγγελματίας αθλήτρια βόλεϊ, νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς. Τί από όλα αυτά είναι τελικά η κυρία Μουμούρη; Προλαβαίνεις να αφιερώσεις καθόλου χρόνο στη Χριστίνα;

«Η κυρία Μουμούρη τελικά, είναι ένα απλό κορίτσι που αποφάσισε στη ζωή της να κάνει διαφορετικά πράγματα που ίσως για τους περισσότερους δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ωστόσο για μένα ήταν άκρως γοητευτικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από μωρό παιδί με θυμάμαι σε ένα γήπεδο. Η ζωή μου μέχρι τα 17 ήταν σπίτι, σχολείο, διάβασμα, προπόνηση και αντίστροφα. Η σκέψη του να σπουδάσω κοινωνική θεολογία, μπήκε στη ζωή μου στα μέσα της 1ης Λυκείου. Εγώ πίστευα πολύ στο Θεό και ταυτόχρονα σεβόμουν οποιονδήποτε άνθρωπο δεν πίστευε ή πίστευε κάπου αλλού».

«Η πίστη εξάλλου είναι κάτι πολύ προσωπικό, ωστόσο αναρωτιόμουν γιατί τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο αντιδρούσαν όταν τους γίνονταν συζητήσεις για τέτοια θέματα και δεν δέχονταν καν να ακούσουν και μετά να αποφασίσουν αν κάτι τους ταιριάζει ή όχι. Η πίστη για εμένα είναι η κινητήριος δύναμη σε όλα. Ήθελα να μάθω περισσότερα, να σπουδάσω και αν έχω την ευκαιρία να βοηθήσω τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους, όποιος και αν είναι αυτός. Να ακούσουν και μετά να δεχτούν ή να απορρίψουν, αλλά να ακούσουν ουσιαστικά και όχι να κάνουν μία επιλογή από αντίδραση».
88966993_10222588675445668_5863610900073676800_n.jpg

«Όλες αυτές οι σκέψεις μου, φυσικά, ήρθαν μέσα από όλα αυτά που μου χάρισε απλόχερα η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό μετέπειτα. Η πειθαρχία μου με βοήθησε σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Στη συνέχεια ήρθε η ενασχόλησή μου με το μόντελινγκ και τα εθνικά καλλιστεία και στη συνέχεια η αθλητική δημοσιογραφία. Όλα αυτά ακούγονται τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και μπορεί όντως να είναι, για εμένα όμως είχαν ένα πολύ σημαντικό κοινό στοιχείο: Ήταν όλοι αγώνες που ήθελα να δώσω, έτσι το έβλεπα».

«Ως Star GS Hellas 2017, κατάφερα να πάρω υποτροφία και να σπουδάσω αθλητικογράφος. Να συνδυάσω δηλαδή την αγάπη μου για τον αθλητισμό με το επάγγελμά μου. Για μένα αυτό ήταν όνειρο και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να μπω σε αυτό το χώρο. Ωστόσο αν με βάλεις να διαλέξω ένα από όλα αυτά, εγώ πάντα θα λέω ότι είμαι αθλήτρια. Αυτός είναι ο τίτλος που βάζω στον εαυτό μου. Είναι ο τίτλος που με έχει στιγματίσει, με έχει ολοκληρώσει σαν άνθρωπο και χωρίς αυτόν τίποτα από τα υπόλοιπα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».
43058717_10217802530435034_4005187536166060032_n_1.jpg

· Ποιος είναι ο βραχυπρόθεσμος επαγγελματικός σου στόχος και ποιο το όνειρό σου;

«Ο στόχος μου είναι ένας: Να βελτιώνομαι, να δουλεύω σκληρά και να μαθαίνω νέα πράγματα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Αυτή η δουλειά είναι δύσκολή, αλλά συνάμα τόσο δημιουργική. Έχουμε υποχρέωση να συγκεντρώνουμε τις πληροφορίες και να τις διαδίδουμε με στόχο να τις μάθει ο κόσμος, που είναι και αυτός για τον οποίο στην ουσία δουλεύουμε. Για μένα αυτό είναι η δημοσιογραφία. Στόχος μου δεν είναι να εντυπωσιάσω, στόχος μου είναι να είμαι απλή, κατανοητή και ευχάριστη ακόμα και στη γιαγιά που δεν ξέρει τίποτα από αθλητικά. Ο αθλητισμός για μένα δεν έχει κοινό, είναι για όλους!»
169134246_3671701816273612_4214360555725350816_n_1.jpg

«Τα όνειρα όλων των ανθρώπων είναι μοναδικά και ξεχωριστά και δεν μπορούν να αποτυπωθούν μέσα σε λίγες γραμμές γιατί ίσως χάσουν και κάτι από τη μαγεία τους. Αλλά μπορώ να σου πω ότι τα δικά μου, είναι να πετύχω όλα αυτά που στο άκουσμά τους ή στη σκέψη τους ανατρίχιασα...»

