TV or not TV

Το Νησί, ο Άκης Πετρετζίκης και το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου: Η Ελλάδα του 2011, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλειπε από την τριάδα της «Χρυσής Μπάλας»! (video)

Το Νησί, ο Άκης Πετρετζίκης και το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου: Η Ελλάδα του 2011, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλειπε από την τριάδα της «Χρυσής Μπάλας»! (video)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν συγκαταλέχθηκε στους πρώτους τρεις της «Χρυσής Μπάλας» μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε ένα απαραίτητο... flashback για να θυμηθούμε πώς ήταν η Ελλάδα την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο!
Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Ιανουαρίου του 2011. Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα σχηματίζουν την πρώτη τριάδα στη διεκδίκηση της «Χρυσής Μπάλας». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μένει εκτός. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 4.000 μέρες από τότε, ώσπου να έρθει ο Νοέμβριος του 2021 και να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο. Έντεκα χρόνια μετά περίπου, που άλλαξαν κατά πολύ τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. 
 
Ωστόσο, επειδή κάθε είδους αλλαγή για να γίνει αντιληπτή, συχνά χρειάζεται το προσωπικό βίωμα, μία ματιά στο πώς ήταν η Ελλάδα τότε και πώς σήμερα, κρίνεται ικανή για να δείξει πόσα πράγματα άλλαξαν έως ότου ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάψει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη!
 FIFA Ballon d'Or Analysis: How Lionel Messi Got Ahead Of Andres Iniesta &  Xavi To Be Named The Best Player Of 2010 | Goal.com

1. Λίγους μήνες μετά το περίφημο πλέον «Λεφτά υπάρχουν!» και έχοντας κάνει ντεμπούτο στα μνημόνια, ηγείται της χώρας το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα, διεκδικεί και πάλι την προεδρία του κόμματος υπό νέα... ονομασία, ως ΚΙΝ.ΑΛ.
ΠΑΣΟΚ : Η νίκη του Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση και ο δύσκολος δρόμος της  Κεντροαριστεράς | in.gr

2. Στα μουσικά charts ο Bruno Mars με το «Just the way you are» μπερδεύεται με το «Παράφορα» του Σάκη Ρουβά και το «Κομμένα πια τα δανεικά» του Αντώνη Ρέμου, το οποίο είναι στο κλίμα της εποχής και θα μπορούσε να αποτελεί soundtrack για προεκλογικό σποτάκι.


3. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη Super League και στο τέλος της χρόνιας θα επιστρέψει στους τίτλους μετά από «αποχή» ενός χρόνου. Τα... σπουδαία βρίσκονται στην παρουσία του Ηρακλή, της Κέρκυρας, μα πάνω απ' όλα της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Super League, με το σύνθημα «Φέρτε τις Κυριακές μας πίσω!» να βγαίνει αβίαστα από τα χείλη.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στη μετάβαση από την εποχή της πολυμετοχικότητας, ενώ η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Μανόλο Χιμένεθ: το μόνο γεγονός που λίγο έλειψε να παραμείνει «κοινός παρονομαστής» του τότε και του σήμερα.
χιμενεθ_2011.jpg

4. Έξι μήνες μετά την προβολή της ταινίας «Inception» στους ελληνικούς κινηματογράφους, το 80% συνεχίζει να μην καταλαβαίνει τι είδε.

5. Το Instagram μετρά τρεις μήνες ζωής, δεν έχει σχεδόν κανένας λογαριασμό στην Ελλάδα, ενώ το Facebook είναι κάπως έτσι.
Η ιστορία του Facebook μέσα από εικόνες – ATTIKA NEA

6. Στην ελληνική τηλεόραση κυριαρχεί μία από τις καλύτερες παραγωγές που παρουσιάστηκαν ποτέ: «Το Νησί», που μετρούσε τρεις μήνες ζωής. Παράλληλα, η πρώτη προσπάθεια animated σειράς για ενηλίκους με black humor έχει κάνει την εμφάνισή της, μέσω του «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», αλλά θα κρατήσει μόλις 13 επεισόδια.
Σήμερα στο «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» - Newsbeast

7.
Ένα «αποτυχημένο» τηλεπαιχνίδι ονομάτι Master Chef κάνει την εμφάνισή του τον Οκτώβριο και τελειώνει δύο μήνες μετά. Σαν ξαναζεσταμένο... φαγητό, όμως, πέτυχε. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2010, ως νικητής του διαγωνισμού, μπαίνει στη μαγειρική ζωή -και όχι μόνο- της ελληνικής κοινωνίας, ο Άκης Πετρετζίκης.
Η Μανωλίδου έφαγε χυλόπιτα από το Master Chef II | ΖΩΗ | iefimerida.gr

8. Ως αμάξι της χρονιάς ανακηρύσσεται το VW Polo. Λέγεται πως τα οικονομικά δεδομένα του μέσου πολίτη του επιτρέπουν να το αγοράσει σήμερα, μόνο αν ξεκίνησε να κάνει οικονομία τον Ιανουάριο του 2011.

9. Η τιμή της βενζίνης γνωρίζει ανοδική πορεία και φτάνει στα 1.593 ευρώ ανά λίτρο. Το 2021 βρίσκεται σε φάση: Hold my beer!

10. Στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας δεσπόζει η παρουσία του Δημήτρη Μητροπάνου, με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση δίπλα του. Η ιδιαίτερη πολυμορφία της, ωστόσο, διατηρείται, αφού σε άλλες σκηνές βρίσκει κανείς τον Σπύρο Σπυράκο, τους Onirama και τους... Otherview. 

Μητροπάνος, Κότσιρας και Μπάσης στο Κέντρο Αθηνών - Monopoli.gr 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0