TV or not TV

Ο... νέος του Survivor Άρης Σοϊλέδης παίζει ήδη δυνατά και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μιλάει στο BN Sports: «Τον βλέπω νικητή» (video)

Ο... νέος του Survivor Άρης Σοϊλέδης παίζει ήδη δυνατά και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μιλάει στο BN Sports: «Τον βλέπω νικητή» (video)

Η είσοδός του στο Survivor τον επανάφερε στο προσκήνιο και θύμισε σε όλους τις μοναδικές στιγμές που χάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης Σοϊλέδης άφησε για λίγο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ταξίδεψε στον Άγιο Δομίνικο και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τον 30χρονο αριστεροπόδαρο αμυντικό.

«Με βρήκε ένα εξάμηνο που είμαι χωρίς ομάδα, δεν έχω αποφασίσει τί θα κάνω και έτσι είπα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ζήσω αυτό που έβλεπα στην τηλεόραση και να το κάνω πραγματικότητα». Ο Άρης Σοϊλέδης αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα ποδοσφαιρικά παπούτσιακαι να ντυθεί στα πρόχειρα, αθλητικά ρούχα του Survivor για να επιστρέψει στη… δράση. Ο 30χρονος μπακ έδειξε από τις πρώτες μέρες πως θα αποτελέσει έναν παίκτη που αγωνιστικά θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον για τις ικανότητες του.

Μαζί με αυτό όμως, θα μας υπενθυμίσει και τις κορυφαίες του στιγμές ως ποδοσφαιριστή. Ο έμπειρος αμυντικός έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αποτελούσε από τα αριστερά μπακ που έκανε την διαφορά. Η αποτυχία στον Ολυμπιακό, η ευκαιρία στη Δόξα Δράμαςκαι τα δύσκολα χρόνια στην ΑΕΚ μέχρι την απόφαση για το εξωτερικό.

soiledis-5.jpg

Ο «Τζόλε της Ρούμελης» ήταν… μπακ!

Γεννημένος στη Θήβα στις 8 Φεβρουαρίου του 1991, ο Άρης Σοϊλέδης ξεκίνησε από την ηλικία των 10 ετών το ποδόσφαιρο με την τοπική ομάδα. Εκεί, δεν έκανε απλώς τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αλλά και το δικό του, μεγάλο ξεπέταγμα. Το 2007, σε ηλικία 18 ετών, ο Ολυμπιακός τον ξεχωρίζει για το τρομερό ταλέντο του και αμέσως κάνει κίνηση να τον αποκτήσει. Πληρώνει ένα μικρό ποσό ύψους 75 χιλιάδων ευρώ και φέρνει στο Ρέντη έναν ιδιαίτερο χαφ.

”œ’–≈—À…√ ¡ / À≈¬¡ƒ≈…¡ œ”-œ”÷– / SUPERLEAGUE / LEVADIAKOS-OLYMPIAKOS

Από την πόλη του, το παρατσούκλι του «Τζόλε της Ρούμελης» δεν σταμάτησε να ακούγεται. Ο λόγος ήταν επειδή οι ικανότητες του, συμβάδιζαν με αυτές του αρχηγού του ΟλυμπιακούΠέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Βέβαια, ποτέ δεν επαλήθευσε αυτή την… σύγκριση, αφού στους «ερυθρολεύκους», πέρα από την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα, δεν ξεχώρισε ποτέ. Ο Τάκης Λεμονής του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε έναν αγώνα κυπέλλου ως… μέσος αλλά η εμφάνισή του, ήταν παραπάνω από απογοητευτική.

Συνολικά έπαιξε σε πέντε ματς, συμπληρώνοντας 214 λεπτά συμμετοχής σε επαγγελματικό επίπεδο. Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε αρχικά στον ΟΦΗ με την μορφή δανεισμού και έξι μήνες μετά στον Λεβαδειακό μέχρι το φινάλε της σεζόν. Το καλοκαίρι του 2011, μένει ελεύθερος από τους «ερυθρολεύκους», καθώς δεν είχε πείσει πως μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ των Πειραιωτών. Βέβαια, το 2009, ήταν παρών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο είναι και το μοναδικό της καριέρας του.

‘œ √À≈Õ‘… ‘«” œÃ¡ƒ¡” ‘œ’ œ”÷– Ã≈‘¡ ‘«Õ  ¡‘¡ ‘«”« ‘œ’ Õ‘¡Ã–À

Η απογείωση στην Δόξα Δράμας και ο «προθάλαμος» της Νίκης Βόλου πριν την ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός είδε αρκετούς ποδοσφαιριστές να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, ωστόσο ο ίδιος, αποδέχθηκε την κρούση της Δόξας Δράμας. Ο ελληνικός σύλλογος του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ως βασικός στη Superleague και εκείνος να δείξει τις ικανότητες του στο ανώτερο επίπεδο. Όταν η ομάδα υποβιβάστηκε, ο Έλληνας μπακ την ακολούθησε και στη Β’ Εθνική, σημειώνοντας συνολικά 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο γκολ.