· Προτιμάς ταξίδια του βουνού, της θάλασσας ή του... μυαλού;

«Αγαπώ το βουνό και λατρεύω τη θάλασσα, όμως το μυαλό είναι αυτό που μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ακόμα και εκεί που ίσως δεν έχεις φανταστεί να πας...»
18558730_10216187502180337_894057984489365559_o.jpg

· Αν η ζωή σου γινόταν ταινία, πιστεύεις θα έκοβε πολλά εισιτήρια; Ποιο τραγούδι θα επέλεγες ως soundtrack;

«Η ζωή μου είναι όπως όλες οι ζωές των υπόλοιπων ανθρώπων, δε διαφέρει πουθενά. Κάθε μία από τις ζωές όλων μας είναι μοναδική και ξεχωριστή, με τις δυσκολίες, τις άσχημες αλλά και τις όμορφες στιγμές. Βλέπεις έναν άνθρωπο, τον κοιτάς στα μάτια, αλλά στην ουσία δεν μπορείς να καταλάβεις πόσα πράγματα έχει περάσει στη ζωή του... Δεν ξέρω αν θα έκοβε πολλά εισιτήρια, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, για μένα η ζωή είναι ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα, δεν ξέρεις τίποτα και ότι και να γίνει απλά προχωράς. Το τραγούδι που θα επιλέξω είναι αυτό που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό, χωρίς σκέψη: το “Ταξίδεψέ με” του Νότη Σφακιανάκη».

· Θα πήγαινες ποτέ σε ριάλιτι; Σου έχει γίνει κάποια πρόταση στο παρελθόν;

«Σε αυτή τη ζωή λένε, ποτέ μη λες ποτέ, αλλά πιστεύω ότι δε θα πήγαινα ποτέ σε ριάλιτι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και ποτέ δεν ξέρεις γιατί τις έχει κάνει, απλά σε μένα θεωρώ ότι δεν ταιριάζει. Είχαν γίνει στο παρελθόν κάποιες συζητήσεις αλλά ήμουν εξ αρχής αρνητική».

· Θεωρείς ότι οι αθλητές πρέπει να είναι κοινωνικά ενεργοί και εξωστρεφείς, αξιοποιώντας το βήμα που τους δίνεται ή να μένουν μόνο στα πεπραγμένα τους εντός των 4 γραμμών;

«Οι αθλητές μιλούν μέσα στο γήπεδο, αυτή είναι η δουλειά τους, με τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους, ανεξάρτητα από το ταλέντο τους. Ωστόσο όλα στη ζωή θέλουν μέτρο. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοινωνικά ενεργοί, όταν χρειάζεται. Να αξιοποιούν την προβολή τους για να προσφέρουν, να βοηθήσουν και να τοποθετηθούν όπου αυτοί θεωρούν απαραίτητο προκειμένου να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Να μεταλαμπαδεύσουν στη νέα γενιά, όσο μπορούν, αυτά που οι ίδιοι έχουν μάθει, με λίγα λόγια να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση».
129655865_10225274001057130_7963512746622447370_n.jpg

· Ποιόν αθλητή/αθλήτρια θαυμάζεις περισσότερο, τόσο για τις εντός γηπέδων επιδόσεις του, όσο και για τον χαρακτήρα του/της;

«Υπάρχουν πολλοί αθλητές που μας έχουν κάνει υπερήφανους και άλλοι που εξακολουθούν να το κάνουν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από αυτούς που θαυμάζω πολύ. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να παίξουμε μαζί και beach volley και αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι δεν έφτασε τυχαία εκεί που είναι. Ένας εξαιρετικός αθλητής και ταυτόχρονα ένας απλός και ποιοτικός άνθρωπος. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα επιτεύγματά του μας έχουν προσφέρει πολλές συγκινήσεις και έχουμε ακόμα πολλές να αισθανθούμε από αυτό το παιδί».

«Αλλά αφού σου είπα έναν από τους παλιούς, θα σου πω και μία ενεργή αθλήτρια που θαυμάζω και αυτή είναι η Μαρία Σάκκαρη. Μία αθλήτρια ταπεινή και συγκεντρωμένη στο στόχο της, η οποία πάλεψε να κατακτήσει όλα αυτά που είχε στο μυαλό της, διέγραψε μία εκπληκτική πορεία την περσινή σεζόν, έδειξε ποια είναι και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να το κάνει».

