TV or not TV

Η Έλενα Μπουζαλά στο BN Sports: «Η περιπέτεια της υγείας μου με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο την ζωή – Αξέχαστο το χρυσό της Κορακάκη»

Η Έλενα Μπουζαλά στο BN Sports: «Η περιπέτεια της υγείας μου με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο την ζωή – Αξέχαστο το χρυσό της Κορακάκη»

Μαχήτρια και δυναμική. Δύο λέξεις που συνθέτουν το προφίλ της Έλενας Μπουζαλά, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την πορεία της στον χώρο της δημοσιογραφίας, την ζωή της αλλά και το πρόβλημα υγείας που την άλλαξε σαν άνθρωπο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Από τις μορφές που όταν μιλάμε για την ΕΡΤ, έρχεται πρώτα-πρώτα στο μυαλό μας. Μία μαχήτρια της ζωής αλλά και της δημοσιογραφίας, η οποία μετράει πάνω από 20 χρόνια στο χώρο, είναι από τις φωνές που έχουν ταυτιστεί με το συγκεκριμένο κανάλι αλλά και την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Η Έλενα Μπουζαλά, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports και ξεδίπλωσε το κουβάρι της ιστορίας της στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της ζωής. Το ξεκίνημά της, οι συμβουλές που θα έδινε σε κάθε νέο άνθρωπο αλλά και το πρόβλημα υγείας, που την έκανε πιο δυνατή. Παράλληλα, δεν γινόταν να μην δώσει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που δίνουν παρόμοια μάχη.

mpouzala-arthro.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Πως καλλιεργήθηκε η ιδέα να ασχοληθείτε με την αθλητική δημοσιογραφία και αν είχατε κάποιο πρότυπο στον χώρο;

«Ασχολούμουν με την γυμναστική και το τένις. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι στον χώρο του αθλητισμού και μου φάνηκε πολύ καλή ιδέα να γραφτώ στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Γενικά δεν είχα πρότυπα, απλώς ήθελα να ακολουθήσω τον δρόμο μου στον συγκεκριμένο χώρο ενώ, παράλληλα, με τις σπουδές μου, συνέχισα να εργάζομαι ως γυμνάστρια και να παίζω τένις στον ελεύθερο χρόνο μου»

  • Στα δικά σας μάτια, τι σημαίνει δημοσιογραφία;

«Ενημέρωση. Έτσι την μεταφράζω εγώ. Να ενημερώνω τον κόσμο και να ενημερώνομαι και εγώ για όλα. Δεν πρέπει να βάζουμε παρωπίδες σ’ αυτό. Πρέπει να ξέρουμε οτιδήποτε συμβαίνει σε όλα τα γεγονότα, ώστε να μπορώ και εγώ να ενημερώσω τον κόσμο»

  • Είστε μία δημοσιογράφος που βγαίνει στην τηλεόραση. Όπως είναι λογικό, είναι κάτι που προκαλεί άγχος. Πως το αντιμετωπίζετε εσείς και τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο που κάνει τα πρώτα του βήματα;

«Ισχύει πως υπάρχει το άγχος αλλά είναι κάτι που ξεπερνιέται στην δημοσιογραφία. Για να γίνει, πρέπει να είσαι ενημερωμένος και να επικεντρώνεσαι σε αυτό που είσαι καλός. Εφόσον λες ή γράφεις πάνω σε κάτι που είσαι 100% σίγουρος και το γνωρίζεις, τότε το άγχος φεύγει τελείως»

  • Ποιο είναι το μυστικό σας που έχετε φτάσει τόσο ψηλά;

«Είναι κάτι που μου έλεγαν στη σχολή και στα πρώτα μου βήματα. Να ενημερώνομαι για όλα. Διαβάζω, ενημερώνομαι για όλα και προσπαθώ να έχω μία επίγνωση στο τι συμβαίνει σε κάθε τομέα. Αν δεν ενημερωθείς, δεν γίνεται να τηρήσεις τα υπόλοιπα όπως το ταλέντο ή την διάθεση»

201026160135_Έλενα-Μπουζάλα-Αθλητική-Κυριακή.jpg

  • Ποιο άθλημα σας ελκύει και γιατί;

«Όλα τα αθλήματα μου αρέσουν. Έχω μία ειδικότητα στο τένις καθώς έπαιζα και πιο παλιά. Με τραβάει σαν σπορ και μου ταιριάζει σε εμένα και στα θέλω μου. Το αγαπάω πάρα πολύ. Επίσης, μου αρέσει και το τάικ βο ντο αλλά και η σκοποβολή. Έχω κάνει στο παρελθόν και τα δύο και είδα πως επίσης μου άρεσαν αρκετά»