Επόμενη στάση, η Νίκη Βόλου, στην οποία έδειξε πως μπορεί κάλλιστα να αναλάβει όλη την πλευρά. Μέσα σε μία σεζόν και σε 24 εμφανίσεις, ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε τέσσερις ασίστ αλλά και την εκτίμηση ομάδων της πρώτης κατηγορίας. Ωστόσο, εκείνη που τον κέρδισε ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία, με στόχο την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια και ο 30χρονος άσος, έμοιαζε ο κατάλληλος για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο έμπειρος άσος ήταν βασικός και αναντικατάστατος και βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο στην άνοδο της ομάδας. Ο Τραϊανός Δέλλας εμπιστεύτηκε τον Σοϊλέδη και εκείνος το ανταπέδωσε με ένα γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, του στέρησε και τη θέση στην εντεκάδα, με αποτέλεσμα να κοιτάξει για… εκτός Ελλάδας ομάδα. Ωστόσο, πριν αποχωρήσει, κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδας με τα χρώματα της Ένωσης.

Κύπρος, διάλειμμα στην Κέρκυρα και… Ρουμανία!

Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έληγε το συμβόλαιό του και προχώρησε αμέσως στη μεταγραφή του. Μπορεί στην παρθενική του σεζόν μακριά από την Ελλάδα να σημείωσε 21 συμμετοχές και εκπληκτικές εμφανίσεις, όμως ένα καλοκαίρι μετά, επαναπατρίστηκε για χάρη της Κέρκυρας. Τα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού συλλόγου τον άφησαν… άνεργο μετά από έξι μήνες αλλά του έδωσαν την αφορμή, να φύγει ξανά εκτός της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2018, η Μποτοσάνι κερδίζει τον Έλληνα αμυντικό με το project της και εκείνος μετακομίζει μόνιμα στην Ρουμανία. Η γεμάτη σεζόν, τον κάνει ξεχωριστό στο πρωτάθλημα της χώρας και η Στεάουα Βουκουρεστίου τον αποκτάει έναντι 75 χιλιάδων ευρώ. Μαζί της, κατακτάει το κύπελλο της χώρας ενώ καταγράφει 22 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ. Από το περασμένο καλοκαίρι είναι ελεύθερος παρά την εξαιρετική του παρουσία αλλά και την ώριμη ηλικία που βρίσκεται.

Το Survivor τον επαναφέρει στο… προσκήνιο!

Μόλις ανακοινώθηκε πως ο Άρης Σοϊλέδης αναμένεται να μπει στο reality επιβίωσης, αρκετά αναμνήσεις από τους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, πέρασαν μπροστά από τα μάτια τους. Ο ίδιος όμως, έχει διαφορετικό σκοπό. Το γεγονός πως έμεινε χωρίς ομάδα για έξι μήνες αλλά και η μη εύρεση συλλόγου στη τωρινή μεταγραφική περίοδο, τον έκανε να επιλέξει κάτι διαφορετικό μακριά από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ίσως, με την δημοσιότητα αλλά και τον τρόπο που θα αγωνιστεί στο παιχνίδι, να φέρει το όνομά του ξανά στην επικαιρότητα του αθλήματος. Δεν είναι άγνωστος άλλωστε αλλά ούτε και κάποιος που δεν έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ίσα-ίσα, έχει πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Παναγιώτης Τζαναβάρας: «Εγώ τον έπεισα να παίξει αριστερό μπακ – Θα είχε μία θέση στον Ολυμπιακό αν έπαιζε από την αρχή εκεί»

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο Άρης Σοϊλέδης έχει συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές, όμως με λίγους είχε μείνει σε μεγάλο διάστημα. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τον είχε μαζί του και στη Δόξα Δράμας αλλά και στη Νίκη Βόλου. Τον εμπιστεύθηκε σε 24 αναμετρήσεις είτε σε Superleague είτε σε Β’ Εθνική και είναι από τους προπονητές που τον… ξέρουν.

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής, ήταν μαζί και με τον περσινό νικητή του reality, Σάκη Κατσούλη, όταν προπονούσε τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 57χρονος κόουτς μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα, στις ικανότητες αλλά και το… προφίλ του Έλληναμπακ ενώ τον σύγκρινε με τον Κατσούλη.

