The Caretaker manager

Kάποτε συμπαθούσα την Ατλέτικο

Kάποτε συμπαθούσα την Ατλέτικο
H Ατλέτικο του Σιμεόνε δεν μπορεί να πάει μπροστά το σύγχρονο ποδόσφαιρό.
Σε ένα ποδόσφαιρο όπου οι επενδύσεις ανεβαίνουν εκθετικά και σαν μπίζνες γίνεται κυρίαρχο με το Champions League να σπάει ταμεία διερωτάται κανείς, αν τα όσα είδαμε την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικό μεταξύ Ατλέτικο και Μάντσεστερ Σίτυ έχουν θέση στο σημερινό επίπεδο.

Είχα την ευκαιρία να δω τους φιλάθλους της Ατλέτικο από κοντά στο πρώτο παιχνίδι και εκτίμησα την αγωνιστικότητά τους και την αφοσίωσή τους στην ομάδα τους. Μια ομάδα με ιστορία που τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται στην κορυφή. Όμως αυτά που είδαμε στο δεύτερο παιχνίδι, δηλαδή την μετατροπή του Μετροπολιτάνο σε αρένα με τις αντιαθλητικές συμπεριφορές των Σάβιτς, Φελίπε και τα πολλά χτυπήματα εκτός φάσης δεν δικαιολογούν ούτε αγωνιστική νοοτροπία, ούτε και αυτό που λέει το μήνυμα respect.

H Ατλέτικο του Σιμεόνε δεν μπορεί να πάει μπροστά το σύγχρονο ποδόσφαιρό με τον φανατισμό, το 0 – 0, την απόλυτη δυστοκία και τα οριακά αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι η όλη της παρουσία φέτος τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League αναδεικνύουν αυτή την προβληματική εικόνα.

Σιμεόνε: Φανατισμός και οπισθοδρόμηση


Ο Σιμεόνε μπορεί να πουλά ό,τι θέλει αλλά από την άλλη πλευρά, τα budgets του, δεν του στερούν μέσα για να μας εμφανίζει αυτό το θέαμα. Την δήθεν περηφάνεια με τα μοχθηρά βλέμματα  από τα πρόσωπα τους Σάβιτς και του Κόκκε, την απαξίωση μεγάλων παικτών όπως ο Γκριεζμάν και την επένδυση σε μια νοοτροπία λατινοαμερικάνικης  λογικής της δεκαετίας του 70. Ο ίδιος ο Σιμένοε παίρνει παρά πολλά λεφτά για να έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα , αλλά όλο αυτό μπορεί να συνεχίζεται όσο η Ατλέτικο πλασάρεται ψηλά, βγαίνει στο Champions League και μπορεί να εξασφαλίζει τα έσοδα.

Αν όμως δεν μπει φρένο τώρα στα γεγονότα αυτά και σε αυτές τις συμπεριφορές, θυμίζουμε την σκηνή στην φισούνα εξόδου του γηπέδου, τότε τι θα ακολουθήσει του χρόνου;

Το background


Ο κόουτς της Ατλέτικο έχει καταγεγραμμένο το περίφημο «κόλπο» με το οποίο τέθηκε εκτός ο Μπέκαμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '98 με αποτέλεσμα η Αγγλία να μείνει έξω από την Αργεντινή. Μέτριος ως ποδοσφαιριστής δεν ξέφυγε από τη νοοτροπία των μαρκαρισμάτων εκτός φάσης και ως προπονητής.

Καλώς ή κακώς όλα αυτά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ούτε σαν θέαμα, ούτε σαν αγωνιστική προαγωγή, ούτε σαν αθλητική κουλτούρα! Η Ατλέτι θα μπορούσε κάλλιστα να βγει κόντρα στην Ρεάλ και την Μπάρτσα, σαν μια ευρωπαϊκή δύναμη, όχι όμως έτσι.

Για αυτό και η Βιγιαρεάλ μπορεί να την επισκιάσει και για αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε σε αυτά που είχε προσφέρει η Βαλένθια. Δυστυχώς και ο πρόεδρος της Ατλέτικο δεν ξέφυγε από αντίστοιχες δηλώσεις, ενώ ο Σιμεόνε «επετέθη» εμμέσως και κατά του Πεπ.

Όλα έχουν να κάνουν με την κλάση, όμως, καθώς όταν έπαιζε ο Γκοντίν η Ατλέτικο παραλίγο να κερδίσει έναν τελικό παίζοντας αθλητικά.

Τώρα που λείπει δυστυχώς τα υποκατάστατα παρουσίασαν αυτή την εικόνα.Κρίμα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0