  • Ταξίδι σε βουνό ή σε θάλασσα και γιατί;

«Ταξίδι στο βουνό γιατί με γεμίζει ενέργεια και ηρεμώ αρκετά. Ταυτόχρονα, δεν μου αρέσει και η θάλασσα. Ποτέ δεν με ενθουσίαζε και σε όλη την ζωή μου προτιμούσα να πηγαίνω σε κάποιο βουνό»

  • Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να… αποχωρήσετε και πότε μπαίνετε σε μία μάχη;

«Αποχωρώ από μία μάχη μόνο όταν τα καταφέρω. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν τα παρατάω ποτέ και σε τίποτα. Θα φύγω μόνο αν έχω πετύχει το έργο μου. Από την άλλη, μπαίνω στη μάχη με όπλο το πρόγραμμα και την σωστή τακτική ώστε να πετύχω τον στόχο μου»

  • Έχετε περάσει και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και βγήκατε νικήτρια. Αυτή η περιπέτεια σας άλλαξε σαν άνθρωπο;

«Και βέβαια. Με έμαθε να παλεύω ακόμα και όταν νομίζω πως μου έχει τελειώσει η ενέργεια και η υπομονή. Με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο την ζωή, την κάθε στιγμή που περνάω. Να βλέπω την κάθε μέρα διαφορετικά και να την ζω ξεχωριστά»

ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ.jpg

  • Έχετε κάποιο μήνυμα ή συμβουλή για τις γυναίκες που περνούν ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας;

«Να μην φοβούνται τίποτα. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γιατρών και να μην τα παρατάνε ποτέ. Ακόμα και όταν νομίζουν πως δεν έχουν άλλες δυνάμεις, να προσπαθούν ακόμα περισσότερο. Φυσικά, κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική και δεν πρέπει να επηρεάζονται η μία από την άλλη.»

  • Θα μοιραστείτε ένα πρόβλημα ή θα το κρατήσετε μέσα σας;

«Θα το μοιραστώ με τους δικούς μου ανθρώπους μόνο. Δηλαδή την σχέση μου, την οικογένεια μου. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι σχέσεις, για να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα πάντα. Αυτά είναι που κάνουν την κάθε σχέση πιο δυνατή και κολλά ακόμα περισσότερο. Όταν μοιράζεσαι τα προβλήματά σου, δένεσαι περισσότερο με τον άλλον»

  • Σε μία παρτίδα σκάκι, ποιο πιόνι θα θέλατε να είστε και γιατί;

«Δύσκολη ερώτηση. Ίσως η βασίλισσα γιατί είναι ευέλικτη, έχει δυνατότητες αλλά και το πάνω χέρι στην παρτίδα»

  • Ποια είναι η στιγμή στην δημοσιογραφική της καριέρα που έχετε ξεχωρίσει;

«Θα πω το χρυσό μετάλλιο της Κορακάκη. Μπορεί να μην το είδα λάιβ και να το μετέδωσε από τα γραφεία της ΕΡΤ, όμως ήταν μία άκρως συγκινητική στιγμή για εμένα και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου»

  • Έχετε νιώσει πως εργάζεστε σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο και αν έχετε ζήσει ποτέ το συναίσθημα πως σας κάνουν την άκρη επειδή είστε γυναίκα;

«Δεν το έχω νιώσει ποτέ εγώ προσωπικά. Θεωρώ πως είναι κλισέ να λέμε πως η αθλητική ή μη δημοσιογραφία είναι ανδροκρατούμενος χώρος. Όποιος ή όποια είναι καλή σε έναν τομέα, θα το κάνει, θα ξεχωρίσει και θα φτάσει στην κορυφή. Υπάρχει χώρος για όλους και όλες»

  • Αν ρωτούσατε την μικρή Έλενα, όταν ξεκίνησε η ιδέα να ασχοληθείτε με την δημοσιογραφία, θα πίστευε ότι θα φτάνατε σε αυτό το σημείο;

«Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έφτανα εδώ που είμαι τώρα. Θα της έλεγα ότι όσο περισσότερο το θέλεις, τόσο μπορείς και να το καταφέρεις να φτάσεις ψηλά. Επίσης, δεν πίστευα πως θα έκανα την πορεία που έχω κάνει έως τώρα αλλά κάθε νέα δουλειά, την έβλεπα με ενθουσιασμό».

KORAKAKI.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0