TV or not TV

Ένα «Ταξίδι στα αστέρια» στην ιστορία του Champions League για αυτούς που τους αρέσει το ποδόσφαιρο από κάποιον που το λατρεύει!

Ένα «Ταξίδι στα αστέρια» στην ιστορία του Champions League για αυτούς που τους αρέσει το ποδόσφαιρο από κάποιον που το λατρεύει!

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου που αποτελεί εμπλουτισμένη έκδοση 600 σελίδων του μπεστ σέλερ που πρωτοκυκλοφόρησε το 2016, με τίτλο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ) παρουσιάστηκε και επίσημα. Αποτελεί το έβδομο συγγραφικό έργο του δημοσιογράφου που ίσως συνέδεσε περισσότερο από οποιοσδήποτε άλλον το όνομα του με την διοργάνωση από την εποχή που μετονομάστηκε από Κύπελλο Πρωταθλητριών σε Champions League!

Η διαδρομή του βιβλίου εξιστορεί κάθε σεζόν και αποτελείται από ξεχωριστά κεφάλαια από το 1955–56 που ξεκίνησε ο θεσμός έως τον τελικό της σεζόν 2020–21 που έγινε τον περασμένο Μάιο στο Πόρτο και σε αυτή την διαδρομή ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος έχει παρακολουθήσει και περιγράψει 31 τελικούς συνολικά από τους 65 της διοργάνωσης!

Ταυτόχρονα με μεταδόσεις από κάθε γωνία της Ευρώπης, που φτάνουν τις 750 περίπου όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για να μας ταξιδέψει στην μαγεία αυτού του πιο σημαντικού σε επίπεδο συλλόγων τροπαίου στην Ευρώπη!

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σε ένα από τα ωραιότερα μαγαζιά με αθλητικό κόνσεπτ στην Αθήνα, στο Buffalo wings and rings στη Νέα Ερυθραία, μίλησαν για το βιβλίο ο Γιώργος Θαναηλάκης που τον συνδέει φιλία σχεδόν 50 ετών με τον συγγραφέα καθώς και ο Στέφανος Αβραμίδης με τον Ανδρέα Παλομπαρίνι που μαζί κάλυψαν τα τελευταία χρόνια τους τελικούς για λογαριασμό της Cosmote TV.

thumbnail_OPP_9540.jpg

thumbnail_OPP_9597.jpg

thumbnail_OPP_9445.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί με τον Γιώργο Θαναηλάκη

Όλοι στάθηκαν όχι στην δημοσιογραφική ιδιότητα του Χρήστου Σωτηρακόπουλο, για την οποία έκαναν λόγο όπως είναι γνωστή στον κόσμο μέσα από τις μεταδόσεις, τα βιβλία και την παρουσία τους σε εφημερίδες ραδιόφωνο και ιστοσελίδες αλλά στην ανθρώπινη διάσταση μιλώντας για αυτόν με πολύ ξεχωριστό τρόπο!

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος επίσης συνδέεται με φιλιά δεκαετιών με τον συγγραφέα του βιβλίου και ο όποιος ξεχώρισε μιλώντας για τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο το γεγονός πως αυτό που κάνει το κάνει με πολύ αγάπη και αυτό είναι πάντα που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε κάθε επάγγελμα και τους κάνει ιδιαίτερους!

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο είπε και ο άργυρος Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Μάριος Καπότσης:  «Δεν είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου είναι άνθρωπος του αθλητισμού που τον βλέπεις να μιλάει και σε παρασύρει μαζί του με ενθουσιασμό. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει» υπογράμμισε ο Ολυμπιονίκης του πόλο!

thumbnail_OPP_9718.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί με τους Λευτέρη Πανταζή και Μάριο Καπότση

thumbnail_OPP_9456.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί με τον αρχισυντάκτη του BN Sports, Άλκη Τσαβδαρά

thumbnail_OPP_9463.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί με τον υπεύθυνο του Buffalo Wings & Rings, Γιώργος Χόφμαν 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Νίκος Κατσαρός που είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον Δημοσιογραφικό πατέρα του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα λόγια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε όπως είπε αμούστακο παιδί δίνοντας του τη θέση του συμπαρουσιαστή στην εμβληματική εκπομπή της ΕΡΤ Αθλητική Κυριακή σε ηλικία μόλις 22 ετών!

thumbnail_2A31D14E-31D1-4847-85A5-682F04F9890B.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με τον Νίκο Κατσαρό


«Μαζί βρεθήκαμε σε πάρα πολλά γήπεδα σε τελικούς και πρέπει από την καρδιά μου να πω πως αν δεν με είχε εμπιστευθεί, κάτι που για τον ίδιο ήταν μεγάλο ρίσκο για την εποχή, η πορεία της καριέρας μου θα ήταν διαφορετική! Και αυτό το βιβλίο πιθανώς δεν θα μπορούσε να γραφτεί με τόσα αυτοβιογραφικά στοιχεία που περιλαμβάνει από τα ταξίδια και τις μεταδόσεις μου, συνεπώς ένα τεράστιο ευχαριστώ πηγαίνει στο Νίκο Κατσαρό».

Το βιβλίο έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ από τις πρώτες εβδομάδες επανακυκλοφορίας του και το βρίσκει κάποιος σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία καθώς και το παραγγέλνει ηλεκτρονικά από toposbooks.gr, sportsarena.gr και public.gr.

thumbnail_OPP_9432.jpg
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί με την Βαλεντίνα Ουσταμπασίδη την επίσημη φωτογράφο της εκδήλωσης και την Μαρινα Τσιριδου που επιμελήθηκε του event!

thumbnail_IMG_5468.jpg

thumbnail_OPP_9484.jpg

thumbnail_OPP_9494.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0