TV or not TV

Τσιτσιπάς: Το όνομα του στη λίστα με τις πιο δύσκολες λέξεις για να προφέρεις! Ποιες είναι οι υπόλοιπες;

Τσιτσιπάς: Το όνομα του στη λίστα με τις πιο δύσκολες λέξεις για να προφέρεις! Ποιες είναι οι υπόλοιπες;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους σταρ του τένις και συχνά φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα, αλλά για κάποιους, το να λένε απλώς το όνομά του είναι πρόκληση και κάπως έτσι βρέθηκε σε μια λίστα με τις πιο δύσκολες λέξεις για να προφέρεις του 2021 σύμφωνα με έρευνα στην Ινδία!

Η λίστα, που συντάχθηκε από την US Captioning Company και ανατέθηκε από την πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel, βασίζεται σε μια δημοσκόπηση των επαγγελματιών υπότιτλων.

Εντόπισαν συχνά χρησιμοποιούμενες, επίκαιρες λέξεις που οι εκφωνητές και οι άνθρωποι της τηλεόρασης δυσκολεύτηκαν να προφέρουν σωστά φέτος

Το Νο4 του κόσμου, Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον πρώτο του μεγάλο τελικό στο Paris Open τον Ιούνιο, δίνοντας στον 23χρονο Έλληνα τενίστα πρόσθετη έκθεση και ανέβασε τον βαθμό δυσκολίας στους αθλητικούς σχολιαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς δεν ήταν ο μόνος αθλητής που εμφανίστηκε στην σχετική λίστα, αφού ο σέντερ των Philadelphia Eagles, Jason Kelce, αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι οι συμπαίκτες του και τα μέσα ενημέρωσης προέφεραν λάθος το όνομά του για χρόνια.

Οι άλλες 11 λέξεις που μπήκαν στη λίστα περιελάμβαναν το νέο στέλεχος του COVID-19 Omicron και δύο κρυπτονομίσματα - το Dogecoin και το Ethereum.

Ο όρος αργκό Cheugy, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού Chipotle, η νοτιοκορεάτικη λιχουδιά Dalgona, η τραγουδίστρια Billie Eilish και το πλοίο που εμποδίζει τη διώρυγα του Σουέζ, Ever Given, μπήκαν επίσης στη λίστα.

Η πόλη της Σκωτίας, Γλασκώβη, η κινεζική εταιρεία μόδας Shein και η τάση του φίλτρου ομορφιάς Yassify το ολοκλήρωσαν!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η αντίδραση του ίδιου του Στέφανου


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0