TV or not TV

Βραβεία ΠΣΑΤ 2021: Θρίαμβος για Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης - οι πρωταγωνιστές μιλούν στο BN Sports!

Βραβεία ΠΣΑΤ 2021: Θρίαμβος για Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης - οι πρωταγωνιστές μιλούν στο BN Sports!

Το βράδυ της Τετάρτης (22/12) έγινε η απονομή των βραβείων από τον ΠΣΑΤ, με τον Αντετοκούνμπο, την Σάκκαρη και την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης να έχουν την τιμητική τους. Το BN Sports βρέθηκε στην 68η εκδήλωση και συνομίλησε με πολλούς από τους πρωταγωνιστές.

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για 68η χρονιά, φέτος είχε την υποστήριξη από την winmasters. Η ελίτ των αθλητών και των αθλητριών, των ομάδων και των προπονητών, καθώς και όσοι ξεχώρισαν για το ήθος και την κοινωνική προσφορά τους, παραβρέθηκαν σε μια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με την παρουσία της Προέδρου  της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το παρόν έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, όπως και πέρυσι, ψηφίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε ηλικία 26 ετών, ο οποίος  κατέκτησε το πρώτο του δαχτυλίδι στο NBA οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή του κόσμου, ενώ αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) των τελικών του ΝΒΑ.

Κορυφαία αθλήτρια για το 2021 αναδείχθηκε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά σε δύο Grand Slam και πιο συγκεκριμένα σε αυτό του US Open και του Roland Garros, ανεβαίνοντας στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Έφτασε επίσης στον τελικό του Ostrava Open.

Κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των ανδρών. Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι διεθνείς μας σημείωσαν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έφτασαν έως τον τελικό στο Τόκιο και αντιμετώπισαν τη Σερβία, αλλά οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Σέρβοι, επικράτησαν με 13-10 υπερασπιζόμενοι τον τίτλο τους.

Το BN Sports παραβρέθηκε στην «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ και συνομίλησε με πολλούς από τους πρωταγωνιστές.

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στο BN Sports, μετά την βράβευση της από τον ΠΣΑΤ για το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς και για το πως θα πορευτεί την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια:

«Είναι πολύ ξεχωριστό να κλείνεις τη χρονιά με μια τέτοια επιβράβευση. Σίγουρα ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Πιστεύω δεν είμαι η μόνη που το αξίζω, σίγουρα όλες οι αθλήτριες που ήταν υποψήφιες το αξίζουν για διαφορετικούς λόγους, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κλείνει έτσι η χρονιά μου.

Για την επόμενη χρονιά, στοχεύω σε μια καλύτερη εκδοχή της φετινής μου σεζόν και του φετινού μου εαυτού. Έτσι θα πορευτώ».

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης και τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Μάνος Ζερδεβάς, μίλησε στο BN Sports μετά την ανάδειξη της «γαλανόλευκης» ως κορυφαίας ομάδας.

«Είναι μεγάλη τιμή για όλη την ομάδα ένας τέτοιος τίτλος και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που η επιτυχία που φέραμε το καλοκαίρι παίρνει την επιβράβευση που της αναλογεί.

Επιπλέον καταλαβαίνω βλέποντας τους υπόλοιπους διεκδικητές του βραβείου πόσο σπουδαίο είναι αυτό που καταφέραμε και ευελπιστώ σε ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον».

Ο Εμμανουήλ Καραλής, τέταρτος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ στο Τόκιο, βραβεύτηκε για την επίδοση του από το ΠΣΑΤ το βράδυ της Τετάρτης (22/12). Ο 22χρονος αθλητής στον τελικό του Τόκιο πέρασε τα 5,55μ., τα 5,70μ., και τα 5,80μ., ενώ είχε τρείς αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,87μ. ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Manolo» στο BN Sports:

«Είναι μεγάλη η χαρά που πήρα στο Τόκιο. Πέρα από την επίδοση μου, κόσμος με αγκάλιασε και έλαβα πολλά μηνύματα αγάπης. Το βραβείο αυτό είναι για τους γονείς μου. Ήταν δίπλα μου από την αρχή μέχρι και σήμερα. Το αφιερώνω σε όλους τους γονείς όλων των αθλητών που βρίσκονται δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά που μάχονται να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι επόμενοι στόχοι μου ξεκινάνε τον Ιανουάριο, με αποκορύφωμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Βελιγράδι το Μάρτιο και έπειτα έχουμε την ανοιχτή σεζόν στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος μίλησε επίσης στο BN Sports μετά τη βράβευση του από τον ΠΣΑΤ για τους επόμενους στόχους του και το βραβείο που έλαβε:

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι μαζί με τόσο καταξιωμένους αθλητές. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που βραβεύτηκα μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, έτσι όλοι οι κόποι των αθλητών ανταμείβονται. Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά για εμένα που βρέθηκα εδώ σήμερα.

Οι επόμενοι μου στόχοι είναι του χρόνου τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με υγεία πάνω από όλα να ξεπεράσουμε και την πανδημία. Μακάρι να είμαστε στην καλύτερη μας φυσική μας κατάσταση και να μπορέσουμε να σηκώσουμε την σημαία μας ψηλά. Εύχομαι να μην έχω κάποιον τραυματισμό και να πάνε όλα καλά.

Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας βοηθήσει. Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι πολύ σημαντικό να έχει τη στήριξη της. Εύχομαι να κάνουν όλοι καλές γιορτές με τις οικογένειες τους με υγεία».

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0