TV or not TV

Είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους «καθήλωσε» το ματς Αγγλίας και Σκωτίας - τηλεθέαση ρεκόρ για αγώνα EURO!

Είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους «καθήλωσε» το ματς Αγγλίας και Σκωτίας - τηλεθέαση ρεκόρ για αγώνα EURO!

Απίστευτα ποσοστά τηλεθέασης, που αποτελούν ρεκόρ για αγώνα EURO στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης, σημειώθηκαν στην αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπολογίζεται πως πάνω από είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το παιχνίδι είτε από την πλατφόρμα του ITV, είτε από αυτή του STV.

Μπορεί εν τέλει το ματς να μην αποζημίωσε το τεράστιο κοινό που το παρακολούθησε, αλλά έχει εξασφαλίσει μία θέση στην ιστορία της τηλεόρασης. Μάλιστα, στον προαναφερθέντα αριθμό δεν υπολογίζονται όσοι το παρακολούθησαν από παμπ ή άλλους δημόσιους χώρους.

Η μετάδοση κέντρισε το ενδιαφέρον 18,4 εκατομμυρίων ανθρώπων από το πρώτο σφύριγμα μέχρι τη λήξη, ενώ υπολογίζεται πως στην κορύφωσή του ξεπέρασε τα είκοσι εκατομμύρια τηλεθεατές. Με τον τρόπο αυτό, το παιχνίδι έγινε το Νο.1 ποδοσφαιρικό ματς σε τηλεοπτικό ενδιαφέρον από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 απέναντι στην Κροατία, που άγγιξε τα 27,5 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η αρνητική εξέλιξη του αγώνα για τα «τρία λιοντάρια», οδήγησε τους φιλάθλους τους να αναζητήσουν την αιτία της αποτυχίας και σε έναν από τους πιο ευφάνταστους λόγους, αφού θεωρήθηκε πως το ITV φέρνει ατυχία και ευθύνεται για την αγωνιστική καθίζηση της Παρασκευής (18/06)!

Είτε πρόκειται για κακοδαιμονία, είτε για απλή σύμπτωση, η Αγγλία επιστρέφει την Τετάρτη (23/06) στο ITV και αντιμετωπίζει την Τσεχία. Αν θέλει να έχει ελπίδες να φέρει εις πέρας το «it’s coming home», θα πρέπει να αρχίσει να χτίζει την παράδοσή της και σε άλλους πόλους της βρετανικής τηλεόρασης. Οψόμεθα.
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0