3646438.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Τι είδους χαρακτήρας είναι ο Σοϊλέδης;

«Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Χαρούμενος, πλακατζής και στην παρέα από τα καλύτερα παιδιά. Ήταν ομαδικός πολύ και γλυκός με τους συμπαίκτες του. Τους εμψύχωνε, τους ανέβαζε το ηθικό και φυσικά, πολύ καλός ποδοσφαιριστής»

  • Συμφωνείτε με την είσοδό του στο παιχνίδι ή θεωρείτε πως έπρεπε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα;

«Δεν γνωρίζω ακριβώς σε τι φάση ήταν αλλά φαντάζομαι πως είναι σε ένα σημείο που σίγουρα θα μπήκε στο Survivor και για το οικονομικό. Ίσως πήρε και παράδειγμα τον Σάκη Κατσούλη που το κέρδισε πέρσι. Είναι γυμνασμένο παιδί και να επηρεάστηκε από την επιτυχία»

  • Το δυνατό του σημείο που θα τον βοηθήσει μέσα στο παιχνίδι και αυτό που θα τον δυσκολέψει περισσότερο;

«Είναι γυμνασμένος και εγωιστής με την καλή έννοια. Παράλληλα είναι και ομαδικός όμως και φαίνεται από την πρώτη μέρα. Έχει και χαρακτηριστικά ηγέτη. Από την άλλη, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι που θα τον δυσκολέψει. Ίσως, η διαχείριση των σχέσεων με τα υπόλοιπα μέλη. Θα πρέπει να προσέξει πως θα συμπεριφερθεί με τους συμπαίκτες και αντιπάλους του. Η εμπειρία του όμως, θα τον έχει κάνει πιο προσεκτικό»

  • Τον βλέπετε νικητή του Survivorκαι ποια τα κοινά του σημεία με τον Κατσούλη;

«Ναι θεωρώ πως μπορεί να το κερδίσει. Βλέπω τα ποδοσφαιρικά σημεία κοινά. Είναι αθλητικοί, ομαδικοί, αγωνιστές, εγωιστές με την καλή έννοια και πνεύμα νικητή. Και φυσικά, πολύ καλοί χαρακτήρες και οι δύο σαν παιδιά»

soiledisDominikos.jpg

  • Σαν ποδοσφαιριστής, ποιο ήταν το δυνατό του χαρακτηριστικό;

«Τον βρήκα ως αριστερό εξτρέμ στη Δόξα Δράμας. Τον έπεισα μετά από λίγο καιρό να παίξει αριστερό μπακ. Του είπα συγκεκριμένα, αν θες να πάρεις λεφτά από το ποδόσφαιρο, πρέπει να παίξεις σε εκείνη τη θέση. Είναι γρήγορος, έχει καλή σέντρα, ωραίες αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και δυνατό σουτ. Στην αρχή δεν ήθελε όμως εν τέλει τον έπεισα και την καλή του την καριέρα, την έκανε ως αριστερό μπακ. Μετά τον ζήτησα στη Νίκη Βόλου, τον πήραμε και έκανε μία καταπληκτική σεζόν με αποκορύφωμα στην ΑΕΚ»

  • Μία στιγμή που θυμάστε από εκείνον;

«Έχω αρκετές στιγμές με τον Σοϊλέδη. Έχουμε ζήσει πολλά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο αλλά ήμουν κοντά του και σε προσωπικές στιγμές. Τον βοηθούσε σε πολλά πράγματα και έχουμε μοιραστεί αρκετά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια που ήταν μακριά από την Ελλάδα δεν είχαμε τόσο έντονη επικοινωνία, όμως γενικά τον έχω σε τεράστια εκτίμηση»

  • Πως τον πείσατε να γίνει μπακ και αν στον Ολυμπιακό έπαιζε εκεί, αν θα κέρδιζε μία θέση στο ρόστερ;

«Είχε τα χαρακτηριστικά για φουλ μπακ. Επειδή έπαιζε ως εξτρέμ, έβλεπα πως αν ερχόταν από πίσω, θα είχε μεγαλύτερο χρόνο για να λειτουργήσει. Και τελικά έγινε έτσι. Με δικαίωσε. Το πρώτο ματς ήταν με τον Πιερικό εκτός έδρας. Μου έλεγε πως δεν ήθελε να παίξει εκεί και του το ζήτησα ως χάρη επειδή έλειπε ο αριστερός μας μπακ. Ήταν εντυπωσιακός. Ο καλύτερος παίκτης του ματς και μετά από αυτό μου είπε πως θα παίξει εκεί. Στον Ολυμπιακό πιστεύω πως θα έμενε αν έπαιζε αριστερό μπακ. Υπήρχε έλλειψη αριστερού οπισθοφύλακα στην Ελλάδα και του είπα πως αν θέλεις να κερδίσεις χρήματα, παίξει μπακ. Ήθελε να φτιάχνει αλλά τον έπεισα να το σκεφτεί διαφορετικά»

aris-soiledis.JPG

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0