· Είναι το “Metoo”, η αρχή του τέλους της έμφυλης βίας; Έχεις βρεθεί ποτέ παρούσα σε κακοποιητική/άβολη κατάσταση στον εργασιακό σου χώρο ή έχεις λάβει γνώση κάποιου τέτοιου περιστατικού;

«Το “Metoo” πιστεύω ότι είναι η αρχή και ελπίζω ότι θα είναι και αυτό που θα φέρει το τέλος αυτής της θλιβερής ιστορίας που πλήττει τη χώρα μας. Εγώ, δόξα τω Θεώ, δεν έχω βρεθεί ποτέ μπροστά σε κάτι τέτοιο και ειλικρινά αν συνέβαινε δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Δεν μπορώ καν να σκέφτομαι τι έχουν περάσει όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι τρομαχτικό και μόνο στη σκέψη».

«Έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ και επίσης τόσες γυναίκες έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλες αυτές τις ψυχές που πόνεσαν ή έφυγαν από τη ζωή είναι να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Ευτυχώς ο κόσμος πλέον ακούει και τα στόματα έχουν ανοίξει».

· Αν πέρναγε από το χέρι σου σε ποια εποχή και σε ποια χώρα θα ήθελες να είχες γεννηθεί και γιατί;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα, την Ελλάδα την αγαπώ και δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ζούσα σε άλλο μέρος του πλανήτη. Για κάποιο λόγο γεννήθηκα σε αυτή την εποχή και αυτή καλούμαι να ζήσω. Ακόμα και αν θεωρητικά για τη δική μας τη γενιά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, είμαι ευγνώμων γί’ αυτό. Ο Θεός σίγουρα κάτι ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας».
22221495_10214643700186252_759289367579761325_n.jpg

· Αν είχες τη δυνατότητα να βρεθείς και να ζήσεις για 24 ώρες, στο παρελθόν ή στο μέλλον, τι από τα δύο θα επέλεγες;

«Το να ζήσεις 24 ώρες στο μέλλον είναι σίγουρα πολύ δελεαστικό αλλά χάνεται λίγο και η μαγεία που έχεις για το τι θα συμβεί. Στη ζωή οφείλουμε να σεβόμαστε το παρελθόν μας, γιατί χωρίς αυτό δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε σήμερα, να ζούμε το παρόν και να ελπίζουμε για το μέλλον. Οπότε εγώ δε θα ήθελα να χάσω την ελπίδα και την προσμονή μου γι’ αυτό, ξέροντας τι θα συμβεί, ανεξάρτητα από το αν θα ήταν καλό ή κακό».

«Ωστόσο η απάντηση αυτή για μένα είναι πραγματικά μονόδρομος: θα επέλεγα 24 ώρες στο παρελθόν. Θα επέλεγα να περάσω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους που πλέον δεν είναι στη ζωή, να τους δω ξανά και να τους πω όλα αυτά που θέλω για ακόμα μία φορά...»

· Οι δυσκολίες αποτελούν τροχοπέδη ή εφαλτήριο δύναμη; Τα σκοτάδια σου τα μοιράζεσαι ή τα κρύβεις;

«Οι δυσκολίες για μένα είναι ξεκάθαρα η εφαλτήριος δύναμή μου, όσες φορές και να πέσω, η επιτυχία για μένα είναι να σηκωθώ και να συνεχίσω. Μέσα από τις δυσκολίες, στο τέλος, όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Αν και δεν το καταλαβαίνουμε εκείνη τη στιγμή, έχουν έρθει για να μας διδάξουν κάτι, το οποίο θα το καταλάβουμε αργά ή γρήγορα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βοηθήσει».

«Σκοτάδια έχουμε όλοι οι άνθρωποι, δεν μπορώ εύκολα να κρυφτώ αλλά σίγουρα τα σκοτάδια μου τις περισσότερες φορές τα κρατάω για τον εαυτό μου και αυτό γιατί θεωρώ ότι μόνο εγώ μπορώ να ρίξω το πραγματικό φως σε αυτά. Η μεγαλύτερη δουλειά που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή, είναι η δουλειά με τον εαυτό μας».
197106239_10226863190945884_5997883908853330316_n.jpg

· Οικογένεια, δουλειά, φιλία, έρωτας, αυτοβελτίωση. Σε ποια σειρά θα τα τοποθετούσες, σε ότι έχει να κάνει με τις σημερινές σου προτεραιότητες;

«Προσωπικά το κλειδί αυτής της απάντησης είναι η 1η θέση και αυτή ανήκει στη αυτοβελτίωση. Αν δεν υπάρχει αυτή δεν μπορούν να υπάρξουν τα υπόλοιπα. Αν δεν αγαπήσω τον εαυτό μου και εφόσον τον αγαπήσω δεν κοιτάξω να τον βελτιώσω, δεν μπορώ να ερωτευτώ, δεν μπορώ να αγαπήσω, δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, δεν μπορώ να πετύχω τους στόχους μου στη δουλειά μου. Με λίγα λόγια δε μπορώ να κάνω τίποτα. Προτεραιότητά μου είναι να βελτιώνω τον εαυτό μου για να μπορέσω να προσφέρω και να μπορέσω να δώσω το 100% μου σε όλα τα υπόλοιπα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0